Wat zijn plakmerken?

Ik zie op dit forum in sommige discussies de term ‘plakmerken’ voorbij komen en ik weet even niet wat ik me hierbij moet voorstellen.

Variant 1:
Hebben we het dan over merken zoals HUGO BOSS, DKNY en ARMANI e.g. “Men neme een horloge van een willekeurige fabrikant en plakke er uit marketing-overwegingen ons logo op, voila, een modeartikel voor een woekerprijs”???

Variant 2:
Of hebben we het over merken zoals Perigaum, Aeromatic 1912, Newton&Sons?? e.g. “We zijn een horloge fabrikant uit Oost-europa, Zwitserlandof Azie en zien wel markt in het internet. We maken een leuke, klassiek ogende mechanische horloge, voor een redelijke prijs, kwalitatief niet eens slecht en plakken daar een merk op dat leuk klinkt”.

Of beide??

Ik ben extra benieuwd hoe hierover gedacht wordt omdat de tweede variant momenteel erg in opkomst is. Tientallen websites bieden dit soort horloges aan voor redelijke prijzen. Ze zien er soms niet eens slecht uit en sommige zouden op termijn zelfs uit kunnen groeien naar professionele aanbieders. De grote, bekende merken zijn immers ook ergens begonnen!

Groet,
GEJO

variant 1 is mode merk
variant 2 is plakmerk

en hier vind je ook meer http://www.horlogeforum.nl/search.php?2,search=plakmerken,page=1,match_type=ALL,match_dates=30,match_forum=ALL,body=1,author=1,subject=1

En hier nog veeeeeeeeeeel meer: http://www.horlogeforum.nl/search.php?2,search=plakmerken,page=1,match_type=ALL,match_dates=0,match_forum=ALL,body=1,author=1,subject=1