Snel geld met Favre Leuba &Enicar&etc

Je zou denken dat kopers ook eens op de baai kijken…

Baai-India

1 like

Handeltje opzetten. Snel geld en de specialisten van Catawiki pakken hun procentjes. Iedereen blij!

Inderdaad vind ik al die redials ook niet kunnen, vooral niet voor dat geld. Maar Catawiki zegt dat een ieder alles mag aanbieden als het maar niet nep is. Blijkbaar valt een redial niet onder nep, is het denk ik ook niet.

Mooie vintage op de baai India, als nieuw en strak in de verf (met op de dail de verf-stoppels nog op 3 uur)

Toch vind ik de verkoper eerlijk over het horloge, hij vermeldt dat de wijzerplaat opnieuw is opgemaakt, dat de afwijking groot is en de kast klein. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de koper, die zelf beslist tot hoever hij gaat.

Wat veel vreemder is: Het feit dat een prima vintage horloge met kwaliteitsuurwerk en originele wijzerplaat soms voor een fractie van de prijs van zo’n India horloge weggaat.

Deze in de horlogeveiling van woensdag bijvoorbeeld, staat nu nog maar op 16 Euro:

2 likes

De omschrijving die de verkoper van het horloge geeft lijkt me correct en in dit geval is het dan ook aan de bieders om te bepalen wat ze er voor over hebben. Ik blijf het merkwaardig vinden dat veel mensen zich niet eerst eens wat beter orienteren voor ze dit soort absurde prijzen gaan betalen.

Aan de andere kant zou je verwachten dat op dit forum dit soort handel niet voorkomt. Toch zag ik van de week op het verkoop gedeelte weer een HMT van eigenaar wisselen. Die klokjes kun je in grote hoeveelheden in India bestellen voor een tientje en dat is dan nog inclusief verzendkosten ook.

Niet iedereen heeft zin om in India te bestellen denk ik. Sommigen willen gewoon snel een klok en verder geen moeite doen om te kijken waar je het eventueel goedkoper kan krijgen, en daar betaal je een meerprijs voor.

1 like

Klopt, vooral HMT word hiervoor gebruikt. Elke week zitten er wel hmt’s in de veiling. Favre Leuba is wat mij betreft een iets ander verhaal, maar dit model is inderdaad gewoon een india franken… Kost misschien 15$ (omdat het een seachief wijzerplaat heeft, en niet seaking… maar alsnog niet origineel…)

Maar zo komen er ook gewoon kijktweevandaag klokken voorbij die voor het 3-4 dubbele verkocht worden… Het blijft waanzinnig, catawiki.

1 like

Ik heb me nu ook eens aangemeld en ga proberen een seiko te veilen. Mocht dit allemaal goed lukken zal ik er wel eens een verslagje over schrijven.

Er is geen plek op het internet waar “wat de gek ervoor geeft” zo concreet wordt als op Catawiki, en ik maak daar zeer dankbaar gebruik van… :smiley:

Ik snap dit dus ook niet; Je hoeft absoluut geen kenner te zijn ;alles wat je moet doen is Favre Leuba Sea Chief in Google intikken; het 2e resultaat betreft reeds de redials uit India op Ebay.

Wat je niet moet vergeten is dat 95% het geen bal interesseert. Leuke kekke kleurtjes vallen blijkbaar in de smaak.
Ik zou zeggen dat je die rommel moet weren (ook van de kant van Catawiki), maar wie ben ik?

Ik heb zo’n idee dat het gros van de kopers daar ook helemaal geen horloge kenner is. Kopen gewoon een leuk klokje voor een prijs die ze aanstaat. Op zich niks mis mee natuurlijk.

Denk ik ook, ze kopen wat in onze ogen rotzooi is en letten niet eens op de mooie originele vintage horloges, gelukkig maar die zijn dan voor ons :slight_smile:

Dat weet ik wel zeker, want ik krijg erg veel vragen. Even twee toppers: ik laat het horloge (vintage Buren) vallen op de plavuizen en het glas springt eraf. Blijkt gewoon plastic te zijn, wat een teleurstelling.
De leukste: horloge loopt niet, ik zie ook niet waar de batterij inmoet. Je raadt het al, was natuurlijk een handwinder.

1 like

Die Favre Leuba waar dit topic mee startte staat al op 240 euro… :grimacing:

340…veel gekker kan het toch niet worden?

Toch maar eens mijn Favre Leuba - en dan niet eens een redial of India franken - op catawiki aanbieden… 340 euro… Das een hoop, hoop geld voor zo’n klok…

Het gaat er erg apart aan toe daar…

[Catawiki][1]

[Amazone][2]

:smile: [1]: http://veiling.catawiki.nl/kavels/2616313-kronen-s-hne-polshorloge
[2]: http://www.amazon.com/KS-Luxury-Tourbillion-Automatic-Mechanical/dp/B00CE5C8RW