Wie wil mij helpen mijn droomhorloge te vinden?

Ik ben al een tijdje alle horloges-sites af aan het struinen voor een mooi degelijk horloge en heb nu in mijn hoofd dat het er een ‘klassiek’ horloge moet worden met goudkleurige kast, zwarte plaat en leren bandje voor hooguit 500-600 euro. Ik doe echt mijn best maar tot mijn spijt heb ik tot nu toe alleen de Perigaum Montecarlo. Onbekend merk voor mij en volgens mij niet te vinden in winkels in Nederland. Voor een tweedehands horloge heb ik nog niet durven kijken, omdat ik daar geen ervaring mee heb. Zo te horen zijn op dit forum vele experts op het gebied van horloges. Zou iemand mij een eindje op de goede weg kunnen helpen? Alvast heel erg bedankt!!!

Oh, en ik moet bekenen dat ik erg gecharmeerd ben van de TAG Heuer Carrera Calibre 360 Pink Gold! Net buiten mijn budget, maar wellicht weet iemand een horloge die erop lijkt binnen mijn budget :wink:

Deze:
http://www.aristo-horloges.nl/images/1H22TU640.jpg

Deze:
http://www.rltwatches.com/acatalog/zn018.JPG

Deze:
http://www.clockwise.nl/photo/4080.jpg

Dank je wel, Peter. Het leuke is dat je meteen merkt hoe persoonlijk een horloge is. Je voelt meteen of het bij je past of niet.

De Aristo is mij te kaal. Bovendien ben ik niet zo gek op het raam. De Zeno is mooi, maar de kast bevalt me niet. Het geeft me teveel het gevoel van een wandklok en 5 knoppen vind ik erg veel. De laaste is ondanks zijn ‘kaalheid’ wel erg mooi en klassiek. Helaas heeft hij echter een stalen/zilverkleurige kast en dat vind ik dan weer minder mooi.

Nogmaals heel erg bedankt, Peter! Heeft iemand anders nog ideeen?

Hier nog een voorbeeld van wat ik mooi vind. Twee dingen zullen jullie opvallen: hij lijkt erg op de Tag die ik eerder liet zien en hij is weer eens veel te duur, maar gewoon om jullie een idee te geven van wat ik graag zou zien.

Ja die twee bovenste zijn ook niet mijn smaak,die onderste echter wel is een Longines nieuw van 500 euro.

Maar deze vind ik wel heel mooi :

Een topmerk ,goudkleurige kast, zwarte dial , en in jou prijsklasse…

perigaum is gewoon chinese troep, ik zou voor de zeno of de aristo gaan in dat geval die 2006 aandraagt.

Begrijp ik goed dat jij de dutch omega-fanatic zelf bent, Peter?! :wink:

Mooi horloge inderdaad!

Master-Fan Schreef:

perigaum is gewoon chinese troep, ik zou voor de
zeno of de aristo gaan in dat geval die 2006
aandraagt.

Ja, dat gevoel had ik zelf ook al, Master-Fan. Daarom wil ik ook verder kijken. Zelf nog andere ideeen?

Baassie Schreef:

Begrijp ik goed dat jij de dutch omega-fanatic
zelf bent, Peter?! :wink:

Mooi horloge inderdaad!

Nee niet echt.
Ik ben een andere Peter…Hij is wel bekend hier bij medeforum leden.

Wat dacht je van deze. Een Roamer.

Ik vind het een erg mooi horloge. van site: http://www.skw.net

Horlogeplatform Nederland ( http://www.horloge.com ) verkoopt Roamer horloges, Dit horloge staat echter niet op hun site.

Hij is inderdaad mooi. Vindt de omega die 2006 voorstelde wel mooier en authentieker. Merk wel dat als ik deze hele klassieke horloges zie, ik ook wel graag iets meer op de plaat heb, bijvoorbeeld:

Overigens weer niet te betalen. Ik val altijd voor te dure dingen! :frowning:

Deze vind ik ook erg mooi van Maurice Lacroix, maar ik kan hem alleen vinden bij kingwatch.nl!

