Sinn 104 St Sa I of Sinn 556 I?

Hierbij wil ik de forumleden om hun mening vragen over mijn (potentiele) volgende aankoop. Zoals in de titel vermeld twijfel ik tussen deze twee mooie horloges van Sinn.

Enerzijds springt de 104 er mooi uit met zijn seconden buitenring en de dag/datum complicatie. Met zijn 41 mm zal het voor de meeste forumleden mooi afkleden. De 104 heeft een SW 220-1 uurwerk en 26 Ruby juwelen met 28800 bph. Ik heb zelf op dit moment een SW 200-1 uurwerk en moet zeggen dat het behoorlijk stabiel is.

Anderzijds is de simplistische uiterlijk van de 556 wat mij aanspreekt. Met zijn 38.5 mm en zonder een seconden buitenring, is het een mooi en compact dress-watch. Het uurwerk is de welbekende ETA 2824-2 , ook wel bekend als een “workhorse movement”, met 28.800 bph die zeer stabiel is en makkelijk/goedkoop te onderhouden.

De 104 vind ik met zijn complicaties erg interessant omdat ik veel respect heb voor het werk van horlogemakers. Aan de andere kant vind ik de 556 een zeer nette dress-watch die klasse uitstraalt. Ik ben benieuwd naar jullie meningen.

Groetjes!

5 likes

Met beide zul je geen flater slaan; erg mooie horloges voor het geld. Zelf zou ik eerder gaan voor een 556 omdat die meer een allrounder is; vrije tijd of zakelijk- kan allebei.

Misschien moet je eens kijken wat je momenteel in je collectie hebt en bepalen welke het er best bij past?

3 likes

Ligt ook aan de polsmaat en welke je fijn vindt dragen? Vervolgens is de kleur belangrijk, de 556 is in zilver/Jubilaum (erg mooi, in bezit), bruin (van plaatjes), blauw (van plaatjes) en zwart (persoonlijk de saaiste) te krijgen… De 104 in zwart en wit…

2 likes

Ik ben hier nog steeds erg gelukkig mee.

3 likes

Zwart is inderdaad soms saai, maar deze is zo mooi diepzwart…

2 likes

Maar die heeft toch ook geprinte uur markers? De blauwe, bruine en zilveren hebben opgelegde markeringen. Ben ik persoonlijk veel meer fan van, zeker met de geweldige AR coating van Sinn geeft dat een geweldig 3D beeld. Daarbij hebben alle 3 de kleuren ook een sunburst effect die ik te gek vind!

6 likes

Absoluut.

afbeelding

afbeelding

afbeelding

4 likes

Klopt, is inderdaad fantastisch… Maar die geprinte markers maken het horloge voor mij een pak meer ‘tool’ en een pak minder ‘dress’, en net daarom heb ik 'm gekocht.

Die AR coating heb ik er na een week zelf af ge-polywatcht trouwens. Elk krasje was er op zichtbaar…

3 likes

En verdomme, jij met je foto. Nu moet ik misschien toch op zoek naar een meer classy sunburst broertje voor m’n zwarte 556. :grinning:

1 like

Ik heb de 556 niet gehad dus kan daar niet goed over oordelen. De 104 wel maar ondanks hevige eerste liefde, glom hij me vrij snel te veel tegemoet, vermoedelijk doordat de hele kast gepolisht is. Voor mij was het iets teveel van het goede.

Verder zijn het wel echt verschillende horloges natuurlijk en kwalitatief kun je met beiden niet stuk, Sinn maakt prima horloges.:+1:

2 likes

Uhm excuses… :blush:
Ze zijn gewoon echt mooi en prijs-kwaliteit is zeer zeer hoog wat mij betreft!
Btw de foto’s van @Candide zijn ook fantastisch!
Deze van @dutchguy2 is ook echt waanSinnig!

3 likes

De blauwe :wink:

4 likes

Eens. Hier nog een foto van mijn oude 556 Jubileum…

3 likes

Mooie band, is dat er één van Sinn zelf?

1 like

Is een Hirsch Heritage Gold-brown. Heerlijke band.

1 like

Ziet er ook nog eens schitterend uit!

1 like

Past nagenoeg overal wel bij idd…fijne band om mee te swappen.

Zo’n pilot moet cijfers hebben en een countdown bezel.
Deze dus :+1:

SINN 104-St-Sa-I

Die andere vind ik te dressy.

1 like

Heb je ze al in het echt gezien of omgehad? Mijn eerste Sinn gekocht na hem te zien bij een juwelier in Duitsland, was gelijk verkocht. Zoiets moet je hebben wmb. Niet te veel rationaliseren.

Als je tijd en ‘Sinn’ hebt even naar Juwelier Roberto in Essen (D) rijden. Die heeft bijna alle modellen op voorraad enne met een beetje geklets krijg je ook nog korting.

Nb. Ik zou voor de 104 gaan. Klassieker! :sunglasses:

1 like