Probeersel: Easylink op een 16610

Ik heb een pols die, met name in de zomer, kan verschillen in polsomvang. Door de warmte In de zomer kan een horloge in de ochtend heerlijk zitten, maar in de middag net te krap.

Ik heb een Rolex 16610 met, vanzelfsprekend, de oude band (93250). Waar de nieuwe Rolex schittert in de mogelijkheid om binnen een handomdraai de afmeting te verstellen, hebben de oude horloges dit niet.

In het verleden heb ik een Rolex Explorer 1 gehad en die maakte gebruik van een easylink. DIt was al een verademing, want dit was precies goed. Een aantal maanden geleden kwam ik op het idee om zo’n easylink in de clasp mijn 16610 te stoppen. Alhoewel het mij heel simpel leek, kan je er bijna niks van terugvinden op het internet. Dat is gek. Zou het dan wel passen?

Probeersel
Ik was eerst van plan om zo’n ding los te kopen bij een AD. Ik kwam al snel van een koude kermis thuis, want hier werken zij niet aan mee. Je kan enkel een onderdeel kopen als deze rechtstreeks wordt gemonteerd op een Rolex. Oftewel, je oude zal worden ingenomen of je moet met een horloge aankomen die het onderdeel mist. Kost bij een Ad rond de 40,- euro. Nu was dit wel te regelen, maar al snel bleek dat @crownguard er één kon bestellen. Het kost wat extra, maar nog steeds een prima prijs en geen gezeur. Ramon bedankt!

Easylink
Vandaag kreeg ik het onderdeel binnen, taddaa!

Zoals je kan zien is het maar een lullig stukje staal, maar de functie is natuurlijk mooi. De easylink is ingeklapt iets kleiner dan een normale schakel. Oftewel je plaatst de easylink 1 gaatje kleiner dan het origineel.

Dit betreft het horloge in de oude staat, incl duikersextensie

De duikersextensie zal je helaas moeten verwijderen. Gezien ik nooit zal duiken, zal ik er niet wakker van liggen.

Lang verhaal kort, het past:

en werkt:

Geen vuiltje aan de lucht?
Hé geweldig! Geen vuiltje aan de lucht?
Nouu, wellicht. Als je naar de lengte van de pin kijkt die in de easylink zit en die bij de duikersextensie hoort, dan is de pin van de easylink wat kleiner en steekt derhalve minder uit het verstelgaatje dan het origineel doet.

Met origineel

Met easylink

De easylink werkt niet met de oude pin, je moet dus de bijbehorende gebruiken. Dit voelt nog niet helemaal lekker omdat ik bang ben om het horloge te verliezen. Heeft iemand hier verstand van die hier een zinnige uitspraak over kan doen? Is dit voldoende en gewoon hoe de nieuwe pin werkt? Wellicht een duidelijke foto van een explorer 1 clasp? Ideaal zou een oude pin met de dikte van de nieuwe zijn. Ik weet niet of dit bestaat.

Eindconclusie
Als blijkt dat de easylink net zo goed vastzit als het origineel, dan is dit een geweldige optie. Ik denk overigens dat het net zo sterk is, enkel anders oogt, maar weet dit nog niet zeker. Als je er aan trekt dan schiet de link niet los. Het verstellen zelf gaat met een klik en werkt meer dan prima, hetzelfde als bij een Explorer 1. Je ziet het niet van buitenaf en het voordeel is reuze. Bij mij zal het net het verschil maken. Met de verstelmogelijkheid op de clasp kan je het horloge bijna hetzelfde dragen als hoe het horloge zat met de extensie. Hij valt een fractie kleiner, maar dit is minimaal. Het monteren is overigens erg makkelijk.

41 likes

gaaf!

2 likes

Zou ik voldoende vinden. Bij normaal dragen komt er niet meer kracht op dan je net gedaan hebt.

Overigens digitale kudo’s voor deze actie. :+1:

2 likes

Heel gaaf! Ik was hier voor mijn 114270, om dezelfde reden als jij opgeeft, ook naar op zoek!
Ik had eerst bedacht een geheel nieuwe band met easylink of glidelock te monteren, maar dat past niet qua endlinks. Nooit aan gedacht om de easylink er los in te monteren!
Ik ga er eigenlijk vanuit dat dit ook op een oude Explorer past, zijn er mensen die hier meer over kunnen vertellen?

1 like

Nice, kon mijn 9315 band ook maar een easylink erop. Heb in zomer gewoon een paperclip bij me. In middag een gaatje verder zetten :sweat_smile:

3 likes

Nice :ok_hand:

1 like

Dat denk ik ook, maar ik ben er nog niet zeker van.

1x in het jaar probeer ik het. Dit was 't voor 2020 :joy:

1 like

Wat het pennetje betreft, kun je toch gewoon een ander veerpennetje erin doen? Moet je alleen even kijken dat het even dik is, zodat het niet te veel speling heeft! Maar verder zijn het gewone veerpennetjes die eigenlijk overal krigt!

1 like

Geweldig probeersel, als je het zonder angst kan dragen is het de perfecte upgrade :+1:

1 like

Ik zal morgen even naar de veerpennenwinkel lopen :upside_down_face:

Edit: ok dat is kinderachtig. Het moet exact dezelfde dikte hebben en even lang zijn. Ik vraag me af waar ik dat kan vinden. Ik denk echter dat de pen die bij de easylink zit ook wel past. Zal het morgen bij daglicht nog is even goed bekijken.

@schiller jij hebt toch ook eens gedaan? Hoe zat het bij jou?

Ik zou het niet aandurven zo, met langere pennen wellicht wel als het past

1 like

Hier ook een beetje in dubio.

Al is het puur optisch denk ik. Het uiteinde past precies en is gewoon niet groter. Hij zal dus bij een Explorer of Op niet strakker of “dieper” zitten.

Maar toch :upside_down_face:

Is het echt nodig? Zat ie niet lekker?

Nee->laten zoalsie nu is, misschien andere pennen
Jawel->why change a winning team

1 like

Ik denk als ie er tot het kraagje inzit :grin: kan er toch niks gebeuren. Is niet anders dan bij de nieuwe sub

1 like

Prima oplossing Robert :ok_hand:

Jij slaapt niet lekker totdat jij een ander pinnetje hebt. Stuur je horlogemaker een berichtje en vraag om een paar passende degelijke pinnen.

1 like

Ik vind het allemaal maar link…

9 likes

Yup :disappointed_relieved:

Al vermoed ik wat @Henman zegt.

2 likes

Hendrik :ok_hand:

Je kan tocht testen hoe ver je hem moet indrukken tot dat de easylink los schiet. Als dat minimaal is moet je een ander pennetje hebben. Moet je hem eerst behoorlijk indrukken voordat hij los schiet is het prima.

1 like

Ik denk dat als tot het kraagje zit kan het niet vout gaan