Rolex GMT-master met een bijzondere historie

Goedemorgen forumleden,

Deze Rolex GMT master is hier al eerder op het forum voorbij gekomen, maar nu staat er een mooi artikel met nog mooiere foto’s op FratelloWatches.
De foto’s bij het artikel doen het horloge veel meer eer aan dan mijn vage foto’s :grin:

Veel lees & kijkplezier!

Met vriendelijke groet,
Koen

8 likes

Leuk.
Dit horloge is hier eerder besproken.
Ik ben benieuwd wat hij straks opbrengt,

Wauw, wat een verhaal!!

Awesome

1 like

Hoi Koen,

Hij is prachtig!
Zou het voor de (potentiële) koper niet fijn zijn om de “before and after” foto’s te zien?

Geinig, maar ik vind deze iets teveel gehyped voor een 1675 zonder band, en met ws niet originele wijzers.

Dit koop je puur voor het verhaal maar dan zie ik liever de mooie exemplaren die hier regelmatig voorbij komen van andere forumleden.

6 likes

Ik vind dit toch een aparte uitspraak omdat de lume wel gefixeerd was. Dan is de wijzerplaat toch wel gerestaureerd? :upside_down_face:

6 likes

Ik vrees dat ik deze marketing uitingen wat beu word, zeker gezien de foto’s bij Fratello’s met de camo stof en patroon-kisten… Het begint een beetje smakeloos te worden en het riekt gewoon naar ordinaire handel. Was er geen forum regelement wat dit soort zaken aan banden zou moeten leggen?

Dat dus. Niet chic, dit alles. Fratellowatches is trouwens tegenwoordig ook ene grote protserige reclamezuil. Het lijkt Hodinkee’s wel.

3 likes

@koen uit nieuwsgierigheid: Is het stuk bij fratello een advertorial (m.a.w. is er voor betaald) of is het geschreven vanuit pure liefhebberij waar fratello groot mee geworden is?

Goedemorgen allen,

Graag zou ik benadrukken dat er niet is betaald voor het artikel, of op een andere manier is ‘beïnvloed’ tot het plaatsen van het artikel en de inhoud van het artikel. Het artikel is vanuit interesse en liefhebberij vanuit Fratello geplaatst, omdat ze het een interessant horloge en verhaal vinden. Het is dus geen in onze opdracht geplaatste advertentie!

Ik ben benaderd door het veilinghuis toen dit horloge werd aangeboden hen te helpen bij dit kavel, en heb hen geadviseerd wat ze het beste konden doen met dit horloge. Ik heb daartoe destijds ook een topic op het forum geopend en diverse specialisten geraadpleegd. Zodoende hebben we besloten het verhaal uit te schrijven, het horloge te herstellen naar werkende staat en het horloge te veilen.

Graag zou ik ook nog even reageren op de reacties over de lume. De lume op de wijzerplaat is niet gefixeerd, de lume van de wijzers wel. Dit is in overleg besloten, omdat de lume los begon te komen. Hadden we het niet gedaan, dan wat de kans dat de lume uit de wijzers zou vallen zeer aanwezig geweest. Hieronder een foto van de lume onder de microscoop bij 40x vergroting, hierop is duidelijk te zien dat de lume aan de randen los begon te laten.

Met vriendelijke groet,
Koen

13 likes

Lijkt me ter conservering een prima werkwijze.

1 like

Mee eens.
Tegenwoordig worden we om allerlei redenen verleid om gehavende horloges mooi te vinden. ‘Patina’ is gewoon een beschadiging (die meestal verdacht egaal aanwezig is). Elke verkleuring krijgt een fraaie engelse naam en hoppa…het is mooi of verzamelwaardig. Krasjes voorzichtig wegpolijsten…nee! De meest ranzig ogende horloges worden opgewaardeerd met marketing bla bla. Kijk maar eens naar de beschrijvingen bij Awco. Elk onbeduidend detail wordt belangrijk gemaakt.

Dot over ninety, pre-moon, Red Sub, God weet wat…allemaal nauwelijks verschillend van de standaard, maar we moeten er allemaal van gaan kwijlen…

Zo, dat is eruit.

Overigens heb ik best respect voor het vehaal bij dit horloge. Maar het blijft een gehavende Rolex.

9 likes

Het blijft ouwe meuk.
Daarom lekker nieuw kopen :slight_smile:

2 likes

Ik vind oudere horloges niet zelden veel mooier. Maar dan wel in goede staat.

1 like

Kei-mooi op de foto. Maar om de pols liever een nieuwe is mijn ervaring.

2 likes

Kwestie van smaak.

2 likes

Ik zou zeggen, blijf dit idee vooral vasthouden en verspreiden. Dat scheelt mij weer de nodige prijsstijgingen van vintage horloges :wink:

3 likes

Vond mooi horloge met een verhaal. Maar na dat gal en gevecht hier van familie’s en nabestaanden, vind ik het niet meer interessant. Een horloge moet blij gevoel geven en dat doet dit horloge niet

2 likes

Een modern horloge is veel mooier, dat staat buiten kijf. Maar qua beleving en gevoel is vintage echt 10x specialer.

1 like

Kopen voor de hoofdprijs , opsturen naar Rolex
Nieuwe kast eromheen , nieuwe wijzers en plaat , nieuwe band en vervolgens heel het verhaal inclusief patronen en het kraswerk van een halvegare vechtersbaas de vuilbak in en klaar is kees …
Vintage me hoela , op een echt zeldzame uitzondering na is het gewoon van de pot af wat ze tegenwoordig voor een hoopje oud ijzer willen betalen

2 likes