Wat voor type verzamelaar ben jij?

In navolging van onze grote vriend van de urban gentry; wat voor soort collector ben jij?

Het onderwerp spreekt me aan. De uitvoering in dit filmpje helaas wat minder. Zoals wel vaker bij samenwerking met die Long Island watch guy.

Ik probeer iemand te zijn die zijn kerncollectie op 5 stuks houd zodat ze allemaal voldoende wristtime krijgen. Alle horloges muv 1 (Flip-piece) zijn aangekocht om bijzondere mijlpaal te vieren; geboorte zoon, behalen phd, behalen droomopleiding tot medisch specialist etc. Dus 6e piece komt er in principe alleen bij behalen volgende mijlpaal; trouwen bijvoorbeeld. Of verjaardag van cavia van mijn zoon straks, als er geen nieuwe mijlpalen zijn. 40e verjaardag is ook nog wel legitiem trouwens.

De gemene deler is bij mij vrij sportief/ tooly en bracelets, op enkele uitzondering daargelaten. Zo is mijn vintage Datejust mijn meest “dressy”piece en doe ik verder niet aan “ticking boxes.”

Wat voor soort verzamelaar ben jij?

6 likes

Een horloge verzamelaar :sunglasses:

9 likes

Ik verzamel afschrijvingskanonnen 🙋

38 likes

Een hoarder

10 likes

Ik probeer de verzameling op 3 stuks te houden. Op dit moment heb ik ook 3 soorten uurwerken. Quartz, automaat en manueel in principe lijkt het me leuk om dit vol te houden, in de praktijk is het lastig…

Een schrale met maar 3 horloges, waarvan er 2 ongeveer een all you can eat sushi ronde kosten.

5 likes

Ben een flipperaar die telkens er maar 1 heeft die die ooit een keer gehad wilde hebben

3 likes

I know the feel

1 like

Zou @Number4 elke nieuwe week als een mijlpaal zien die gevierd moet worden :grin:?

On topic: ik wil er altijd nog 1 bij. En dan weer :joy:

5 likes

Un Collectioneur d’horlogerie Exceptionnel.

11 likes

Ik verzamel geld, helaas gaat dat nog niet zo goed :money_with_wings:

Ben inmiddels aan het 4de miljoen begonnen, de eerst 3 zijn ernstig mislukt :man_facepalming:t2:

4 likes

Ik heb vele mijlpalen :joy::joy:

Bij mij is het de zoektocht en wil graag hebben wat ik mooi vind en ervaar dan of het is wat ik zocht (vaak wel heel kort) en dan gaat er weer een volgende zoektocht op gang gezet worden….

Verzamelaar / Nope - Flipperaar / des te meer :muscle:t2:

2 likes

Ik heb het filmpje nog niet gezien dus ik heb geen idee wat voor type verzamelaar ik volgens The Long Urban Island ben.

Ik heb ruimte voor tien stuks in de kist, daar probeer ik ook niet overheen te gaan want ongedragen maakt onbemind en creëert bij mij wat hier weleens “onrust” genoemd wordt geloof ik. Misschien een elfde als ik een goed genoeg excuus bedenk. Tien in de kist en een om de pols, klinkt niet sle… kijk daar ga ik al :grimacing:

Ik denk dat ik een van alles wat verzamelaar ben, ik ben onderweg naar:

  • digitale beater
  • zwarte pilot chrono
  • vintage diver in het zwart
  • moderne diver in het blauw
  • panda
  • knettergek vakantie horloge (Vostok)
  • dressers in zwart, zilver en wit
  • blauwe dressy chrono of iets met een stemvork

Dingen als merk of Swiss made doen er wat mij betreft niet echt toe. Het komende jaar wil ik wel wat meer originaliteit in de verzameling brengen, er zit nu te veel hommage in.

2 likes

I second that motion. En zelfs dingen die in prijs omhoog gaan verkoop ik nooit tijdens die hausse.

Zo jammer. Verder heb ik zo’n 22 apparaten die me geld kosten. Daar zit wat Seiko bij, maar verder ook van alles uit allerlei landen en in een paar stijlen. Ook qua kleur heb ik blauw, turquoise, groen, champagne, zilver, zwart en teal, vaak ook met accentjes in wat kleur er bij. Qua budget zit ik tussen de 100 ekkies en 3.5K voor m’n horloges.

Dan zit er quartz, high accuracy quartz, handwinder, chronograaf, automaat bij, maar allemaal wel redelijk simpel. Ik ben niet van de complicaties. Dus ook niet van de dag-schijven of maan-fases.

Ik wil nog een Spring Drive hebben, dan heb ik de meest relevante uurwerk technologieën in huis.

1 like

Doe ik niet aan.
Of, nou ja, als ik weer geld heb gaat het meestal weer jeuken om iets te kopen, hoewel de drang voor iets nieuws steeds minder is met een Moser en een VC.

Maar een 8-days Arnold and Son. Mmh :thinking:

1 like

Ik verzamel horloges die ik leuk vind. Ik ben niet gericht op een merk, een kleur of een type horloge. Ik heb van alles wat: quartz, automatisch, handopwinder, Solar, radiocontrolled. Duikers, sporthorloges, chronografen, dressers. Een flink aantal waarvan ik (nog) geen tweede heb gezien. Maar zonder uitzondering gekocht omdat ik ze tof vind, zonder acht te slaan op andere dingen (anders dan dat ze voor mij betaalbaar moeten zijn).

3 likes

Het is een zooitje ongeregeld bij mij. Vanalles wat zolang het geen duiker is of een nato strap heeft. Beiden vind ik verschrikkelijk. Ik koop/verkoop zeer beperkt en vraag me af of ik met 8 horloges wel een verzamelaar ben :slight_smile:

1 like

Een ik-kom-geld-tekort verzamelaar… Al ben ik van nature best snel tevreden :thinking:

3 likes

dat ken ik, krijg ze nooit zo snel weg dan dat er nieuwe bijkomen

Hier ga ik helemaal in mee!

1 like