Probleem met de bulova oak helaas

Nou vandaag het batterijtje binnen, en het horloge loop maar hij loopt als een gek, hij loopt super snel(td)

Wat kan dit zijn??

Ben nu wel heel erg terleurgesteld in ebay, dingen blijven mis gaan en nu heb ik waarschijnlijk een kapot horloge.

Advertentie tekst:
Nice looking stainless steel wristwatch in nice condition. Rugged, water resistant and perfectly working watch, though it does need a new battery.
Shipping, handling and insurance in the USA is only $6, but more for overseas. Please ask any questions you might have before bidding.

Ik zou ogenblikkelijk een klacht indienen, want het is geen perfectly working watch.

Hoi Floris,

Is dit niet het 1,5V vs 1,35V batterij probleem?
Vroeger werden 1,35 V kwik batterijen gebruikt. Deze zijn niet meer leverbaar, daarom zijn er vervangende 1,5V batterijen. Het elektronisch circuit moet er misschien op worden aangepast?

Groeten,

Martin

Floris

Ik denk dat Martin gelijk heeft wat betreft de batterij. wellicht moet je er even mee naar een winkel gespecialiseerd in dit soort horloges.

Als hij echt kapot is kan je dat melden bij de verkoper en kom je vast tot een oplossing. via de ebay policy kan je daar trouwens ook nog wel wat aan doen. of als je betaald hebt met pay pal kan je daar ook nog een klacht indienen.

Het komt goed

Zou best eens kunnen ik heb de batterij gekocht van 1,5v en die werd verkocht voor het bulova 317 uurwerk, morgen ga ik naar watches en jewels in het amstel hotel, daar is ook het amsterdam watcht company aanwezig, zal ik het horloge daar mee naar toe nemen??

Deze heb ik gekocht :

1 X MAXELL QUALITY SILVER OXIDE BATTERY.

Made in Japan to High Quality Standards

Suitable for replacement of the following sizes

SR1120SW

381

D381

Varta V381 and V533

Bulova 317

Citizen 280-27

GP381

1.55V Silver Oxide Cell

Measurements:

11.6 Dia x 2.05 MM or

0.457 Dia x 0.081 Inches

(PLEASE NOTE: These are not cheapie alkaline cells which do not offer a stable and longer lasting voltage! These are high quality silver oxide.)

De verkoper heeft al gezegt dat ie het geld terug kan geven, maar ik moet even achter die batterij aan eerst!

vaak als ze zeggen dat er een nwe batterij in moet is een horloge stuk. Het is een klein bedrag om voor de verkoop een batterij erin te doen.

Ik kocht ooit een IWC waar een batterij in moest zij de verkoper. Nou het uurwerk was mooi stuk, kon ik voor 300 euro dat horloge laten repareren…

Inderdaad. Horloge is perfect, maar ja, nu doet het het even niet omdat er een nieuwe batterij in moet… Succes, Floris.

Misschien is dit wat, als 't batterijvoltage het probleem is en het type overeenstemt:
http://www.smallbattery.company.org.uk/sbc_388_adapter.htm
Kan misschien een aanpassing van het horloge mee worden voorkomen.

Floris,

Is 317 nu het type nummer van de batterij of van het kaliber? Als ik wat met google ga stoeien kom ik dit als batterij type tegen. Wat voor uurwerk zit er in die eik?

@tom in afwachting van floris
Het is een 2562.10 dacht ik, en die heeft een 317 cel nodig. Mocht ik ernaast zitten hoor ik het natuurlijk graag. De meneer in Engeland weet meer want maakt adapters die ook voor andere batterijtjes werken. Die zou ik mailen.

Er is indd op het horloge af te lezen 2562-10, en aan de binnenkant van de deksel staat use bulova 317 cell, hierop heb ik gezocht en toen kwam ik bij een1,55v battrijtje uit, die ombouw adapter is wel interresant, maar ik weet natuurlijk niet of ik er baat bij heb, ook dat is een gokje.

Bedankt voor het mee denken in ieder geval!!

Nou nog steeds geen oplossing, schijnbaar heb ik weer een uniek geval normaal is het geen probleem om een 1,55v batterijtje te plaatsen, dat "ombouw zetje kan ik nog ff niet bestellen ze zijn niet zo vlot met andwoord geven op mijn vragen.

Wel jammer, hij ligt dan wel mooi in de vitrine maar ik wil hem om!

Volgens mij is het bij een bulova van dit type zo dat te snel lopen duidt op een echt probleem. Het spanningsverschil veroorzaakt per defenitie NIET dat de klok te snel is.

Als ik jou was vroeg ik mijn geld terug.

coaxial Schreef:

Volgens mij is het bij een bulova van dit type zo
dat te snel lopen duidt op een echt probleem. Het
spanningsverschil veroorzaakt per defenitie NIET
dat de klok te snel is.

Interessante info, coaxial.
Geldt de versnelde loop alleen voor de 214 dan? Heb je mogelijk wat verwijzingen ter info?

De crux van het verhaal:

  1. het juiste batterijtje zit erin met de goede spanning
  2. het uurwerk loopt te snel, dat heeft dus niets meer met de spanning te maken

conclusie:

Er is iets mis met het uurwerk.

Of zie ik het verkeerd?

tjvreeken Schreef:

De crux van het verhaal:

  1. het juiste batterijtje zit erin met de goede
    spanning

In het algemeen werken ze prima mits je het juiste batterijtype neemt. Van dat laatste kunnen we uitgaan. Het voltageverschil tussen de oude kwikbatterij en de tegenwoordige vervangers daarvoor blijft echter bestaan en dat zorgt soms voor problemen. In die zin is er geen sprake van ‘juiste spanning’.

Dus jouw conclusie kan juist zijn, maar geldt alleen als het te hoge voltage verhaal voor dit model niet zou kunnen gelden als foutoorzaak. Daar vraag ik nou net info over aan coaxial.

Zit er niet gewoon een trimmer op je uurwerk?
Dat zien er vaak uit als een goudkleurig schroefje met een soort beige kunstofrandje eronder? Als die er inzit, kun je hem als het goed is gewoon afregelen, dat het uurwerk weer op 1 minuut in de plus per jaar loopt.

Ik heb dat net gedaan nu doet het horloge helemaal niks meer ::o

Floris

Één advies: Hoe mooi je dit horloge ook vindt stuur het terug zolang het nog kan. Hier ga je alleen maar meer aan ergeren.
Als je iets verkoopt doe je dat zo goed mogelijk, dus lopend met een goede batterij. Het feit dat de eigenaar dit heeft nagelaten zegt al genoeg. Waarschijnlijk heeft hij ooit goed gelopen, maar nu niet meer. Waarschijnlijk is er iets mee gebeurt en is besloten tot verkoop. Jij zit nu met de brokken.

Je kan wel van alles proberen, maar naar wat ik lees wordt het er allemaal niet beter op.

Dus hoe jammer dan ook, je kostbare geld terugvragen.