Rolex weigert gestolen horloge terug te geven aan eigenaar

6 likes

Pfffff :nauseated_face: :pensive::persevere:

Kun je weinig tegen inbrengen wat de beste man hier zegt.

Stemmingmakerij. Gebruik dan die organisatie die Rolex zelf naar voren schuift, en zeg niet ‘I googled the services and guys, that watch is not coming back to me’. Put some effort into it. Contacteer ze. Sleur je advocaat in de teams meeting mee. Doe iets in plaats van hoofdschuddend een youtube filmpje opnemen.

Nog 2 opmerkingen:

  1. hij zegt, bijna beschuldigend, dat op de doos moet staan dat er een grote kans is dat mensen je gaan willen bestelen van dit horloge => weg geloofwaardigheid;
  2. voor én na het filmpje wordt reclame gemaakt voor een vintage dealer die specialiseert in… Rolex :joy:

Weer 5 min van m’n leven down the drain.

Bah.

8 likes

“You never actually own a Rolex. You merely look after it for the next generation of street robbers”

30 likes

6 likes

Wat een gejank van Paul Thorpe weer.

Ben blij dat Rolex 'm niet direct op de post mietert, een proces heeft (goed of slecht) en probeert uit te zoeken of het klopt.

Wacht gewoon even af ipv te jankballen.

4 likes

Inderdaad zeg, die willen gewoon een gestructureerd proces volgen om te zorgen dat met de nodige voorzichtigheid een horloge wordt geretourneerd. Rolex wil werken via een service, schrijf die service dan ook gewoon aan hé. Man toch.

Als het nodig was om m’n horloge terug te krijgen zat ik al in de auto naar hun kantoren, met alle papieren op de passagierszetel.

Edit: de titel van dit topic ook :joy:
Slaat op nix

Als dit serieus waar is, is het gewoon een simpel figuur. Op het moment dat Rolex serieus een gestolen horloge vast houdt terwijl de wettige eigenaar bekend is, moeten zij het wel teruggeven. In hoeverre is Rolex op dit moment de onwettige eigenaar?

Inderdaad advocaat in de arm nemen en aanpakken die shit. Wat een zeiksnor.

1 like

Advocaat is niet gratis. Ik kan me voorstellen dat mensen een tikkeltje chagrijnig worden als je ook nog een keer een paar k kan aftikken om iets terug te krijgen waar je de eigenaar van bent.

1 like

Schrijf die organisatie dan aan zonder advocaat hé. Ik hing al lang aan de telefoon hoor.

Overigens, een paar k voor een advies en bijwonen meeting? Ik denk dat je de advocaten erelonen wat overschat. Horloge heeft 15k waarde? Het inhouden van gestolen waren is trouwens een Rolex service, op vrijwillige basis. Veel bedrijven doen dergelijke screenings zelfs niet.

Zeker niet gratis. Maar Rolex mag echt niet een horloge wat niet van hen is zomaar vasthouden als de eigenaar bekend is.

Proceskosten + claim neerleggen bij Rolex.

Een (ex-)eigenaar.

Een rechtmatige eigenaar dan maar?

Maar Rolex zal toch willen verifieren dat je daadwerkelijk de rechtmatige eigenaar bent hé? Daarom werken ze met een tussenpartij.

Papieren voorleggen
Papieren verifieren op authenticiteit
Database informatie opzoeken en matchen
Enzovoort

Als ze moeten opsturen naar de eerste kwaakbal die een youtube filmpje maakt…

2 likes

Paar briefjes heen en weer sturen, keertje bellen, ze doen wat lastig, wat documenten verzamelen. Gaat hard :sweat_smile:

Edit: @AKM, wat je als vergoeding van je proceskosten krijgt dekt niet alle advocaatkosten (helaas)

Ach. Als je zo’n horloge kunt betalen lig je echt niet wakker van een paar duizend euro advocaatkosten. Go big or go home.

1 like

Ja uiteraard. Gelukkig doen ze dat ook. Maar er vanuit gaande dat deze man serieus de eigenaar is, en dit kan bewijzen, snap ik het probleem niet.

Dan regel je dit toch gewoon?

1 like

Wellicht. Maar dat moet Rolex dan toch tenminste uitzoeken, en hun proces volgen.
En hoe goed is de informatie van die agent aan Paul Thorpe? Ik ben niet zo’n hoge pet op van (Nederlandse) agenten… en hun ‘flexibele’ manier van werken.

Ik zou tenminste 10 stappen proberen te volgen voor ik als een soort boze aap met rechtzaken zou gaan dreigen. Meestal levert je dat niet zoveel goodwill op.

EDIT: Of inderdaad boze youtube filmpjes maken.

2 likes

Dit is altijd de oplossing :rofl: