HanDavinci's 007 James Bond Heritage SKX

Ik wil graag mijn nieuwe SKX laten zien, want dit is een vijfdubbele win in my book :sunglasses: Het is een lang topic, maar daar ga ik me niet meer voor verontschuldigen. Ik ben hier lang mee bezig geweest en ik heb een uitzonderlijke SKX in elkaar gesnabbeld. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden :slight_smile:

Ik begin met dit:

Van kleins af aan ben ik gek van James Bond films en daar hoort natuurlijk de Submariner ref. 6538 bij. Ik verdien prima, maar een echte 6538 is voor mij onbetaalbaar.

Ik heb eerder gerookt en ik drink graag speciaalbiertjes in het weekend (sinds kort ook Southern Comfort, ik heb de tip van @candide gekregen. Heerlijk spul , bedankt vent :thumbsup: :champagne:).

Als ik dit niet had gedaan, had ik misschien wel een nier en een leverlob op the dark web gezet in de veiling. Daarna begon ik me af te vragen hoeveel één oog op zou leveren, maar zonder diepte te zien kan ik geen wijzers meer plaatsen :unamused:

Ik heb de bovenstaande ideeën laten varen en voor de haters van hommages -> blijf weg.
Ik bouw er namelijk eentje in de zuiverste zin van het woord.

Ik vermoed zelf dat Tempus Machina een keer op mijn instagram heeft gekeken, en daar zag staan dat ik een 6538 hommage ging bouwen. Stiekem dat ze zijn hebben ze de 216A uitgebracht, gebaseerd op een 114060:

Misschien ga ik ze nog aanklagen, ik heb al lang gezien dat er genoeg hobbyjuristen op het forum zitten. Vooral op vrijdagavond zie ik ze weleens “full Cochran” gaan. Mijn aangeboden tarief? Één Twents metworstje per uur, en een maximaal van 9 facturabele uurtjes per dag. Het moet wel leuk blijven.

Mocht één van jullie een echte 6538 in de collectie hebben, dan zie ik hem hier graag onder :heart_eyes:

A la, de mods.

De wijzerplaat

Ik heb inmiddels +/- 30 keer een zwarte SKX gemod (voor mijzelf en anderzijds), en ik ben continu op zoek geweest naar de juiste looks voor mijn eigen zwarte duiker. Er is een boel bedacht, en er zijn een boel gemaakt.

Tot op heden was er geen combo die mij volledig rust heeft gegeven. Ik heb met veel plezier “lang” (2 maandjes) met een SKX x Sumo rondgelopen:

https://www.instagram.com/p/BT7B0cMl-c5/?taken-by=handavinci

Maar ook deze klopte niet helemaal. Supergaaf, maar toch is de balans een beetje uit het horloge als je van die grote zilver-omlijnde markers in een SKX kast drukt. Als PMMM is het top (@motoskooly, kom er maar in), maar niet om een sub te bouwen.

Ik wilde graag een “gilt” look zoals op de 6538, daarom heb ik besloten om voor de SRP775 wijzerplaat te gaan. Ik ben tevens de eerste die 'm in een SKX ploft (volgens mij), en dat is ook wel eens leuk.

https://www.instagram.com/p/BYa7tkzHLQg/?taken-by=handavinci

Wijzerplaat check :heavy_check_mark:

De wijzers

De wijzers, ook een belangrijke die het kunnen maken of breken. Ik had even wat wildere plannen , maar ik zal uiteindelijk altijd voor orginele Seiko wijzers gaan die (vaak) bij de wijzerplaat horen. Ik bouw geen replica, ik bouw mijn eigen Seiko.

De SRP775 wijzers check :heavy_check_mark:

De bezel insert

De rode driehoek op 12:00 vind ik erg tof op een zwarte duiker. Ik heb er al eens eentje van DLW gehad, maar toch vond ik die niet helemaal kloppen bij deze. Die mist de streepjes tussen de 0 en de 15:

https://www.instagram.com/p/BVKftpGhxpb/?taken-by=handavinci

Uitgekomen bij Yobokies, die precies had wat ik zocht:

Dacht ik dus…maar deze bleek plat te zijn. Ay dios mio, het leven van een modder gaat niet over rozen.

