Tour de Horloge nov 2012 edition

Niet met hem

En ook niet op de fiets :+

De tour begon gisteren (officieel intussen alweer eergisteren nu ik dit schrijf) in de ochtend vanuit het lage Den Haag.

Op een dwaalspoor “gebracht” ging de peloton (van 1…) richting Oss, waarna halverwege ineens een telefoontje doorgaf dat de route naar Nijmegen moest zijn. De SMS die in de ochtend verstuurd was kwam met heel veel vertraging pas aan… Daar met Jo afgesproken en met z’n schattige dochtertje aan de ontbijt tafel z’n mooie Precista bekeken. Wat leuke uitstraling heeft ie. En helemaal cool dat ie zo een vintage uurwerk heeft. (tu)

Daarna de gave Army Green band bekeken. Door de vorige tour zag ik voor het eerst de band om een Magrette Bronze bij Stevo en vond het toen een veel mooiere combi dan de Chocolate brown. Dat donker groene match heel mooi met de groene verkleuring van de kast. Het geeft em meer een vintage gevoel. Dus 3x raden wat er nu om m’n pols zit :smiley:

Dubbel post

Dus je gaat nog naar Duivels Bosch? Willem vd Berg??

Was erg gezellig :wink:
Wat een prachtcollectie heb je al opgebouwd!
Erg leuk om je te ontmoeten, vond Jo junior ook :smiley: Die was met name erg onder de indruk van je mooie horloge “doosje”

Tot de volgende keer en veel plezier met de Army Green.

jeronimo Schreef:

Dus je gaat nog naar Duivels Bosch? Willem vd
Berg??

Nop. Misschien next time…

jo Schreef:

Was erg gezellig :wink:
Wat een prachtcollectie heb je al opgebouwd!
Erg leuk om je te ontmoeten, vond Jo junior ook :smiley:
Die was met name erg onder de indruk van je mooie
horloge “doosje”

Tot de volgende keer en veel plezier met de Army
Green.

Hahaha, al die kleurtjes enzo :slight_smile:
Waren de zoete stokjes nog een beetje bevallen?

Enneh, nogmaals bedankt!

Na een uitstapje naar Venlo, vervolgde de tour richting Utrecht.

Dehorlogebandenspecialist heeft me daar weer prima geholpen met het fixen van een paar bandjes. Daarbij nog wat lessen gehad over banden, kwaliteiten, manieren van produceren, etc. Erg leerzaam en leuk om de details te weten.
En wat doe je nog meer bij dhbs? Natuurlijk bandjes uitzoeken!! 4 Mooie bandjes gescoord voor m’n Emergency. Een zwarte kalfslederen met witte stiksels voor een wat meer casual look dan de bruine alligator. 2 blauwe en grijsblauwe haaienleer erbij voor de sportieve momenten.

Vervolgens snel door richting Almere aangezien het al donker begon te worden. Bij Zoltar stond een prachtige Ocean 2 op me te wachten. Wat een gave klok! De lugs zien er geweldig uit met die combi van gepolijste en geborstelde delen. En die kromming met de pols mee is ook helemaal top! En dat saffierglas op de bezel met luminova… helemaal geweldig.

De lume in het logo, hoe het contragewicht vlak onder de tekst op de wijzerplaat gaat, alsof ie alles even onderstreept, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Of ik kanttekeningen heb? De lume op de wijzers zijn voor mij niet snel van elkaar te onderscheiden, doordat ze geen aparte vorm hebben. Ik moet goed kijken welke langer/op welke lengte zit tov de indexen om te bepalen hoe laat het is.
Natuurlijk de haai op de achterkant is wel leuk, maar persoonlijk zie ik graag het uurwerkje.

Op de bezel heb ik wat moeilijk grip. En het overdekte logo vind ik wat goedkoop ogen, maar ik snap de link wel met de transparante bezel.

Aan de metalen chapterring (soort van) moest ik even wennen, maar begin em wel steeds meer te waarderen. Eerst vond ik t op de Deepsea ook zo onwijs in het zicht. Maar door de Ocean 2 is dat wat minder geworden.

Ik heb em overigens op metalen band. En de metalen stukken bestaan uit losse delen, zijn solide en geschroefd. Wel mis ik een duikersextensie… toch wel iets wat hoort op een serieuze duikklok imho.

Begrijp met niet verkeerd, de kritische noten zijn niet bedoeld om het horloge af te kraken. Ik ben vrij kritisch en stel zelf de vraag wat ik persoonlijk anders gedaan zou hebben. Maar in het geheel vind ik 't een hele leuke klok en ben er zeer content mee!

Zoltar zelf had een mooie klok van z’n eigen merk om. Model komt me bekend voor, maar het ziet er wel mooi gemaakt uit. Verder ook nog een concept klokje gezien en een kleine ‘bijdrage’ aan kunnen leveren :slight_smile:

Eigenlijk zou er nog een ander klokje op me wachten, maar die heeft vertraging. Dus wordt vervolgd!!

Tof verhaal en gefeliciteerd met je fraaie Steinhart, ziet er echt goed uit.:~

Houthakker Schreef:

Tof verhaal en gefeliciteerd met je fraaie
Steinhart, ziet er echt goed uit.:~

Thx! :)-D

Proficiat!

Mooie Steinhart.

Vriendelijke groeten.

N.Visser.

Na vertrek bij Zoltar begon het weer al een stuk slechter te worden. Buiten werd het donker en het begon flink te regenen. Een pittig ritje richting het noorden richting Friesland.

Eenmaal aangekomen werd ik vriendelijk ontvangen in het atelier van Popma. Met allemaal mooie kunststukjes aan de wand. En een mooi kunststukje om de pols, een stoere Aquaracer.

Van Popma kreeg ik een mooie oude handleiding voor de uurwerkhersteller van Jendritzki. Het museumglas zag er indrukwekkend uit, maar ik durfde het niet aan om me daar aan te wagen. Heb niet de tools om daar een mooi rond glaasje uit te maken en en waterdicht in een klokje te krijgen.

Na wat babbelen kwam iets anders mooi op tafel. Een klokje waar ik naar “gegroeid” ben. In 2009 kwijlend naar uit gekeken. In 2010 irl diep teleurgesteld. In 2011 toch nog flink getwijfeld. Dit jaar was ik zo ver gerijpt dat ik er klaar voor was: een Planet Ocean. En niet zo maar eentje…

maar de “World Premier” OSPOLMLE MIB zowaar NOS :smiley:

Lange tijd heb ik em te dik gevonden. De full size vond ik beter in verhouding (met een SMP300 in m’n achterhoofd), maar de diameter is met wat te fors. Na de afgelopen jaren dikkere en forsere horloges gedragen te hebben, viel het kwartje op z’n plek.

Het mooie van de OSPOLMLE vond ik altijd de chiquere uitstraling dan de reguliere modellen door de glanzende zwarte delen. Het zwarte is echter niet pikzwart als op de SMP300. Door de hoge glans (zou het haast electric black noemen) lijkt het in 't licht vaak op grijs, en dat vind ik weer leuk doordat ik de (oude) normale modellen altijd wat donkergrijs vond, dan pikzwart.

Zijn er ook kritiekpunten? Ik blijf een het leuk vinden om het uurwerk te kunnen zien. En de nieuwe modellen tikt de prachtige 8500 met silicium balansveer. Maar die is ook een slag dikker. De band zit nog op de oude manier met pinnen en buisjes aan elkaar. Ook de sluiting is nu anders, maar dat vind ik allemaal niet zo een punt. Waar ik nu aan moet wennen is dat ze zo smal zijn. Zelfs de SMP300 band is breder. Maar dat gaat vast goed komen.

En wat is er nu een betere klok om met Skyfall te dragen…

n visser Schreef:

Proficiat!

Mooie Steinhart.

Vriendelijke groeten.

N.Visser.

Bedankt! Lekker zittend klokje is het ook.

De Omega is echt om van te kwijlen! Ik heb hem een tijd geleden bij William Wien gezien, en toen begon het toch behoorlijk te kriebelen :smiley:

Ik wens je heel veel draagplezier (tu)

JTrapman Schreef:

De Omega is echt om van te kwijlen! Ik heb hem een
tijd geleden bij William Wien gezien, en toen
begon het toch behoorlijk te kriebelen :smiley:

Ik wens je heel veel draagplezier (tu)

dank je. en tja, anders had je nu waarschijnlijk nog geen hulk :wink:

Vanuit Friesland vervolgde de tour richting Alkmaar. Over de afsluitdijk in het donker en met een flinke stortbui. Het is ook even anders dan in de Randstad te rijden. Daar zijn de wegen verlicht. Maar nu was het in ’t pikkedonker. Was nog wel even spannend, links en rechts zo een lang stuk met alleen maar water. Brrr…

Gelukkig veilig bij Dstraps aangekomen. Daar hebben we weer even zitten babbelen over… horloges (duh!). Heb z’n nieuwe aanwinsten gezien, en wat was ik verrast in de positieve zin. Op plaatjes vond ik ze goedkoop eruit zien, een soort wannabe. Maar irl zien ze erg best leuk uit. Vooral de zwarte 2012 uitvoering vond ik erg gaaf. Heeft iets vintage, maar door de rechte lijnen ook wel wat moderns. Helemaal als ie gecombineerd zou worden met de rubberen band. En de gesp is ook heel erg mooi gedaan. Jaja, sommigen noemen em een schop ofzo, maar ik vind het prima bij deze klokjes passen. Foto’s zijn wel bekend denk ik. http://www.horlogeforum.nl/read.php?2,1103502

Verder even gekeken naar een bandje voor m’n Regattare chrono. Bij de aanschaf had Stevo em speciaal al op een metalen bandje gezet (op z’n kop nog wel :D). Maar zelf had ie em om een licht blauwe leren bandje zitten. En jawel, het bleek een Dstrap te zijn. Het geeft ‘t klokje een lekker frisse uitstraling, die leuk combineert met een spijkerbroek ofzo in de zomer. Het geeft het klokje weer een hele andere uitstraling vergeleken met andere banden. Dus bij Stevo even zitten kijken en meten om em goed op maat te krijgen.

Daarna begon de laatste etappe… back home. Gelukkig is dit gedeelte van de tour weer lekker verlicht op de snelweg. Nog wat wegwerkzaamheden/omleidingen tegenkomen, maar dat maakte me niet meer uit. Hoefde me niet meer te haasten om bij de finish te komen. De hoofdprijs had ik immers al in binnen.

Ik heb nog wel een vraagje. Vind je het mooier als de stiksels bij de bandaanzet ‘open’ (als een treinspoor doorlopen) of ‘gesloten’ zijn (een vierkantje vormen). De linker 3 zijn open en de rechter is gesloten.

Leuke post weer Marnix! Leuk dat je er tijd voor maakt om zo’n tour te maken en er vervolgens op jouw geheel eigen wijze verslag van doet. Ik ben nu wel nieuwsgierig geworden naar jouw horlogedoos, maar ook jouw collectie. Volgens mij is die onderhand behoorlijk indrukwekkend. Voor wat betreft je vraag over de horlogebandjes met het stiksel: zoals ze hier liggen, gaat mijn voorkeur uit naar gesloten, maar ik zou me kunnen voorstellen dat open juist weer heel mooi is om de pols (dan loopt het stiksel als het ware door van het ene naar het ander bandje).

Hi Marnix, leuk verhaal en volgens mij voelde het ook voor je als een tour!
Ben benieuwd waarvoor je kiest open of gesloten bij de kastaanzet! Niet te lang wachten he…!

Je had een mooie collectie bij en we raakte niet uitgepraat over het moois dat op tafel lag. Nog bedankt voor de koekies! (ook namens de kids!)

Leuk leesvoer Marnix (tu)

Mooi verhaal Marnix en ook erg leuk gebracht!

Benieuwd naar een volgend svontuur!