Panerai brengt de "Oer-Panerai" op de markt

Vooral de vele Paneristi zullen uitkijken naar de Radiomir 1936, die zeer veel weg heeft van de “Oer-Panerai”. Guido Panerai leverde dit model in 1936 voor het eerst aan de Italiaanse marine. De naam Panerai zoekt men vergeefs op de wijzerplaat omdat men indertijd niet wilde dat een duiker die door de vijand werd opgepikt te identificeren was via zijn horloge.

[center][/center]

In de massieve 47 millimeter brede kast van het horloge met drie wijzers tikt het handopgewonden OP-X uurwerk. Om zich onder water beter te kunnen oriënteren heeft de Californië- wijzerplaat, die door een 1,5 mm dik plexiglas glaasje beschermd wordt, op de bovenste helft Romeinse en op de onderste helft Arabische indexen.

De stalen versie die in een oplage van 1936 stuks verschijnt kost € 4.800,-. De platina versie in een oplage van 50 stuks kost € 29.000,-. Beide modellen komen in de herfst van 2006 op de markt.

Bron: http://www.watchbizz.de/www2/data/news/news.asp?ID=2518

Waar is die derde wijzer nou gebleven:S

Ik vind hem schitterend, maar dat zal niemand verbazen :wink:

Ruud

Waar die derde wijzer was vroeg ik me ook af. Maar er staat in het berichtje toch echt Dreizeigeruhr…

Nog wat plaatjes:

Knap,

maar dat van dat oriënteren in het water en die romeinse cijfers begrijp ik toch niet hoor… Kan je dat eens verduidelijken?

Greetz, P

Begrijp ik ook niet, en heeft volgens mij net zoveel betekenis als die derde wijzer :smiley:

Ruud

ik ben er niet zo weg van…

Voor als je buddy wil weten hoelaat het is? :stuck_out_tongue:

Pjotr Schreef:

Knap,

maar dat van dat oriënteren in het water en die
romeinse cijfers begrijp ik toch niet hoor… Kan
je dat eens verduidelijken?

Greetz, P

ik vind hem wel heel mooi, maar 47 mm is mij veel te groot…
wat ik wel kicken vind is €4.800,- uitgeven voor een klok zonder merk erop…
zo filter je de liefhebbers uit de patsers!
groet, frank.

Handig voor de neppers… maar ik hoef niet bang te zijn in dit verband, want dit horloge kan me totaal niet bekoren.

Half romeinse, half arabische indexen… wie dat verzonnen heeft…

is dit zo’n ge-mod 6497 uurwerk zo aan de achterkant te zien ???

In 1 woord… Oerlelijk…

Maar het zal wel weer een regelrechte hit worden, deze uitgave.

gr,
Hans Mennink

Het gekke is dat ik, en ik sta niet bekend als Panerailiefhebber, 'm dus erg mooi vind. Maar niet 4800 euro mooi hoewel het denk ik wel weer een goede belegging is.

Ik zag gisteren toevallig de Antiques Roadshow op BBC1, daar bracht iemand een oude Panerai in die volgens het verhaal afkomstig was van een Duitse duiker (vermoedelijk gezeten op zo’n tweepersoons “duikboot”, zo’n soort onderwaterscooter) die in WO2 bij de waalbrug in Nijmegen was gedood door de opa van een kennis van de eigenaar van 't horloge.
De kast was hetzelfde als deze oer-panerai, met geschroefde kroon; maar de wijzerplaat was “normaal” (voorzover ik kon zien); de geschatte waarde volgens de expert: 20.000 Engelse ponden!!! ::o

Wellicht ook aardig om te melden dat het model in de post van Henrik al enkele maanden te koop is bij de “neppers”, dus al nagemaakt voordat het origineel uitgebracht is, of zou Panerai een idee opgedaan hebben op Ebay???

Groet,

Heb ik ook gezien (leuk is dat he?) en ik was enorm verbaasd te horen dat Panerai dan dus ook aan de Duitse Kriegsmarine leverde. Ik ben geen Paneraikenner maar heb wel een en ander er over gelezen en dat de Duitse kikvorsmannen met Panerais zwommen is nieuw(s) voor mij.

Naja, de Duitsers en de Italianen kon het aardig met elkaar vind in die tijd.

Nee, daar gaat het mij niet om. Maar ik dacht dat Panerai exlusief aan de Italiaanse marine leverde…

Even wezen Googelen en dan vind je dit bij de geschiedenis van het duikershorloge:

Ebenfalls wurden offenbar einige wenige unsignierte Panerais durch den damaligen italienischen Rolex-Importeur direkt an die deutschen Kampfschwimmer geliefert, nachdem Italien nicht mehr als Bündnispartner verfügbar war.

Wel wonderlijk dat het in de uitzending getoonde horloge wel een merkopdruk op de wijzerplaat had? (kon helaas niet lezen wat er stond, ik weet helemaal niks van Panerai)
Zouden de Duitsers trouwens werkelijk zo’n “duikscooter” in Nijmegen ingezet hebben?? ik vraag me dan af waarvoor; hoe 't ook zij: het was een heel leuk item, zo vaak zie je geen horloges in de uitzending, en de eigenaar was echt helemaal sprakeloos toen hij de geschatte waarde hoorde :smiley:

Er stond Radiomir Panerai (of andersom) op de plaat en de kroon had niet zo’n beschermding. Wat ik begrepen had was dat de vorige eigenaar waar de huidige eigenaar het horloge van kado had gekregen (?) de originele eigenaar (de Duitser) bij Nijmegen uit de Rijn had geschoten tijdens “de slag om Arnhem”. Of ze daarbij op zo’n Seehund zaten? Ik kan me niet herinneren dat hij het noemde. Kunnen natuurlijk ook aan het zwemmen geweest zijn :smiley: ?

wat ik in de gauwigheid meekreeg was dat de “specialist” van de BBC vertelde dat deze horloges gebruikt werden door duikers op die “bestuurbare torpedo’s”; de eigenaar vertelde dat de vorige eigenaar (of z’n opa?) "iets in het water bij “Nimwegen” had gezien en beschoten, wellicht zo’n waterscooter als waar de specialist het over had gehad"
Nu moet ik toegeven dat ik 't wou opnemen, en dus tegelijkertijd bezig was om uit te vogelen waarom m’n videorecorder niet wilde opstarten (afgekoppeld ivm experiment met DVD-recorder…) dus 't kan goed zijn dat hij vertelde dat die Duitser daar gewoon zonder scooter aan 't watertrappelen was :smiley:

De Engelse militair moet trouwens wel een scherpschutter eerste klas geweest zijn, tussen Nijmegen en de Rijn ligt toch al gauw zo’n 18 kilometer!! :smiley:

Het horloge had idd niet zo’n Grolsch-beugel, die specialist was duidelijk met de geschroefde kroon aan 't pielen.
Het fotootje van de duikboot is trouwens van een Italiaanse “Maiale” waarvoor Panerai blijkbaar de speciale horloges ontwikkelde, de Duitse variant kon ik zo gauw niet vinden.