Grand Seiko Shinsu Watch Studio maart 2021

Ik heb een interessante Grand Seiko video gevonden over Shinsu Watch Studio van maart dit jaar. Er zitten een paar interessante stukjes in. Hier de omgeving van de bergen en het meer dat veel van de wijzerplaten geeft geïnspireerd:

Een bijzonder moment is dit waar het glide wheel van het spring drive calibre voor het eerst gaat draaien. Dit is eigenlijk net zoiets als wanneer de balans aan een traditioneel uurwerk wordt toegevoegd en het horloge voor het eerst gaat tikken:

En hier laten ze het anti backlash systeem van de 9F quartz zien, dat had ik ook nog nooit eerder gezien. Wel er over gelezen, maar dit is voor het eerst dat ik het zie:

En hier start het deel van de Micro Artist Studio, daar werken blijkbaar maar 10 mensen, wow:

Ik vind dat 9R02 uurwerk zo verschrikkelijk mooi. Dat is ook de reden dat ik nog altijd op zoek ben naar een Credor Node spring drive. Daar zit een versie van dat uurwerk in, dat vind ik mooier dan de versie in de Grand Seiko SBGY00x horloges. Of een Eichi :slight_smile: Maar dat is te hoog gegrepen…

Wijzerplaatfabricage:

Zaratsu polishing:

Dit is de hele video, geheel Japans met Engelse ondertiteling:

Grand Seiko’s eigen site over de Shinsu Studio:

17 likes

Dank je wel voor het posten.
Nu wil ik er ook één…(Grand Seiko Spring drive that is).

3 likes

Bedankt voor deze mooie tip.

Arigato gozaimasu

Ik las hier nog een verhaal over het ontstaan van de Micro Artist Studio. Blijkbaar is deze echt ontstaan rond één persoon (Kenji Shiohara) die overweg kon met ultra specialistische uurwerken. Hij kreeg de opdracht en de vrije hand om een team te verzamelen. Dit verhaal start op ongeveer de helft van het artikel, na het stukje over spring drive. Hij stelde vanaf 1999 een team samen. Er werken volgens het filmpje hierboven nu nog steeds ook maar 10 mensen:

2 likes

Daar ga ik eens voor zitten. Bedankt voor het posten!

1 like