Show hier je ZAKHORLOGE (wat voor een dan ook. :) )

En Felsenburg schijnt weer een trademark geweest te zijn van: Montilier Watch Co. SA, Montilier, Morat (CH)

http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?13&archimedeshop&0&2uswk&Montilier_000

2 likes

Mooi contrast met die Harken lier.

1 like

11 likes

Zeer mooi strak horloge! :+1: :relaxed:

Zeer mooi en strak zakhorloge :ok_hand:

1 like

update…

11 likes

Een tijdje terug heb ik een mooi zakhorloge uit de familie gekregen. Volgens mijn familie komt hij uit 1890-1900. Zijn er toevallig kenners die mij iets over het horloge kunnen vertellen? :slight_smile:

6 likes

Gezien de titel van dit topic moet een kat in de zak horloge hier ook kunnen :joy:

7 likes

Na twee en een half jaar ben ik eens gaan kijken naar de horloges die ik destijds van mijn vader heb geërfd. Geen binding met hem gehad overigens. Maar nu wel helemaal gefascineerd door onder andere dit lief exemplaar.

<img

src="/uploads/db9961/original/3X/3/a/3a9e098c0108eb14d228bf08f36ef3df2d4f82d6.jpg" width=“281” height=“500”>

4 likes

Info is welkom , daar er geen familie is waar ik het aan kan vragen.

1 like

Hoi!

Google zegt dat Constructa Watc Ltd een klein bedrijf was dat zich toelegde op pin lever (pen anker) uurwerken en zo’n 400 uurwerkjes per jaar produceerde. De Mondaine Group, bekend van de stationsklok, zou het bedrijf in de jaren '50 hebben overgenomen. Mondaine bestaat uiteraard nog steeds.

Foto zegt dat het inderdaad een (goedkoop) pin lever uurwerkje is. Niet van edelmetaal. Ik denk begin 20e eeuw. Bereid je erop voor dat het niet veel geldwaarde heeft. De emotionele waarde is denkelijk veel hoger! Maar ik ben geen kenner, alleen liefhebber, dus ik kan me vergissen. Een van de kenners hier zal zich nog wel melden! :relaxed:

Succes! :relaxed:

3 likes

ah dankje ! Nou die emotionele waarde is een beetje dubbel… Vind het in ieder geval heel bijzonder om te zien hoe ingenieus uurwerken in elkaar zitten .De geldwaarde ben ik niet mee bezig . Ik weet nu niet of het in deze was of een ander maar daar staan in de binnenkant van de caseback verschillende cijferreeksen. Ik vermoed datums.Wat zou dat kunnen zijn? Het is heel erg klein erin gegraveerd en enkel leesbaar met een loep

Het gaat hier toch om dit horloge? De 3 foto’s die je hier hebt geplaatst? Maak een goede foto van die merktekens en laat ze hier zien. Er is dan vast wel iemand die weet wat de tekens betekenen. :relaxed:

Als ze er in gekrast zijn, zijn het merktekens van service beurten en zijn ze er in gekrast door horlogemaker(s).
Ooit kun je er datums in herkennen, maar vaak ook niet.

ik heb net gekeken was een ander horloge waar dat in staat. Ik zal er toch een foto van proberen te maken . Het is echt heel klein.

Oh oke weer iets geleerd. Ik denk dat ik dan toch datums zag. Thanks!

Nou hier is die dan met die cijfers …en letter ? Volgens mij staat er van boven naar onder 13 2 38 / 14 9 54 / 17 8 72 . Dat andere kan ik helaas niet lezen. Dan op foto 4 ook iets gekrast in de binnenkant van …geen idee hoe het heet voorkant haha

2 likes

Exact wat @Scudo zegt: merktekens van eerdere servicebeurten en/ of reparaties. :relaxed:

1 like

Ik heb nog wel wat aardige zakhorloges in mijn verzameling liggen, ik zal een wat ongebruikelijke laten zien. Het is een vrijmetselaar horloge, een Waltham, de wijzerplaat is speciaal voor de eerste aankoper aangemaakt met zijn naam erop, ik moet het trouwens nog restaureren, maar tijd ontbreekt nog, overigens is dit exemplaar voorlopig voorbehouden aan een geïnteresseerde, bij mij bekende, zakhorloge verzamelaar.

13 likes

Pas in amerika geweest. En kon toch niet thuiskomen zonder dat ik daar een mooi amerikaans zakhorloge gevonden zou hebben.
Was eigenlijk op zoek naar een illinois of waltham, maar uiteindelijk na een hoop antique winkeltjes gezien te hebben heb ik deze 2 zakhorloges weten te scoren. Namelijk een Hamilton en een Elgin

De hamilton is een 17 steens normaal uurwerkje. Deze loopt gewoon.
De elgin is toch wel een bijzondere namelijk een b.w. Raymond railroad 21 steens uurwerk.

Helaas is de Elgin niet lopend maar ziet er wel netjes uit de balans as is gebroken en de pallet fork is een stukje afgebroken.
Ik hoop hiervoor nog een keer de onderdeeltjes te vinden zodat die gemaakt kan worden.

8 likes