Seiko 5 snkl23; is het het nog waard?

Op die Jubilee staat hij idd ook erg mooi!
Het leren bandje is wat te breed enk ik?

Waar heb je die Jubilee in 18mm gekocht?

Prachtig in combinatie met die jubilee bracelet. Waar heb je deze gekocht? En welke endlinks gebruik je om m’ zo goed aan te laten sluiten?

De bestaande endlinks! Gaat precies

1 like

@CT_RS wil je het prijsgeven, of is het een groot geheim?

1 like

Hier bestellen. En dan 19mm pakken past echt precies in de origionale Seiko enink. :smile:
€ 13,37 46%OFF | CARLYWET 19 20 22mm Twee Tone Hollow Gebogen End Massief Schroef Links Vervanging Watch Band Strap Oude Stijl Jubilee armband
https://s.click.aliexpress.com/e/7cFvDsy

3 likes

Ik heb deze tip ook gevolgd. Maar ben iets kritischer. Ik vind dat je de endlinks (midden) ook moet polishen. En 19mm is een mm breder dan de endlinks, in het echt zag ik dat veel te duidelijk. Ik heb een tang gepakt en aan beide kanten de laatste drie links met grof geweld eruit gerukt. Omdat die tapered is, was die vanaf dat punt precies 18mm.

Nu is het perfect. Maar je moet wel 16,5cm polsen hebben, anders istie te kort geworden :sunglasses:

Het resultaat is nu zo:

12 likes

Smart thinking!

1 like

Dit heb je goed voor elkaar gekregen! Ik krijg de band helaas niet korter. Heb je enig idee aan welke kant ik de pushpins uit de schakels moet drukken? Aan één kant vallen ze licht in de schakels en hebben ze een streepje (lijkt op schroef), de andere kant is flush met de schakel en gepolijst. Aan welke kant moet ik er een dunne schroevendraaier doorheen rammen? Ik durf met 50% kans niet op goed geluk te rammen… Ik kan overigens ook jouw techniek proberen door de schakels aan de kant van de endlinks er met grof geweld vanaf te trekken. Nog tips?

1 like

Ja, drukken aan de eerste kant, niet aan de kant van het streepje. En onthouden, ze moeten weer terug op dezelfde manier als je ze eruit haalde.

Niet met een schroevendraaier rammen :stuck_out_tongue: juiste tooltje als je dat hebt, en een tangetje is handig als die een stukje uitsteekt om hem eruit te trekken, ook bij het terug erin doen is dat handig.

Aan de uiteinden links verwijderen alleen als je dat doet zodat die beter matcht met de 18mm lugs en als je genoeg lengte over houdt (mogelijk wordt hij te kort).

Hoe: met een tang heen en weer buigen tot ze het begeven, zonder de links te beschadigen die je nog wilt houden :nerd_face:

image

2 likes

Ik ben ook even bezig geweest, maar mijn push pins passen niet door de andere links. Alleen de buitenste hadden een grotere opening waar de push pins doorheen pasten. Hoe heb jij dit probleem getackeld?

2 likes

Ohja klopt! Helemaal vergeten, anders had ik vooraf gemeld.

Ik heb oude pushpins gepakt die evt wel kapot mochten. Die met tangetje steeds verder erin gewrikt tot ca halverwege, dan vanaf de andere kant. Geloof het of niet maar dan werd het gaatje toch net ruim genoeg om er met een pushpin doorheen te komen :grin: niet vloeiend, maar het lukt.

Voordeel is dat je endlinks voortaan goed vast blijven zitten aan de rest van de bracelet als je nog eens van bandje wisselt. Oja en de pushpins laat je voortaan dus wel zitten in de bracelet (ander bandje = andere push pins gebruiken).

Je hebt het moeilijkste gehad, dit was eigenlijk best snel gebeurd.
:+1:t2:

1 like

Kan iemand mij vertellen wat het verschil is tussen de snkl23J1 en snkl23K1?

J en K is volgens mij verschil in de band. Niet in het horloge.

Edit: of misschien zelfde als bij SKX (j vs k). Dat is japan versie vs. niet Japan versie. Dus ergens anders gemaakt.

Dat was mijn vermoeden ook. De j-versie is iig duurder dan de k-versie.

Volgens mij geen verschil in afwerking. J staat voor Japan, K voor Korea en geeft aan waar het horloge is gemaakt.

1 like

Toch ook maar besteld.

75 eurotjes, nu maar hopen dat ik geen rekening van de Douane krijg :slight_smile:

Reken maar op ± 45 euro…

Shit…
Dat is balen.

Waar heb je hem besteld als ik vragen mag?