Kast Edelstaal met verguld lunet, diameter 40 mm, dikte 8 mm
Wijzerplaat Blauw met heldere vergulde Romeinse cijfers en wijzers
Uurwerk Zwitsers quarz uurwerk met datum op 4 uur en maanaanduiding op 6 uur
Waterdicht 50 meter
Band Volledig donkerblauw leren ML band met fraaie sluiting
Glas Saffierglas aan voorzijde
Staat Nieuw en ongedragen
Garantie 2 jaar internationale ML garantie
Compleet Uiteraard met originele ML box en alle bijbehorende certificaten
Bijzonderheden Collectie 2006 met maanaanduiding, chronograaf en kleine seconde
Prijs € 475

deze Maurice Lacroix moet toch zeker wel bij meer juweliers te vinden zijn …
is http://www.frederique-constant.com/fc/site2006/index.asp niks ?
of kijk even op deze site : http://horloge-merken.startpagina.nl/ hier staat linkjes van fabriekanten genoeg

Frederique Constant is het niet helemaal voor mij.

Wat ik het probleem van horloge-merken.startpagina.nl vind is dat er heeeel veel merken staan (wat op zich goed is), maar als je op de sites van de verschillende merken komt, staan er nooit prijzen bij. En ik kan een horloge nog zo mooi vinden, als hij te duur is houdt het op… :frowning:

je kun ook op marktplaats kijken of op: http://horloge.startpagina.nl/markt/
dan kijk je op prijs…helaas staat er wel erg veel rommel tussen (op marktplaats)

Heb inderdaad maar eens marktplaats bekeken, maar niet echt gevonden wat ik zocht. Nu nog maar eens een dagje over horloge.startpagina.nl struinen. Het is niet anders! :frowning:

Waarom spaar je niet ff door? Zo te lezen zie je veel leuks maar is het óf te duur, of is het het net niet. Spaar dan iets door en kijk dan nog eens rond. Voor 1000-1200euro is er op de 2ehands markt vaak veel te winkelen!! (2ehands staat NIET gelijk aan rommel, slechte kwaliteit etc. btw)

Dit lijkt mij de beste oplossing. Als je nu iets gaat kopen met jou budget, dan lijkt het me op dit moment puur dat je iets koopt om het te kopen, of je het dan ook echt mooi vind… Dan kan je beter doorsparen, je wat meer orienteren (en ook alvast in de hogere prijsklasse kijken) en als je dan het budget bij elkaar hebt kan je ineens een echt mooi horloge kopen waarbij je denkt’ yes, dit is wat ik altijd al wilde (althans, dat hoop ik voor je :wink: )

Daar heb je ook helemaal gelijk in, Jaap-Wim! Over het algemeen val ik op dure dingen, zo ook met horloges. Reden om er nu zo mee bezig te zijn is dat ik 1 december jarig ben en mijn meisje een mooi horloge voor me wil kopen. Toen heb ik al gezegd dat ik wel mee wilde betalen, omdat ik dan wel een heel mooi horloge wil nemen; iets bijzonders waar je niet meteen op uitgekeken bent. Dat vond zij ook.

Aan de andere kant zijn de horloges die ik echt HEEEL mooi vind (je krijgt ze maar niet uit je hoofd en je wil niks anders meer; je kent het gevoel vast) vaak echt veel en veels te duur. Ik zag net bij een juwelier weer die IWC Portuguese met zwarte plaat! Dat is hem helemaal, maar dan moet ik mijn lichaam gaan verkopen om dat ooit te kunnen betalen :smiley:

Ik ben bang dat ik nog even verder moet zoeken, maar als iemand een horloge tegenkomt die ook maar enigszins op die IWC lijkt, vertel het me dan alsjeblieft!!

Beiden € 699. Van Aeronautec.

Misschien vind je het wat.

Ik ben het overigens met Jaap-Wim eens…het is beter om door te sparen. Aan de andere kant is het niet leuk voor je vriendin om iets te geven waar jij geld hebt bijgelegd.