Grand Seiko vragen?

Vanavond kan ik ze stellen aan de directeur van Seiko Nederland :sunglasses:

7 likes

Wat is zijn favoriete gerecht? En heeft hij hobbies die hij in het weekend beoefend?

Maar kun je niet even een verzameltopic maken in de trant van “Henkie organiseert een etentje en heeft weer wat te melden vandaag?” :joy:

7 likes

Willen ze volgend jaar een Grand HFLE maken?

8 likes

Dan doen we het jaar daarop weer een dure.

25 likes

Behoort, eenmalig, een aantrekkelijke collectieve HF prijsstelling tot de mogelijkheden?

Tip, de volgorde wijn -> vraagstelling goed in acht nemen…

8 likes

Jij kent aardig wat directeuren zeg :fearful:.

Zou wel willen weten wat ze zelf dragen.

Of we uitgenodigd worden voor heropening Seiko Boutique… Waar Grand Seiko prominenter in beeld wordt gebracht. :grin:

2 likes

En wat de plannen zijn om Grand Seiko meer/beter in de markt te zetten. Hoe zij de positie van GS zien ten opzichte van de andere merken. Wie zij als doelgroep zien…

4 likes

Wat goed! Ik ben voorbereid…

13 likes

Dat is een goede, zal ik zeker stellen . Zou daar veel belangstelling voor zijn? Durf daar geen nieuw topic over te openen …:innocent:

1 like

Dat is idd het geval! Een voucher (voor 1 persoon) van dit zeer exclusieve gebeuren voor plm 15 personen met top versnaperingen en "meet en greet " een ingevlogen Japanse master horlogemaker wordt vanavond verloot onder de aanwezigen.

3 likes

Aaaahhhhhhhhh… Jammer dat ik er niet bij ben.

Maak niet dezelfde fout die ik heb gemaakt idd…

Op welk niveau de kwaliteit en afwerking van GS zich bevindt ten opzichte van andere merken (natuurlijk Rolex).

Wat denk je dat hij zal zeggen? :joy: Toe even, doe eens een gokje.

2 likes

Misschien wil je aangeven dat ik als Brand Ambassador beschikbaar ben voor Grand Seiko? Ben fotogeniek en representatief voor de doelgroep. Reizen geen probleem en ik hou zowel van dressy als sportief.

6 likes

Ik stel voor dat we pas na bevestiging, hier op HF er een onderzoekje over doen? Zal ik in dat geval het nieuwe topic dan maar openen?

nou en of ik vragen heb (al zijn ze wel een beetje nerdish):

  • met de komst van een aparte grand seiko us entiteit, gaat dit ook gevolgen hebben voor de EU (krijgt die ook een eigen entiteit), krijgen we dan ook EU modellen? ;
  • wat is de marketing propositie geworden, ik had nml het idee dat grand seiko een ‘showcase’ voor seiko japan was om aan de wereld te kunnen laten zien wat ze konden, misschien zelfs wel verlies maakte in de zoektocht naar het perfecte horloge, maar het lijkt erop alsof ze met de komst van een ‘eigen’ grand seiko naam ook een andere weg in gaan slaan? krijgen ze ook eigen boutiques? indien niet, gaan ze wat doen om de beleving (het hipster mode woord) anders te maken dan een glazen kastje ergens achter weggestopt in een seiko boutique? gaan ze de zwitsers volgen in hun ‘horloge as lifestyle’ benadering (wil je ook net zo een tenniser als Federer zijn, dan moet je wel een daytona om!) in hun reclame uitingen, of houden ze het juist low key?
  • wat is de ratio van machinaal fabricage t.o.v. handafwerking in vergelijking tussen grand seiko en seiko? hoeveel uur handenarbeid zit er gemiddeld in een GS (stel, bijvoorbeeld in een sbgh264);
  • wie ziet grand seiko zelf als zijn concurrent? rolex/patek/citizen?
  • (gejat van Tim Ferriss) als hij een billboard langs de a10 zou huren voor Grand Seiko, best wel zeker dat ze dat tot op heden niet hebben gedaan omdat de filosofie meer “fluisteren, niet schreeuwen” was, wat zou hij daar dan opzetten?
  • gaan ze ook een andere benadering voor Credor uitvoeren?

er zijn nog een miljard vragen die bij mij naar boven komen, maar dan zou het meer een sollicitatiegesprek worden, ben in ieder geval erg benieuwd naar de nieuwe visie voor Grand Seiko!

zie ook: Waan van de dag?

2 likes

M.i. de meest interessante vraag. Ik ben benieuwd naar wat (in de ogen van GS) hun doelgroep is. Ik zie het merk persoonlijk als anti-pretentieus maar deze bescheidenheid maakt (en allicht houdt) het merk niche.

Waarom? Dat is toch al lang geen vraag meer? Macrolensje d’r op en al uw twijfels verdwijnen als sneeuw. In de zon. :slight_smile:

@hendrik, ofschoon ik er niet bij ga zijn ben ik benieuwd naar twee dingen:

  • Gaan ze eindelijk de producten die gewoon op de Japanse website staan vrijelijk verkopen in de overige territoria?

  • Gaan ze eindelijk die rare website van ze ietsepietsjes aantrekkelijker maken met hier en daar een live foto van een horloge in plaats van die vermaledijde renders en wellicht ook een interface met filtertjes zoals de japanse website al heeft?

En met die rare website bedoel ik grand-seiko.de, want wij hebben er geen. Op die Duitse site staan dit soort dingen:

Ik bedoel, serieus, gast, wie heeft dat soort domme en lelijke shizzle een jaar na dato nog op een website staan met dan ALLEEN MAAR renders van de ouwe modellen er bij?

Kortom, leuk dat ze in de VS dingen gaan doen, maar wanneer kunnen wij eens een fatsoenlijke internet presence in EMEA tegemoet zien?

1 like