Prospex

Ik heb al jaren een Seiko Samurai van de eerste generatie maar toen ik op dit forum ben gekomen las ik overal ‘Prospex’ Seiko, is er iemand die me kan vertellen wat dat ‘Prospex’ is ?

Professional Specifications.

Dat is de premium duikerslijn van Seiko

Dus er zijn gewone Seiko’s, Prospex Seiko’s en grand Seiko’s ?

Prospex is gewoon een term voor de marketing.

The PROSPEX, as the name implies, simply means “Professional Specifications”. It is Seiko’s answer to the professional world that desires nothing but the very best from their watches. As such, professionals and fans of the lineup alike have deemed it as the quintessential high-end Seiko tool watch to own.

Is gewoon een naampje dat seiko verzonnen heeft. Vind ze niet zo heel professional soms en er zijn ook goedkopere exemplaren.

Nee tegenwoordig heb je alleen nog maar Seiko 5, pressage en prospex. “gewone” Seiko heb je volgens mij qua automatisch niet meer.

Dat is Seiko taal voor een lelijke X op de plaat. Hou die oude Samurai maar, veel mooier…:wink:

1 like

Koesteren die oude titanium sammy. Dat blijven toch de mooiste :ok_hand:.

gr, HJR

2 likes

Het is een stalen, met de smalle wijzers.
Ik vind hem ook nog steeds heel mooi en hij zit ook in de roulatie hoor

2 likes

Wit of zwart?

zwart

1 like

Ah natuurlijk, die heb ik ook nog gehad in het wit. Mooi met de wafel plaat! Maar mijn favoriet blijft de blauwe ti versie, geen idee waarom ik die heb weggedaan…

Plaatje van @Bidle

gr, HJR

1 like

3 likes

Als we toch met Seiko’s marketing bezig zijn: PADI. Samenwerking! Heb je een Prospex/PADI Seiko, nou dan kun je wel naar de Marianentrog met je klokkie. :wink:

De afkeur voor de ‘X’ is wel echt een dingetje hier op HF. Lees dat vaker. Als iedereen dat lelijk vind, waarom zouden ze 't er dan op zetten? :thinking:

2 likes

Dat went vanzelf, net als die malle datumloepjes op de Rolex duikers.

3 likes

Dat went nooit :tired_face::sob:

1 like

“As the name implies”🥴

1 like

Ik hoef er niet per se aan te wennen, vind het niet lelijk. Vroeg me alleen af waarom ik het altijd lees “de lelijke X op de wijzerplaat” …kennelijk is het niet mooi. :sunglasses:

Omdat het niet lelijk is. Volggedrag hier.

4 likes

Vind het ook niet per se lelijk. Alleen is het weer extra ‘clutter’ op de wijzerplaat. Daarom: niet lelijk, maar zonder is mooier, imo.