Strapcode duur geworden.. tips?

Vroeger…

Ja, toen kocht ik ook al bij strapcode, maar als ik nu iets wil bestellen calculeren ze zelf al belastingen erbij en een berg shipping kosten… ik vind ze ineens heel erg duur. Vroeger kwam het via Engeland, altijd zonder extra kosten.

Is er iemand met een tip om goedkoper bij strapcode te bestellen?

(Amazon? Samen bestellen? Zelfde banden ergens anders? )

Hoor jullie graag

1 like

ik bestel ze altijd op Amazon als ik in de VS ben, maar daar ben je weinig mee geholpen denk ik… maar ik ben benieuwd of er nog andere mogelijkheden zijn!

Rob v Herpt van Monsterwatches (Seiko).

1 like

op Aliexpress staan dezelfde straps voor 20% van de prijs van strapcode

3 likes

Link?

Nee hoor, is helemaal niet gevaarlijk.

20 likes

Zoekt en gij zult vinden

let er wel op dat die producten op Ali niet hetzelfde zijn, maar enkel volgens hetzelfde “recept” zijn gemaakt, door een totaal andere fabriek en met een totaal andere QC

2 likes

De banden van Strapcode zullen ook uit die hoek van de wereld komen verwacht ik. Laatst een band bij Rob besteld en die was naar mijn inziens 100% hetzelfde als eenzelfde product van Strapcode. 25 euro goedkoper en geen andere bijkomende kosten.

Klopt. Die koopt ze bij (dezelfde leverancier als) Strapcode.

De Strapcode banden komen inderdaad ook uit China, maar er is vaak een groot verschil tussen verschillende verkopers van “dezelfde” producten.

Er zijn meerdere Chinese fabrieken en dealers die een soortgelijk product maken en aanbieden volgens bepaalde specificaties, maar de gebruikte machines en materialen verschillen, net als de quality control en de aangeboden service.

Denk aan een Rocky Road cake, bij de ene bakker is het overheerlijk, bij de volgende is het kleffe zooi, ondanks dat het recept vrijwel gelijk is. Bij de ene bakker krijg je een glimlach van een verkoopster en een luxe gebaksdoos, bij de andere enkel een servetje.

Het voordeel van Strapcode als verkoper is dat de kwaliteit hiervan algemeen aanvaard goed is en dat er goede customer service wordt verleend. Bij een onbekende aanbieder op Ali heb je vooraf geen idee wat je krijgt en wat voor service je krijgt als je je product wilt terugsturen of kwijt raakt in de post. Als de end links toevallig op een machine worden gemaakt die met een iets grotere marge is afgesteld qua afmetingen, heb je een band die niet goed past.

1 like

Mwa, vroeger wel maar sinds hun nieuwe website afgelopen oktober zijn vooral de plaatjes mooi maar service? Ik heb 3x een mail gestuurd en nooit antwoord gehad. Ik moest ook een nieuw account aanmaken opeens. En niet alleen de prijzen zijn gestegen maar ook de verzendkosten (maar liefst 250%). Voor mij reden om eens verder te kijken…

1 like

Amazon verstuurt ook gewoon naar Nederland. De prijzen van Strapcode op Amazon zijn incl. VAT, terwijl het op de eigen site excl. is, dus het is wel de moeite om het via Amazon te bestellen.

Onzin, het zijn gewoon dezelfde producten. Dat weet ik omdat ik dezelfde straps heb van zowel strapcode als ali en die zijn precies hetzelfde. Je moet alleen even goed zoeken op ali.

2 likes

the-dude

1 like

Wrong, gebaseerd op ervaringsfeiten

Deel dan even een linkje met de precieze Ali verkoper. Dan is iedereen geholpen :wink:

4 likes

Ik wilde het net zeggen!

1 like

Heb er 3 verschillende laten komen van 3 verschillende verkopers… bij alle 3 passen fat bars / springbars helaas niet :pensive:

Tips voor het goed zoeken ?

Wachten op een black friday oid aanbieding. Of heel veel geluk hebben en een nieuwe strapcode bracelet bij een veiling kopen voor een habbekrats… :wink: