Glas polijst probleem :(

Alles is te polijsten.

Maar even on topic, voordat je een nieuw glaasje aanschaft, gewoon even door polijsten tot de hele AR laag eraf is. Mocht het misgaan kun je altijd nog een nieuw glaasje bestellen.

Als je de krassen weg hebt gekregen, moet de AR coating zeker lukken.

Nee, kan niet.

Saffier glas krast niet, je kunt wel krasjes krijgen op de ar coating (anti reflective coating) dat zorgt voor de blauwe gloed op het glas.
Sommige merken zoals Breitling hebben deze coating ook op de buitenkant van het glas aangebracht.
Deze coating heb je er nu afgepoetst, wil je dat weer terug is de enige oplossing een nieuw glas.

Saffier kán wel degelijk krassen, hoewel het niet gemakkelijk voorkomt maar heb het zelf weleens gehad.

Het “krasje” dat jij had en nu weg is, zat dus waarschijnlijk in de anti-reflectieve coating zoals anderen al schreven, en niet in het saffierkristal. Je bent met polywatch aan de gang gegaan en hebt nu een deel van de AR coating weg gehaald maar het is nu niet meer egaal omdat het niet geheel verwijderd is.

Polywatch is overigens GEEN diamantpasta…

Als ik je een tip mag geven dan zou ik nu ALLE ar-coating eraf halen. Maar met polywatch gaat dat nog een hele klus zijn. Omdat het saffier kneiterhard is, kan je zonder problemen met de schuurspons met VIM erop, dat gaat de coating weghalen maar zal het glas zelf niet beschadigen of krassen. Wél zorgen dat je de bezel zorgvuldig afplakt.

Als de AR er helemaal af is, is je glas weer helemaal zuiver en vrij van waas.

Succes!

1 like

Zonder de AR coating is die misschien ook mooi?

1 like

Anti-reflectieve coating is eigenlijk een dun laklaagje op het glas. Het zorgt voor een mooie ontspiegeling maar is vrij zacht. Als het aan de buitenzijde van een horlogeglas is aangebracht zul je bij normaal gebruik op den duur kleine krasjes in deze laag zien, dat is normaal en bijna niet te voorkomen.

Om deze reden verwijderen eigenaren van horloges met dubbel ontspiegeld glas soms (bewust) de AR coating aan de buitenzijde. Als je de zoekfunctie gebruikt vind je voldoende tips, o.a. hier. Omdat de coating aan de binnenzijde gewoon blijft zitten gaat het ontspiegelende effect niet helemaal verloren.

Als je ervoor kiest om het glas te laten vervangen zul je op een gegeven moment weer kleine krasjes op de coating krijgen en ben je weer terug bij af. Mijn advies is -net als anderen hier-: Afmaken waar je (per ongeluk) mee begonnen bent. Als je na een tijdje toch weer gecoat glas wilt kun je het altijd nog laten vervangen.

3 likes

Zou eens contact opnemen met ripassa in vught

Zeer goeie juwelier en erkend breitling dealer met goede eigen mensen

Doen ook goed polijstwerk.

Glaasje vervangen voor een mooi echt breitling saffier

Breitling coatings zijn echt top

Thanks!

Polywatch verwijdert - makkelijk - AR-coating. Kwam ik zelf ook “the hard way” achter. Even je bezel verdraaien, dan kun je de laatste restjes ook goed verwijderen.

Nieuw glaasje is het enige. Kost je wel (ook) een full-service bij Breitling NL, want alleen een glaasje vervangen doen ze niet.

Saffier is idd zeker wel te bekrassen, diamant is bijv. veel en veel harder. En als je zoals ik met diamant-slijpstenen en corund (even hard als saffier, krast dus ook) werkt, draag je op je werk liever horloges met plexiglas. :wink:

2 likes

Nieuw glas in combinatie met herstellen waterdichtheid zou toch moeten kunnen?

Ze zullen eerst het uurwerk testen en de parameters controleren maar als die goed zijn dan moet het volgens mij zonder een full service kunnen

Ik heb er een tijdje gewerkt. Trust me… …deelreparaties doen ze niet. Of, een pusher losgeraakt, ook al is het gisteren gebeurd? Full service.

:+1:

Ik heb het ook een keer gedaan & het kost behoorlijk veel moeite. Maar het uiteindelijke resultaat was 100% naar wens.

1 like

Oneens

Saffier glas bestaat niet. Glas bestaat wel. Saffier ook. Saffier is heul erg hard, maar er kunnen krassen in komen. Ik heb verschillende horloges met krassen in het saffier.

Ik wilde het ook doen maar iedereen zij kan niet
Dus wordt een nieuw glas denk ik voor hem

Patato potato

Tuurlijk kan saffierglas ook beschadigen als je er maar gek genoeg mee doet, zie ze vaak genoeg met hele diepe krassen en putten erin.
Is dan vaak een Breitling van een bouwvakker die het gebruikt als gereedschap.
Was meer om aan te geven aan TS dat het de coating is die snel krast en niet het glas zelf.

misschien helpt dit om hem weer mooi glimmend te krijgen ?

On topic: ik denk ook dat je ar is weggepoetst. Als je eenmaal zo ver bent dan kan je best proberen je eigen werk zo te maken dat je je er niet meer aan stoort. Lukt dat niet bijt dan op een houtje en laat de horlogemaker zijn werk doen.

Taalverloedering. Zo jammer.

Heul jammer :wink: :joy: