Tja nu een blijfertje aub...?

Heren,

Allereerst begin ik direct maar te zeggen dat het hoogstwaarschijnlijk een warrig verhaal wordt. Omdat ik eigenlijk vooral voor mezelf een duidelijk beeld wil creëren wat ik straks nu eigenlijk nog wil kopen. En daarnaast vraag ik jullie mening daarover.

Ten eerste ligt het in mijn bedoeling om met mijn verjaardag mezelf gewoon een leuke klok te kopen die een stapje meer kost dan wat ik nu aan horloges uitgeef. Budget tussen de 700 a 1200 euro.

Daarnaast heeft mijn vriendin me te kennen gegeven dat zij ook bereid is om mij een ‘ leuke ‘ klok te geven. Echter op voorwaarde dat deze nooit weggaat en wat vaker om de pols is te vinden.

Nu heb ik een aantal klokken in mijn hoofd die ik nu maar even voor het gemak ‘ verjaardagsklokjes ‘ noem. Ik denk dan aan:

Omega Speedmaster Reduced / Prof
Omega Seamaster Zwart Professional

http://imageshack.us][img]http://img411.imageshack.us/img411/1050/seamasterzwartlc3.jpg[/img

http://g.imageshack.us/img411/seamasterzwartlc3.jpg/1/][img]http://img411.imageshack.us/img411/seamasterzwartlc3.jpg/1/w640.png[/img

Sinn 356-II Flieger

http://imageshack.us][img]http://img61.imageshack.us/img61/1651/sinn41mediumnf3.jpg[/img

http://g.imageshack.us/img61/sinn41mediumnf3.jpg/1/][img]http://img61.imageshack.us/img61/sinn41mediumnf3.jpg/1/w800.png[/img

Fortis Flieger B-42 Chronograph

http://imageshack.us][img]http://img61.imageshack.us/img61/3514/fortisb42fliegerchronogbp2.jpg[/img

http://g.imageshack.us/img61/fortisb42fliegerchronogbp2.jpg/1/][img]http://img61.imageshack.us/img61/fortisb42fliegerchronogbp2.jpg/1/w1024.png[/img

Fortis B-42 Marinemaster / Chronograph

http://imageshack.us][img]http://img412.imageshack.us/img412/3549/fortisb42marinemasterchlk4.jpg[/img

http://g.imageshack.us/img412/fortisb42marinemasterchlk4.jpg/1/][img]http://img412.imageshack.us/img412/fortisb42marinemasterchlk4.jpg/1/w738.png[/img

Heuer Re-edition 1964

http://imageshack.us][img]http://img61.imageshack.us/img61/3434/heuereo1.jpg[/img

http://g.imageshack.us/img61/heuereo1.jpg/1/][img]http://img61.imageshack.us/img61/heuereo1.jpg/1/w1024.png[/img

Optie’s die ik eventueel zelf wil aanschaffen en niet verjaardag gerelateerd zijn

Steinhart Nav-B 44 mm met kleine seconde
Seiko SKX781 ( OranjeMonster ) en dan met watchadoo band.
Seiko UFO
Seiko SKX053 ( Duiker met bullit indices )
Twijfelgevallen:
Seiko Samurai Titanium of staal ( ik twijvel vanwege de band. Glimmende middenschakels en ook over de grote van dit horloge )
Oris Big Crown Pointer Date ( Hierover het volgende: De ene keer dat ik hem zie dan denk ik tof! En dan denk ik weer mwa, niet bijzonder. Ik denk dat het er ook aan ligt voor welke prijs ik hem eventueel kan bemachtigen )

http://imageshack.us][img]http://img412.imageshack.us/img412/1464/orisbigcrownpointerdatews1.jpg[/img

http://g.imageshack.us/img412/orisbigcrownpointerdatews1.jpg/1/][img]http://img412.imageshack.us/img412/orisbigcrownpointerdatews1.jpg/1/w600.png[/img

  • Een aantal fotos zijn afkomstig van dit forum. Als mensen niet willen dat deze fotos worden gebruikt, zal ik ze verwijderen. Echter ik vond ze zo mooi.

Ach die Heuer. Ik weet nog dat ik steeds voor de etalages moest kwijlen toen hij uit kwam. Ik was hem al helemaal vergeten. Je wordt bedankt Opdakje. :wink:

Persoonlijk denk ik dat in je genoemde voorbeelden de Omega het meest tijdloos is.

Als ik dan een chrono zou moeten kiezen, dan de Heuer.

My 0,02 ct

heuer of de omega

Ff serieus ik zou ook voor de Heuer of Omega gaan. Ik vroeg me alleen af of die re-issue van Heuer nog wel nieuw te krijgen is.

De heruitgave is niet meer nieuw te krijgen. Maar duikt wel op in het grijze circuit. En is inderdaad erg mooi. Echter ik heb tot februari bedenktijd :wink:

Opdakje, bedoel je met de zwarte Seamaster de zwarte ‘Bond’ om het zo maar ff te noemen (die dus in Dreski’s topic geplaatst is), of die zwarte die jijzelf plaatse net?

Mijn keuze zou ook tussen de Omega en Heuer gaan. Een aantal jaar geleden (2005/2006) lag bij een juwelier in Den-Haag dit model nog in de vitrine. Weet zo ff de naam niet, maar zit zo in het rijtje van Dungelmann schoenen. In de Hoogstraat volgens hun website. En inderdaad in het grijze circuit is die vast nog genoeg leverbaar, en desnoods een jonge, goed verzorgde 2e hands.

Welke van de 2 mijn voorkeur zou hebben… lastig. De Heuer is handopwinder en de Seamaster een automaat. De Seamaster is echt een ‘daily beater’ vanwege zijn datum en waterdichtheid (dus geen omkijken naar), de Heuer is weer wat sportiever.

Jaap-Wim

Ik bedoel eigenlijk de seamaster waar ik het plaatje van heb geplaatst. Eventueel met witte bezel is ook nog het overwegen waard. Ik weet niet of je deze later nog kan vervangen door een zwarte?

de Heuer!

Ik weet niet hoe het tegenwoordig is, maar vroeger (begin jaren '70) was de kleur oranje niet echt kleurvast, zie mijn Omega seamaster uit 1973:

De secondenwijzer is opgewerkt, de uur- en minutenwijzer niet, maar de oranje vierkantjes aan het uiteinde van de markers zijn nagenoeg helemaal uitgebleekt. Misschien iets om over na te denken bij de beide Sinn’s. Prachtige horloges overigens, daar niet van.

Misschien kunnen forumleden hier iets meer over vertellen.

Ik zou altijd voor een Omega gaan en laten graveren met je naam kun je hem nooit meer verkopen of wegdoen is je vriendin ook tevreden…:slight_smile:

Ik zou voor de Heuer keizen, dat vind ik veruit de meest bijzondere. Ik houd niet van titanium, dat vind ik te licht en het materiaal wordt te dof, dus die Fortissen vallen af. De geribbelde rand van de Oris is te druk in mijn ogen. De Sinn is wel ok, maar er zijn veel mooiere van Sinn. De Omega vind ik ook een mooi exemplaar, maar de Heuer is echt een topper.

Jaap-Wim Schreef:

Een aantal jaar geleden (2005/2006) lag bij een
juwelier in Den-Haag dit model nog in de vitrine.
Weet zo ff de naam niet, maar zit zo in het rijtje
van Dungelmann schoenen. In de Hoogstraat volgens
hun website.

Van Willegen wellicht?

Mijn beste,

Tja, wat te doen in deze.
Ik vind dit soort vragen, betreffende een horloge keuze voor de persoon in kwestie, altijd een gevoels kwestie voor de persoon zelve. Zeker als we technische kant van een horloge buiten beschouwing laten.
Maar enfin.
Als ik in jou schoenen zou staan en de verschillen in uurwerk / kalibers buiten beschouwing laat dan kies ik de ‘Heuer’.
Een pracht van en horloge, een klassieker pur sang. Een horloge met geschiedenis, met een verhaal, met een ziel. Een horloge welke dankbaar in de tijd terug kijkt en vertrouwend vooruit.

Dus succes met je uiteindelijke keuze.

Orologio Signaturis Temporis.:wink:

Ik sluit me helemaal aan bij de wijze woorden van Tissot62: de Heuer! (tu)

Thehaguedragon Schreef:

Jaap-Wim Schreef:


Een aantal jaar geleden (2005/2006) lag bij een
juwelier in Den-Haag dit model nog in de
vitrine.
Weet zo ff de naam niet, maar zit zo in het
rijtje
van Dungelmann schoenen. In de Hoogstraat
volgens
hun website.

Van Willegen wellicht?

Nee, ik weet 't inmiddels weer. Heb me vergist in de straat. :o

De juwelier is:

http://www.juweelco.nl/

Op de website valt nog weinig te zien maar in de winkel zelf is altijd wel genoeg voorradig meen ik. (laatste keer dat ik in Den Haag was is volgens mij vorig jaar Maart, dus weet niet hoe de situatie nu is)

Ik zou beginnen te beslissen of je een chrono wilt hebben om de keuze wat makkerlijker te maken. Uit het rijtje zou ik persoonlijk de Omega Seamaster kiezen als meest geslaagde tijdloze ontwerp. Of Speedmaster voor een chrono.

Of wat denk je van een mooie jonge vintage? Om in dezelfde stijl te blijven een die je niet zo vaak ziet: een Tudor (van Rolex) Prince Date Hydronaut?

http://imageshack.us][img]http://img216.imageshack.us/img216/8374/rolextudor89190om6.jpg[/img

Oh, daar ben ik afgelopen week nog wezen kijken in de pauze van mijn werk.
Beetje rommelige zaak maar heeft wel heel veel in de vitrines. Veel merken, van heel goedkoop tot heel duur.
Niet een zaak waar ik iets zou kopen als ik veel geld te besteden had maar dat ligt misschien aan mij.

Daar zitten wat mooie horloge bij! Ik zou voor de Sinn of de Heuer gaan omdat die veel tijdlozer zijn en je die bij elke gelegenheid kunt dragen. Zoals tijdens je huwelijkdag met je vriendin, het horloge dat je dan draagt zal je niet snel wegdoen.

Thehaguedragon Schreef:

Oh, daar ben ik afgelopen week nog wezen kijken in
de pauze van mijn werk.
Beetje rommelige zaak maar heeft wel heel veel in
de vitrines. Veel merken, van heel goedkoop tot
heel duur.
Niet een zaak waar ik iets zou kopen als ik veel
geld te besteden had maar dat ligt misschien aan
mij.

Klopt! Het geheel oogt niet erg professioneel. Van Sekonda horloge’s tot inderdaad duurdere merken als Heuer etc.

Maar omdat er eerder in dit topic iets werd gezegd over dat ze niet meer nieuw leverbaar zijn dacht ik; ik meld even dat ik 'm toen daar wel heb zien liggen. Of ik er zelf zou kopen weet ik niet, dat moet ieder voor zichzelf uitmaken natuurlijk. Maar als daar hét horloge ligt dat je zoekt, helemaal nieuw, dan maakt dat de situatie anders (vind ik). :wink: