Seiko Velatura Kinetic direct drive probleempje

Je moet even de zoek functie gebruiken van forum.

Misschien is bij jou ook wel de generating rotor kapot.

Nee. Sommige verkopers gebruiken die term nog, omwille van de herkenbaarheid voor de consument.

Panasonic (de fabrikant) doet dat -terecht- niet. De technologie is volledig verschillend.

A ok, :+1:t2:

Die kosten nog geen 5 euro.
Heb ze al bij vele Kinetics vervangen.

Als je dit bij Seiko laat doen ben je al gauw 70 euro verder

1 like

Is er ergens in Belgisch of Nederlands limburg een goede seiko reparateur dat jullie weten?

Het is net iets omslachtiger dan een gewoon batterijtje wisselen, maar als je het juiste gereedschap bij de hand hebt is het inderdaad heel goed zelf te doen.

Toevallig aan de kennis die meer zwitserse automaten doet eens gevraagd of hij mss foto’s had genomen ervan maar hij had zelfs een filmpje gemaakt.
het lijkt erop dat een connectie stuk is. met de schijf te draaien gaan de tandwielen onderaan niet mee, met de kroon (op het laatste) wel…

iemand ervaring/kennis wat het zou zijn ? :slight_smile:
Zou het iets simpel maar kunnen zijn?

Zowel het opladen via het slingergewicht als opladen door de kroon maken gebruik van dezelfde generating rotor. Als deze kapot zou zijn, werkt ook het handmatig opladen niet meer.

Ik zou hem naar een seiko gecertificeerde horlogemaker brengen.

Dit zou inderdaad het meest aannemelijkste probleem zijn, en als het probleem is ontstaan na accu wissel dan is het daar waarschijnlijk fout gegaan.
Heb al vaker gezien dat bij accu vervanging iemand de rotorvertanding niet goed plaatst en daardoor het rondsel beschadigd door het zo vast te schroeven

1 like

Er zit nog een rad tussen met het rondsel dat ingrijpt op de rotor vertanding, deze draait niet mee met handmatig opwinden. En het bovenste rondsel is vaak beschadigd dan.

1 like

Ga ik ook doen, de broer van deze man doet dit, de officiele seiko dealers hier in de buurt gaven me niet echt vertrouwen… wellicht enkel verkopers die niets van de techniek weten…

zijn inderdaad meestal geen horlogemakers en “slechts”

Dang, I m getting old :sunglasses:.
Weer wat geleerd, thanks

Als je het horloge handmatig op kan laden dan is de generating rotor niet kapot. Het zou dan wel het rondsel van het intermediate wheel tussen slingergewicht en generating rotor kunnen zijn. Dat verklaart wel alle fenomenen. Ik zag in het manual dat er drie intermediate wheels in dit uurwerk zitten. Twee in het handmatige deel (die zouden dan goed zijn) en één in het automatische deel (die zou dan kapot moeten zijn).

https://youtu.be/PsTTg_gCRlY?si=zG-WeXpx9pk3Nb1E hier zie je in het begin wel dat alle wielen draaien dus ik ben met @Coosc eens dat het probleem daar ligt.

https://youtu.be/x818BZWanGE?si=7uOkc5alg72XZ1Xg dit is waarschijnlijk je probleem en nee zou niet lijmen maar nieuw onderdeel bestellen :sweat_smile:

geweldige respons hier!!
super bedankt aan allen!

ga al met een geruster hart (en bankrekening) hem binnenbrengen!!

toch ook eens rustig aan op zoek naar een nieuw horloge. 10 jarig jubileum van ons huwelijk komt eraan dus wie weet… (deze heb ik de week erna gekocht :))

1 like

net ff via via andere specialist gekregen en schrok toch even van de prijs van dat wieletje wat defect zou kunnen zijn :open_mouth:
zou ± 120eur zijn met werk

Kinetic horloges zijn vaak wat duurder in reparatie dan een gewone quartz Seiko
Via Seiko kost het rond de 250 euro, binnen brengen bij Seiko dealer en deze sturen het op naar Seiko NL maar dan krijg je wel een compleet nieuw uurwerk, alle pakkingen vervangen en 2 jaar garantie en kan die er weer jaren tegenaan.

dan is het idd mss best te zien om het dubbel er aan te geven… hmm.
Het is mn enige horloge en ben wel on the lookout voor eens iets anders :slight_smile: