Omega Seamaster ST 135.0005?

Ja jammer in zo’n geval dat het geen simpele schoefdeksel is :slight_smile: Het kan allemaal wel, maar dan heb je wel wat gereedschap nodig en je moet weten wat je doet. Misschien een keer langs een horlogemaker. Die zou je het caliber, het serienummer van het uurwerk en het ref. nummer aan de binnenkant van het deksel moeten kunnen vertellen.

Als het goed is mag ik nu ook linkjes plaatsen :slight_smile:

Hebben jullie nog aanvullingen op de wijziging van het Seamaster logo verhaal?

Welkom Mark, en dat is een mooie eerste vintage :thumbsup:

Hi Mark,

Welkom op dit Forum. Wat een prachtige vintage heb jij. Om trots en zuinig op te zijn. Ik lees graag wat de uitkomsten van jouw speurtocht worden.

Welkom en een mooie eerste vintage. Als je op het forum blijft zal dit de eerste van vele zijn ben ik bang.

  1. The Calibre 550 Seamasters from ‘59 and ‘61 are close relatives to my watch. The only difference is the text “Automatic” under the Omega logo which is not present on my watch fase.

Dat klopt natuurlijk niet helemaal. Het grote verschil is dat het uurwerk een automaat is, waardoor het ook niet op de dial staat.

Bovendien moet je er even rekening mee houden dat veel vintage Seamasters een redial hebben of zijn opgemaakt. Ook daardoor verschillen fonts regelmatig. Kijk daarom altijd naar het totaal van onderdelen om een horloge te dateren. Dus of kast, kroon, uurwerk, dial en wijzers matchen. En redials en opgemaakte platen altijd laten liggen! :wink:

1 like

Dank voor de welkom heren.

Dank SKV voor de extra info. Ik kende de term (redial) nog niet en heb het artikel geupdate met extra uitleg over automatic en manual wind.

Ook heb ik een Ps 4 toegevoegd over redials.

Gezien de staat van deze klok en de oud eigenaar :wink: verwacht ik niet dat dit horloge een redail heeft gehad.

1 like

Ik kan het op basis van de foto’s niet zeggen. Heb je misschien wat betere foto’s van de dial?

1 like

Het is wat lastig omdat je de foto in perspectief hebt genomen. De kleerhanger S van Seamaster wijst op een horloge van voor 1955, hij heeft een centrale- en geen kleine seconde. Uit de losse pols zeg begin jaren vijftig, maar ik twijfel wel omdat ik het font niet goed kan zien en ik dacht dat de Seahorse op de caseback in deze vorm van later is (1960).

1 like

Ten eerste, TOF dat jullie zo meedenken.Ik zou graag betere plaatjes schieten, maar… hij ligt bij de horloge maker omdat die het serie nummer gaat achterhalen en het horloge van wat liefde gaat voorzien (wat hij echt wel nodig heeft).

Van de plaatjes die ik had genomen heb ik even high res uitsnedes gemaakt. Wellicht kunnen jullie daar meer mee.
Wordt vervolgd …

Dit horloge moet gewoon even vertroeteld worden met een servicebeurt van het uurwerk, een goede reiniging van de kast en een krasvrij gemaakt glaasje, een verse leren band (als er een Omega gesp op zit wel overzetten) en dan heb je echt een prachtige vintage voor dagelijks gebruik.

@HorloG

Helemaal mee eens. Hij is vandaag open gegaan en het het is een Calibre 600 (nice catch @Vintage1982) .

Hij krijgt een grote beurt, ik ben een hoop duiten armer en dat is het meer dan waard.

En wat Google werk later:

Het is een Omega Seamster 14750 uit '60, '61, '62.of '63.

Ik vermoed zelf '61.vanwege de dubbele markering op de kwarten.

1 like

Altijd leuk zo’n onderzoek (althans vind ik wel ;)). Ben benieuwd naar het eindresultaat!

Als ik eerlijk ben, schatte ik de kans op een voorloper van de 600 groter. Ik zat er dus eigenlijk naast, alhoewel ik de 600 niet uitgesloten had. Hij is uit 1963 trouwens.

@Vintage1982 Hoe weet je dat ie uit '63 is? En het serienummer gaan ze noteren.

Of is het niet de 135.0005? De 14750 zou een Seamaster deVille moeten zijn. Wel met een 600 caliber, uit 1960.
Dat is trouwens info van de Vintage Omega Database, maar hoe meer je daarop zoekt, hoe meer je erachter komt dat er erg veel fouten instaan. Als het horloge open is geweest, had je het serienummer van het uurwerk kunnen noteren.

@Vintage1982 die database van Omega is alles behalve zuiver. Zie ook het geupdate verhaaltje.

Ja klopt, maar het is wel erger geworden de laatste tijd. Sinds dat ze de database hebben geupdate en veranderd, is het er niet beter op geworden. Maar dat kan eigenlijk worden gezegd van alle gratis databases en vooral online. Journey through time is een ontzettend mooi en compleet boek met nagenoeg alle info, maar dan kan je wel de knip trekken.

Ja, het is officieel een 14750.

De enige echte 14750

uurwerk

14750 SC 61