[BR] Omega FOIS, maar dan anders

Heb deze al een paar keer laten zien, maar dat mag de pret niet drukken. De horlogewereld kent veel iconen en waaronder natuurlijk de Speedmaster.

Heb enkele modellen waarbij ik al jaren twijfel of ik er één zou moeten kopen. Waarbij de Speedmaster met zijn gedraaide lugs er één van is. De gedraaide lugs spreken me gewoon niet aan. Uiteindelijk het ‘maanboek’ gekocht, me flink ingelezen en op zoek naar een mooie 2998. Enkel allen al voor het leuke 321 uurwerkje.

Met behulp van o.a. leden een paar keer bijna iets moois kunnen kopen. Echter elke keer was er toch iets niet in orde. Dit omdat ik te kieskeurig was of dat er simpelweg iets niet klopte.
Kortom het is er niet van gekomen, echter de 321 wel, enkel dan in de vorm van een mooie Seamaster.

Echter dus nog geen Speedmaster. De FOIS komt er redelijk dichtbij en zonder het gezeur van de originaliteit en de hoge prijs. Enkel geen stalen band, wat ik toch wel jammer vind. Belangrijker nog geen plexi/hesalite,… dat vind ik nog steeds een vreemde keuze van Omega. Ach ja, zo hebben ze volgens mij nog wel enkele limiteds die ik niet helemaal kan plaatsen. :wink:

Met wat Google-werk kom je er al snel achter dat een stalen band niet echt een probleem is en dat je enkel even moet nadenken over de end-links. Lang verhaal kort 1125/617 moest het worden.

Voor de geïnteresseerden die het allemaal iets preciezer willen weten, hier en handige link.
https://omegaforums.net/threads/omega-fois-1125-617-bracelet-review.53900/

Kortom horloge met band besteld bij de AD en binnen een weekje kon ik hem ophalen. Gelijk even de stalen band erop gezet en een paar foto’s gemaakt. Inclusief een foto met lego van zoonlief, enkel moest dan wel Ironman ook erop. Zo gebeurd, zo gedaan:

Uiteraard had ik me ook verdiept in het saffier glas en hoe dit te vervangen. Helaas zijn er niet veel horlogemakers die hieraan willen beginnen. Mede omdat ze geen garantie kunnen geven en zo ook de Omega gecertificeerden omdat ze het simpelweg niet mogen.
Dus dat zou wellicht een klusje voor thuis worden. Via Google was al bekend dat er een aftermarket glaasje zou moeten passen, maar origineel is wel leuker. Dus al zoekend naar het juiste glaasje kom ik een paar horloges tegen die netjes zijn voorzien van een origineel Omega glaasje (063PW5139). Deze dienen dan wel aangepast te worden.
In plaats van zelf te gaan knutselen, heb ik een aardige Duitser (ze bestaan echt :wink: ) gevonden die verantwoordelijk was voor deze ombouw. Hij heeft inmiddels aardig wat ervaring op gedaan en dus was het allemaal snel geregeld. Ik heb twee glaasjes aangeschaft, zodat hij zijn ding kon doen.

Vandaag heb ik het horloge terug gekregen en ben erg tevreden over het resultaat. Twee van mijn horlogevrienden vinden het maar niks, want wat origineel is moet origineel blijven. Over het algemeen ben ik het hier wel mee eens, maar kijkend naar mijn ‘nieuwe’ aanwinst,…

Yep, hij is af, niks meer aan doen:

Inmiddels ook wat vragen gehad over wie hoe wat waar dat kunstje met een Hesalite glaasje kan. Deze aardige jongeman is te vinden op Instagram @luk.ast
Mocht je gebruik willen maken van zijn diensten, dan kun je onder vermelding van de naam Bidle een 25EUR korting krijgen. Je dient in principe zelf je glaasje aan te leveren, maar hij heeft ze soms ook zelf op voorraad.

107 likes

Ja, zo had ik 'm ook wel willen hebben! :grin::+1:

Mooi! :smiley:

4 likes

Gek hoeveel verschil hesalite maakt! Ik kan geloven dat je tevreden bent, het geeft echt een vintage look eraan. Mooie mod, zeker als het een origineel glaasje is :+1:

Ik ben zelf een grote fan van de twisted lugs, echt een Omega signature look. Maar dit is smaak natuurlijk :blush:

Welke aanpassing moet er precies gebeuren om dit glaasje erin te krijgen?

1 like

Mooi hoor, zeker met die wijzers! :ok_hand:

Heel veel draagplezier!

1 like

Beetje party-pooper dan nog, je urenteller staat niet op 0 (of beter - 12). De rest wel… :no_mouth:

4 likes

Een man die weet wat hij wil, top!
Zo had dit horloge ook uitgebracht moeten worden…

Zelf de FOIS bij AD om de pols gehad maar ook ik kon niet leven met het saffierglas. Maar de kleinere en slankere kast was wél erg mooi op mijn pols.

Zelf er nooit aan gedacht dat deze ombouw mogelijk zou zijn, mooi project! Mijn keuze uiteindelijk gevallen op de ‘hesalite sandwich’ want plexi is op een Speedy in mijn ogen écht een must, het kunnen kijken naar het mooie uurwerk een flinke bonus :wink:.

2 likes

Heel mooi hoor!! Vooral de foto’s!!

Als ik het dus goed begrijp het je een FOIS gekocht vanwege die niet gedraaide lugs en daarop een hesalite glas en stalen band laten zetten. Heb ik het dan begrepen?

1 like

Mooi man! Mooie foto’s ook, zoals gewoonlijk. Maar ik ben eigenlijk nieuwschierig naar die mega collectie van jou, want potverdomme wat een pareltjes heb jij er tussen zitten. Ik kan niet rustig sterven voordat ik een overzichtfoto heb gezien :sweat_smile:

2 likes

Had het gezien en inmiddels verholpen; thx.

Hij past niet perfect dus moet daarom bijgewerkt worden, dat komt redelijk precies. De eerste versie heeft hij met epoxy vast gezet. Tegenwoordig is dat niet meer nodig. Kortom beter om het door iemand te laten doen met de nodige ervaring.

2 likes

Gelukkig maar! :relaxed:

1 like

Bedenk met net het volgende:

Nu nog een een DON bezel er op en je knutselproject is klaar :wink:. Waarom doet Omega dit zelf niet zou je zeggen?

1 like

Zo zeg! Heel erg mooi! Ik heb een FOIS op staal, maar dat hesalite maakt hem wel helemaal af!

1 like

Prachtig! Wat een knaller! :heart_eyes:

1 like

Dat jij nog bekend staat onder de naam Jurk. :upside_down_face::wink:

Helemaal goed! :+1:

1 like

Dank je, foto’s gingen vandaag verrassend goed. Ben er normaal altijd wel even mee bezig, maar was zo klaar.

Dank, het is sowieso een mooi horloge, maar dit maakt hem af. Wellicht toch nog eens een keer naar gaan kijken. :slight_smile:

De details m.b.t. bezel lettertypes etc. doen mij nooit zoveel. Of het moet echt onderdeel uitmaken van het totaalplaatje.

Je kan het altijd nog overwegen en het is ook weer makkelijk terug te draaien.

3 likes

Nu alleen nog die gekke secondewijzer aanpassen. En klaar!

2 likes

Perfect zo, helemaal af en naar jouw zin.

1 like

Dat werd ook voorgesteld enkel ik vind dat wel iets hebben. Het is logisch m.b.t. het gescheiden houden van het chronograaf gedeelte. Wil ook niet een soort van Franken-gebeuren creëren. Dat het volgens sommige al is. :wink:

2 likes

Tsja. Waar ligt de grens?

1 like

Precies,… denk gewoon wat goed voelt. :slight_smile:

1 like