Zal ik het maar doen?

Ik ga er even in mee. Los van de Moser serie die je aanhaalt, en de Studio Underdog die ik al voorstelde, zijn dit in mijn optiek de coolste niet al te grote duikhorloges van dit moment:
37mm Aquastar Deepstar II.

Super Squale Sunray Grey. Wel op Beads of Rice.

Serica 5303 in het wit. Niet in die rare mint-blauwe kleur.

Yema Superman 500.

Da’s tussen de 1000 en 2000 Euro nog veel verder onder budget dan @watchest voorstelde.
Dit is overigens ook erg mooi:

Probleem is wel dat hij erg op een Wolbrook lijkt. Maar met 39,5 x 12mm een mooie maat, mooi ontwerp, mooi van balans. Daar kan Blancpain nog wat van leren.

Los daarvan wil ik een lans breken voor de Tudor BB54 in plaats van de 58. Sub no-date is meh, Blancpain maakt al jaren geen mooie duikhorloges meer.

Ik begrijp niet precies at @watchest motiveert om per se tussen de 4000 en 10.000 uit te willen geven, in plaats van beschrijven welke soorten duikhorloge hij het tofst vindt, maar

Traditionele Hollandse appeltaart
Laat de boter en margarine op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Klop in een beslagkom de boter, margarine, suiker, vanillesuiker en het zout met een mixer tot een luchtige massa. Voeg de helft van de eieren toe en klop tot een egaal beslag. Voeg het bakmeel toe en klop tot het een samenhangend deeg vormt. Vervang de gardes eventueel voor deeghaken.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat boter. Bekleed de springvorm met ⅔ van het deeg. Leg de rest van het deeg in de koeling tot gebruik.
Schil de appels, verwijder het klokhuis, snijd ze in vieren en vervolgens in plakjes. Doe de helft van de appels in de springvorm en bestrooi met de helft van de kaneel. Herhaal dit met de andere helft van de appels en kaneel.
Rol het achtergehouden deeg uit tot een lap van een ½ cm dik. Snijd er 8 stroken van van 1½ cm breed en 1 lange strook voor langs de rand van de springvorm. Leg de deegstroken met geruit patroon over de appelvulling. Leg de lange strook om de rand van de springvorm. Klop het resterende ei los en bestrijk met een kwastje de stroken en rand.
Bak de taart in ca. 60-75 min in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek de taart eventueel af als deze te donker kleurt. Neem uit de oven en minimaal 60 min. afkoelen.

Piemels.

In house / manufactuur is gelul. Rolex is ongeveer even innovatief als een betonnen muur en stopt buiten dat maximaal 1.5 manuur in de productie per horloge. Dat de speedmaster saai is moge evident zijn, en schroefkronen zijn onder 200m WR nutteloze prut.
Buiten dat is quartz superieur aan mechanisch, in vrijwel alle opzichten, terwijl solar-quartz met een capacitor gewoon keihard de eindbaas is.
Stalen banden zijn kudt met per0n, rubber hoort onder een auto te liggen en Erika’s Originals zijn de ergste tyfusbanden die ik ooit in m’n handen heb mogen hebben.
De meeste horloges hebben te korte wijzers.
Oh, en de tourbillon is een nutteloos stuk vullis wat sinds het zakhorloge een stille dood gestorven is totaal onterecht tot status-complicatie is gebombardeerd door onwetenden.
Zo. Ik kan doorgaan, maar het is even genoeg.

Als je zo’n ding in handen hebt oogt het echt, echt niet “plastic achtig”. Gap, kom op, jij weet net zo goed als ik dat als Seiko een horloge van 3400 Euro maakt, het donders goed in elkaar steekt. Dat ding is premium, het voelt premium, en het ziet er premium uit. De wijzerplaat heeft eerder iets weg van geanodiseerd aluminium, grappig genoeg, met die lichte korrel. Als het dat niet gewoon is, zelfs.
Het voordeel van de zwarte en grijsgroene is dat het heel erg goed bij een classic Bond NATO past, en ook andere banden, inclusief vintage leer. Op mijn lichtblauwe ben ik iets beperter in m’n keuzes.