Vraag het simpelweg aan het forum

Zelf heb ik wel eens “simpele” vragen aan het forum en de kennis die hier te vinden is maar om nou voor elke vraag een nieuwe topic aan te maken? Na twee of drie reacties heb ik (en misschien anderen ook) vaak al mijn antwoord.

Zelf ben ik ook nog een leek en ik kan nog veel leren hier op het forum en het is enorm fijn dat veel vragen niet als een domme vraag behandeld en beantwoord worden door de kennis die hier te vinden is.

Één topic voor de “simpele” vragen! Ik hoor ook graag of jullie het wat vinden.

Gewoon veel lezen . Dan worden de meeste simpele vragen al beantwoord…

2 likes
2 likes

Als ik zelf vragen heb, kijk ik inderdaad altijd eerst even of erbal iets op het forum staat en ik lees ook over dingen waar ik zelf geen vragen over heb.

Het gaat mij meer over die vragen waarvan je weet dat je na 3 reacties al een antwoord hebt.

Maar dat je na 3 antwoorden al het juiste antwoord hebt weet je nooit van te voren.

1 like

@maharijn thnks :+1:t2:

Ik zie de laatste tijd (en ik heb er zelf ook al eens één aangemaakt) topic’s als “ik heb vocht in mijn horloge” en er zijn vast meer van dat soort vragen te vinden. Dat soort vragen doel ik op.

Ik heb zelf bijvoorbeeld net een Seiko quartz sports gekocht, het glas is hiervan erg beschadigd en wil ik graag laten vervangen. Echter dit glas is achthoekig, zou ik hier nog wel een nieuw glas op kunnen krijgen?

Vind dit wel een vraag voor de experts op
Het forum .
Beschouw een vraag als dit, nu niet echt als een domme vraag

4 likes

Ja, geen probleem. De omtrekvorm vormt niet het probleem. Ik heb een horloge met een gebogen glas. Kan ook vervangen worden maar dat gaat wel in de papieren lopen als ik daar krasvrij glas in wil.

1 like

Ik gebruik de woorden “domme vraag” ook niet in de uitleg voor dit topic. Mijn vraag is een simpele vraag die aan de kennis gesteld wordt die hier te vinden is. Maar om voor al dit soort vragen een nieuw topic aan te maken?

Ik gooi hem er weer in hier en weet niet of ze je kunnen helpen maar kijk en vraag het ze.
horlogeglas.nl
Ik zie graag of ze je hebben kunnen helpen, succes!

2 likes

Na 2 antwoorden ben ik toch al een heel eind verder :wink:

1 like

Super, bedankt!

1 like

Geen dank, ik heb ze ooit eens gevonden en de site is nogal, euh. Van de site moet je het niet hebben, daar hebben ze echt geen kaas van gegeten. Maar ze schijnen dus glas voor horlogemakers etc te maken dus grote kans dat ze je kunnen helpen.
En als dat zo is ben ik benieuwd naar de ervaring en kosten.

Soms heb je bedrijven die met hun site weinig tot geen indruk maken en daar geen prioriteit leggen maar wel kanjers zijn in hun specialisme. Dus ben erg benieuwd.

1 like

Deze mensen had ik voor mijn gebogen glas benaderd. Zij kunnen, volgens mij, ieder glas wel maken.

3 likes

Dat maak ik ook op uit hun site en sterker zij maken zelf glas en wat ze niet maken kunnen ze wel krijgen. Maar heb je ook zaken gedaan of enkel geïnformeerd?
Ben namelijk wel benieuwd naar hun servicegerichtheid en de prijzen.

Dus eerst meer lezen of gewoon de zoekbalk gebruiken .

Hoe vind ik eigenlijk een horlogemaker op het forum die in mijn buurt woont/werkt? Ik heb wel gekeken in het blauwe gedeelte maar ik word niet echt wijs waar ze vandaan komen.

Ik zoek iemand die een glaasje voor mij kan/wil verwisselen (ik heb zelf een glaasje).

Daarnaast zoek ik iemand die een paar horlogebanden voor mij kan maken. Ik heb een extra stuk leer gekregen bij mn schoenen waar ik bandjes van wil laten maken.

Waar kom je uit de buurt?

1 like

Uffelte (tussen Meppel/Steenwijk/Hoogeveen)

Dit gaat om het horloge, het leer wil ik wel opsturen :wink:

Ik heb ze gemailt, ff wachten op antwoord dus!