Vergelijking betaalbare Omega-stijl sluitingen

Onlangs voor mijn Speedy besloten om wat mooie maatwerk banden van @Ko-Banden te bestellen, naar aanleiding van deze post Show je Speedy straps. Aangezien de origninele Omega-vouwsluiting de prijs van een fatsoenlijk horloge is, heb ik besloten om voor een fractie van de prijs eens wat goedkope merkloze varianten te bestellen. Graag deel ik mijn bevindingen, voor degenen die dezelfde aanschaf overwegen.

Sorry voor de telefoonkwaliteit van de foto’s…

Optie 1: ‘Hommage’ van Ebay


URL: http://www.ebay.com/itm/18MM-DEPLOYMENT-BUTTERFLY-BUCKLE-CLASP-FOR-OMEGA-SEAMASTER-PLANET-OCEAN-STRAP-7-/170903873866
Prijs: $25
Bevindingen: Erg ondiepe aansluiting bovenop de sluiting. Hierdoor passen 2 van de 3 banden er uberhaupt niet op. Sluit netjes en soepel.
Advies: niet bestellen

Optie 2: ‘Hommage’ van Horlogebandenspecialist


URL: https://www.dehorlogebandenspecialist.nl/nl/accessoires/sluitingen/horlogebandenspecialist----vouwsluiting-voor-omega.html
Prijs: €45
Bevindingen: Een wat langere opzet dan de andere twee opties. De sluiting opent soepel, mooie diepe groef voor aansluiting bovenop de sluiting. Alle banden passen met gemak. Wel zijn de pootjes waar de band tussen moet vallen tamelijk krap.
Advies: solide optie

Optie 3: ‘Hommage’ uit China


Prijs: €11
URL: https://www.aliexpress.com/item/MAIKES-High-Quality-316L-Stainless-Steel-Deployment-Clasp-16mm-18mm-20mm-Watch-Band-Leather-Strap-Folding/32659843130.html
Bevinding: Dezelfde lengte als optie 1 (dus wat korter). Goede diepe groef bovenop de sluiting, alle banden passen makkelijk. De sluiting gaat minder soepel dan de andere twee opties.
Advies: voor het geld is het een prima optie. Niet zo goed als optie twee, maar de prijs/kwaliteit-verhouding lijkt uitstekend.

Aandachtspunten bij aanschaf:

13 likes

Pas gelden een besteld voor mijn vintage Seamaster. Waar ik last van heb is dat het schanier punt iets te lang is.

Bedankt voor het delen. Maar volgens mij heb je niet iets gevonden van je lyrisch van wordt, of heb ik het mis? :slight_smile:

Dat valt wel mee. Alle drie gebruik ik ze. Optie 2 is voor een tiende van de prijs van een echte een prima optie. Optie 3 kan je je geen buil aan vallen en raad ik van harte aan als je eens deze stijl sluiting wil proberen.

Heel goed dit! Ik heb een tijd lang gedacht over een dergelijke sluiting voor mijn Speedmaster, maar had geen idee hoe goed ze zouden zijn, dus uiteindelijk maar een “standaard” vouwsluiting besteld. Dit is super handige info.

1 like

Waarom geeft de Horlogebandenspecialist dit aan?

Let op, deze sluiting past niet op de standaard horlogebanden

Omdat het om een andere lengte band vraagt. Het stuk waar normaal gesproken je gesp aan zit, is veel langer.

1 like

Thanks…

Hier zie je trouwens ook meteen hét grote voordeel van dit type band, namelijk dat de sluiting eigenlijk je arm niet raakt. Hierdoor draagt het ongelofelijk comfortabel.

Beste hrb je post heeft geholpen met mijn aankoop, Dank daarvoor! Graag zou ik willen weten hoe je aan die mooie blauwe band bent gekomen. Alvast bedankt

Leuk om te horen! :+1:

De blauwe en de andere banden op de foto’s zijn handgemaakte banden door forumgenoot @Ko-Banden Warm aanbevolen, het zijn meesterwerkjes.

thanks hrb. @Ko-Banden ik ben zeer geïnteresseerd. hoor graag van u. gr thomas

@thomas17

Reageer even op mijn PM’s svp.

Ko