Waarom zoveel Invicta haat?

Ik heb er niks tegen, het merk krijgt binnen dit forum geen voet aan de grond terwijl in de echte wereld ze het goed doen. In alle lagen van de maatschappij is Invicta aanwezig

Waarom hier op HF geen waardering ?
Geen idee .

Voor mij, past veelal niet binnen mijn wensen.
De vintage kant, heel mooie exemplaren komen er voorbij.

Mijn jongste zoontje heeft een Invicta en dat kreng overleefd werkelijk elke actie keer op keer!
Dat is echt wel knap gebouwd .

Omdat hun marketing op alles behalve de horloge liefhebber is gericht. En dat denken velen van ons hier nou juist wel te zijn.

1 like

Ok… dat kan ik begrijpen en mee eens.
Hun marketing is idd net ff anders.

1 like

Maar, …, als je een horloge aanschaft, dan ben je toch liefhebber ???

Oh wacht, ik heb er natuurlijk niet voor geleerd :rofl:

Minzaam is een woord wat hier wel degelijk gebruikt kan worden. Het kent ook de betekenis ‘vriendelijk doch enigszins uit de hoogte’.
Maar, in combinatie met ‘erg’ is het dan weer minder voor de hand liggend. Dan ontkracht je de betekenis van minzaam. Afijn, dus …tja …ik zou liever het woord ‘dedain’ aanwenden in deze context.

2 likes

Ik heb geen haat voor zo iets als een merk. Wel een gebrek aan respect. En dat verandert zeker niet ten goede door het voortdurende zendingswerk van onze missionaris, de TS.

3 likes

Er zijn tal van redenen om een horloge aan te schaffen die niets met liefhebberij te maken hebben. Buiten dat veel mensen het als een accessoire zien, denk ik dat veel invicta’s het ook goed doen als duikgewicht bijvoorbeeld.

2 likes

Precies. En daarvoor moet je er twee nemen.
Gedwongen keuze dus.

1 like

Sieraad, accessoire… ik vind t hetzelfde.
Een horloge is voor mij een accessoire/sieraad dat buiten mooi ook nog eens functioneel is.

1 like

Dat komt meer door de tweede gratis campagnes, waar ook weinig liefhebberij vanaf straalt.

Een accessoire vind ik iets meer een wegwerp artikel “voor de leuk” dan een sieraad. Een trouwring zal ik geen accessoire noemen (uit gevaar voor eigen leven) :sweat_smile:.

2 likes

Toch lopen hele volksstammen met een Invicta :joy:

3 likes

Invicta is net een fles Robijn wasmiddel: kleurrijk, 2 halen=1 betalen, het merendeel stinkt, maar de zwitsalhommage slaat wel aan.

6 likes

Als je het zo ziet dan kan je een horloge dat binnen dit forum als “juist” gezien wordt idd niet als accessoire bestempelen .

Ik een trouw-horloge ipv een trouwring…

1 like

Ik ben een Invicta verzamelaar. Net zoals dat er hier op dit forum mensen zijn die alleen maar UG in hen collectie hebben, of mensen die alles van een merk als Omega, Rolex, etc willen hebben. Kun je iets bij voorstellen dat ik niet zo snel het heb over andere merken omdat ik simpelweg een Invicta verzamelaar ben? Het is hetzelfde alsof je een verzamelaar van een bepaalde automerk gaat vragen om iets te laten zien van een andere automerk?:exploding_head:

1 like

Met nadruk op volksstammen…

Vertel eens, als je wilt, wat heeft je Invicta’s doen verzamelen? De vintage begrijp ik want dat was een gerespecteerd merk met een eindig aantal horloges.

De nieuwe Invicta’s hebben, behalve de zelfde naam, niets van doen met het oude merk.

Maar waar komt de passie voor de huidige Invicta’s vandaan? Dat is wat ik persoonlijk niet begrijp :smile:

2 likes

Ik denk dat de rede voor iets aankopen dit bepaald, en die is voor iedereen anders. Wat voor iemand het mooiste horloge is, waar die persoon jarenlang naartoe heeft geleefd, kan voor de andere een impulsaankoop zijn na iets te veel bubbels bij de juwelier.

Dan moet het wel topspul zijn zeg. Er zijn ook volksstammen die overdag in een trainingspak rondlopen. Die kan ik moeilijk als modeliefhebbers zien.

2 likes

23 likes

:joy::joy::joy::joy: (daar is mijn nieuwe avatar)

1 like

Koop to hell !

2 likes