Vragenlijst Junior Company

Voor het aanmaken van dit topic heb ik contact opgenomen met @Jur die bevestigd heeft dat deze oproep binnen de forumregels valt. Svp niet flaggen :sweat_smile::ok_hand:

Beste forumleden,

In de 2,5 jaar dat ik lid ben van het Horlogeforum heb ik regelmatig aan horloges gesleuteld. Enkele voorbeelden zijn het openen van kasten, inkorten van stalen banden en het vervangen van batterijtjes.
Zelfs ondanks mijn twee linkerhanden waren dit geen bijster moeilijke klusjes. De meeste tijd en energie heb ik moeten steken in het vinden van het juiste gereedschap. Het gereedschap moest goed zijn (om beschadigingen aan het horloge te voorkomen), niet te duur (tientallen euro’s besteden aan Zwitsers gereedschap vond ik zonde) en het liefst snel in huis (ik wilde mijn horloge graag weer zo snel mogelijk kunnen dragen).

Toen ik de kans kreeg om via mijn middelbare school (VWO 5) en Stichting JongOndernemen een bedrijfje te beginnen wist ik al direct wat ik wilde doen: het lanceren van een strakke webshop waar je vele malen voordeliger als bij de concurrent al je ‘standaard’ horlogegereedschap aan kunt schaffen. Geen absurde marges, lage verzendkosten en een overzichtelijk assortiment. Hierin schieten de Nederlandse webshops en ook de Chinese groothandelaren naar mijn idee tekort.

Een aantal maanden verder komt de opening steeds dichterbij. Naar mijn idee heb ik een pakkende naam, een mooi en herkenbaar logo en een overzichtelijke webshop. Tel hier een op de klant afgesteld assortiment, scherpe prijzen en goede service bij op en je begrijpt dat ik mijn slagingskansen hoog inschat.

Voordat ik van start ga ben ik zeer benieuwd naar de mening van mijn medeforummers. In het bijzonder over de samenstelling van het assortiment. Welke tools heb je al in je bezit en welke ben je van plan aan te schaffen? Hecht je veel waarde aan merkgereedschap of juist niet?

Via deze link (klik) kun je hierover een korte vragenlijst invullen. Alle imput wordt zéér gewaardeerd en helpt om mijn Junior Company goed te laten starten! Onder de deelnemers verloot ik een cadeaukaart ter waarde van €10 welke te zijner tijd bij de kersverse webshop in te leveren zal zijn :slight_smile:

Graag in dit topic posten om kans te maken. De winnaar wordt over twee weken vanaf vandaag bekend gemaakt.

Opmerkingen, suggesties of tips zijn van harte welkom!

Alvast bedankt!
Vincent

34 likes

Ja hallo, zo’n Bergeon gereedschapje is duurder hoor :wink:

6 likes

Ingevuld. Niet denken dat het emailadres een grapje is.

Succes met de opstart, het klinkt veelbelovend!

5 likes

Oh the weather outside is frightful!

:wink:

Leuk idee! Ik ga je vragenlijst invullen. Veel succes met je onderneming!

Hoe ben je op de naam gekomen trouwens? Niet direct aan je handel te relateren toch?

3 likes

Haha, ja dat klopt :smirk:

Echter weet ik nog niet of ik Bergeon en dergelijke merken ga verkopen. Ik heb geen groot startkapitaal en kan niet direct bij de fabrikant inkopen. Dan blijft er nog maar heel weinig marge over.

Mocht desondanks uit de vragenlijst blijken dat de behoefte aan merkgereedschap sterk aanwezig is, dan ga ik het zeker overwegen :slight_smile:

Leuk, weer een enthousiaste jonge (horloge gerelateerde) ondernemer erbij.

Er is inmiddels al wel zoveel online te koop, ook van dit meer gespecialiseerde gereedschap dat ik je heel veel succes wens.

Mijn idee zou zijn om je meer op uitgebreid assortiment, kwaliteit en goede service te richten, dan op de prijs naar de bodem. Daar zijn er uiteindelijk al zoveel aan ten onder gegaan.

2 likes

Het duurde even voordat ik deze begreep, aangepast :sweat_smile::+1:

Hartstikke bedankt!

Tbh heb ik het niet zelf bedacht. Het schoot een familielid ineens te binnen. De naam van de webshop is zeker te relateren aan horlogegereedschap en toebehoren. Echter is de bedrijfsnaam (het moederbedrijf om het zo maar te zeggen) wel totaal anders. Zo heb ik altijd nog de mogelijkheid om uit te wijken of een nieuw concept hiernaast uit te voeren. :slight_smile:

1 like

Succes! Ik kan ondernemerschap alleen maar aanmoedigen!

3 likes

Mijn beste,

De vragenlijst ingevuld en bij deze wens ik je veel succes met het starten van je onderneming!!

En voor straks: “Buona Notte" en morgen gezond weer op.:first_quarter_moon_with_face::first_quarter_moon_with_face::first_quarter_moon_with_face:

Orologio Signaturis Temporis :wink:

2 likes

Mooi man. Veel succes ermee. Ik hoop dat je het weet uit te bouwen tot een succesvolle onderneming.

1 like

Ingevuld, ik ben benieuwd naar de website.

1 like

Heel veel succes met webshop :+1:t2:
Heb m ingevuld :v:t2:

1 like

Done, succes ermee! :+1:

1 like

Ingevuld. Succes!

1 like

Ingevuld, veel succes, dat verdien je, bezuinig niet op gereedschap.

Bb

1 like

Ingevuld! Succes met je onderneming :+1:

1 like

Ingevuld! Ik ben erg benieuwd naar het assortiment! Goed gereedschap voor een schappelijk prijsje zijn wij Nederlanders niet zo vies van… :smirk:

1 like

Ingevuld, veel succes en benieuwd naar het vervolg!

1 like

Hier ook ingevuld. Succes met de zaken.

1 like

Ingevuld!

1 like