Hij zit nu op de Vostok van Marco_T:

Ik moest verder zoeken en heb besloten om dan maar full Davinci te gaan. Als het niet bestaat, dan bouw ik er zelf wel eentje die klopt. Ik wilde toch een rode driehoek zonder de lumepip.

Ik heb me een beetje ingelezen over keramiek en de bewerking ervan. Ik wilde namelijk niet de insert verwoesten. Die paar tientjes maken mij niet zoveel uit, dat zie ik als lesgeld. Twee weken wachten op een nieuwe insert daarintegen is wel een straf voor mij. Gelukkig ben ik slim geweest en heb ik er 4 besteld :slight_smile:

De basis is een sloped Submariner insert:

Ik heb aan Damien van DLW watches gevraagd waarmee de lumepip gelijmd werd, en hier een antidote voor gebruikt. Ik heb gelukkig een heel laboratorium tot mijn beschikking. De handschoenen aangetrokken en lekker in de zuurkast lopen knutselen in de pauze. Het gaatje is daarna opgevuld met een epoxyhars, en opgeschuurd totdat alles helemaal glad was (hou op @25tien).

Aangezien Christiaan (ThaPapper) weinig succes had met dezelfde methode, heb ik eerst de driehoek aangestipt met een speciale 3M porceleijnprimer.

Met rode Decorfin porseleininkt en een watch-oiler (dit keer een echte) heb ik de driehoek opgevuld en daarna in de oven gebakken.

Ik ben vergeten om foto’s te maken van het proces, maar daar was ik veel te geconcentreerd voor :relieved:

Ik gok zelf dat de rode driehoek nog wel een keer een kras op gaat lopen, en ik ben benieuwd hoe dit zich gaat houden. Maar desalniettemin is het geslaagd en ben ik weer een stapje dichterbij:

I like it, dit is precies hoe ik het voor ogen had. Bezel insert check :heavy_check_mark:

De chapter ring

De chapter ring is een makkelijke. Een brushed stalen chapter ring van One Second Closer:

Het saffierglas

Ook het saffier werd me makkelijk gemaakt door Alex van Crystal Times. Hij heeft namelijk een nieuw glas uitgebracht en het is de eerste die bijna naadloos met de dikke “sloped” sub inserts. Afwerking +1 :thumbsup:

Ik had het saffier liever zonder de blauwe AR gezien, maar deze versie is er niet zonder. Eerst besloot ik om het voor lief te nemen, maar vijf minuten na die beslissing dacht ik; ‘bekiek het maar. Concessies maken laat ik graag aan een ander over’.

Ik heb vaker met garryflex de AR eraf gehaald en bij deze ging het ook prima:

Er bleef een klein puntje op zitten die ik maar niet weg kreeg.

Ik heb de Dremel met polijstpasta erop gezet, en guess what? Ik heb het hele saffierglaasje lens gepoetst… :unamused: De coating was weg, maar het glas zag er niet meer uit. Misschien toch iets (lees: veel) te hoog in de toeren gezeten.

Ik snap nog niet helemaal hoe, want ik heb Dremel’s eigen polijstpasta gebruikt. Bij mijn weten zit daar geen diamantstof in :frowning:

Maargoed, al het aftermarket saffierglas in onze Seiko’s is ook niet echt “gewonnen” saffier, maar een synthetische mix met dezelfde eigenschappen waardoor het saffier genoemd mag worden. Als één van de bestandsdelen iets minder zuiver was, zal het eindproduct ook wat van zijn (fysische) eigenschappen kwijtraken. Toch? :thinking:

Of… (en deze is ook wel aannemelijk hoor) ik ben een knuppel first class en ik heb met diamantstof en een dremel lekker over een saffierglas lopen knallen. Ik laat dit even in het midden en ik pas vriendelijk voor het antwoord :upside_down:

(&^^##&@*)… Nou, weer 50,- afgetikt voor nieuw glaasje. Dat deed mij best wel even pijn, en ik heb ongeveer een uurtje rondgelopen met een portemonnee van uienleer. Snappen jullie 'm? Ey…ey…? Elke keer als ik hem open doe, moet ik huilen :crying_cat_face: :joy:

Oke, genoeg flauwe grapjes en toch een concessie gemaakt.
Ik heb besloten om de coating met rust te laten. Ik vertik het om straks 150 euro kwijt te zijn voor een saffierglaasje voor de SKX mocht het weer misgaan. Dan is het alleen maar omdat ik niet naar mezelf wilde luisteren.

Dat “you only live twice leventje” gaat mooi niet op als ik weer de knip moet trekken :expressionless:

Ik loop al zo lang te roepen dat ik AR verschrikkelijk vind, ik hoop dat het mij positief gaat verassen :slight_smile:

Het is de CT037CIS van Crystal Times:

Saffierglas checkerdiecheck :heavy_check_mark: Jippie, lachen als een boer met kiespijn :nerd:

De bezel

Ik wilde geen standaard coin bezel gebruiken, ik blijf me toch storen aan die dikke gepolijste rand om de insert heen (als ik sub inserts gebruik).

Een foto van de SKX Sumo no. 3 (of 4…of 5 :thinking:)
https://www.instagram.com/p/BVwzJVXBs_e/?taken-by=handavinci

En…de 6538 heeft een erg aparte bezel:

Toen ben ik online de inspiratie tegengekomen om van een standaard bezel een coin edge te maken.
Ik wilde eigenlijk op “standje @daffie” met een setje handvijltjes bezig gaan, maar weten waar je skills niet liggen is ook een goede eigenschap. Een logo uit een kast wegvijlen en opnieuw schuren met het nodige polijstwerk is een eitje, de afwerking hiervan was toch wel andere koek.

Dit lijkt me een klusje voor een draaibank.

Ik heb zelf nog nooit met een draaibank gewerkt en ik heb contact met @arie_kabaalstra opgenomen. Hij zei; ‘kom naar een keer langs in Friesland als we tijd hebben, en dan doen we dat zo’. Ik voelde me een beetje bezwaard omdat ik zie hoe druk hij is met zijn horlogekasten. En daar kwam bij dat ik zelf ook niet zo de tijd kan vinden om naar Friesland te gaan. In ieder geval hartelijk bedankt voor het aanbod Jan, ik stel(de) de uitnodiging erg op prijs :thumbsup:

Gelukkig kwam er iets anders op mijn pad. Ik heb namelijk Christiaan (@thapapper) aangestoken met het mod-virus en voor hem een SKX171J gebouwd. We hebben leuk contact en laat het nou net zo zijn dat hij een draaibankje van marktplaats af had geplukt. Hij zag het wel zitten en ik liet Christiaan zijn gang gaan :sunglasses:

Foto’s van Christiaan, de bezel insert was al geknapt en werd alleen meegestuurd voor de afmetingen:

Zijn letterlijke woorden waren; ‘ik ben nu een oudere jongere met een headphone op de bol :older_man:’. Maar dan wel met een Altman Tera Player welteverstaan :heart_eyes:, dat doet hij beter dan ik.

Hij heeft de smaak nu te pakken van het modden, en volgens mij kwam bij hem het besef dat de mogelijkheden opeens oneindig zijn. Ontzettend leuk om het aanstekelijke enthousiasme te zien, the sky is the limit :v:

Het eindresultaat is GEWELDIG geworden. Precies wat ik zocht, erg uniek op een SKX en totaal passend bij het plaatje.

Hij heeft niet alleen een coin edge bezel gemaakt, maar ook de bovenkant nog heel iets afgedraaid zodat de sub insert er precies inpast zonder een extra randje. Afwerking is weer +1

Bezel check :heavy_check_mark: JOEPIE! En nogmaals, alle lof en de 1000 digitale medailles gaan naar Christiaan voor de hulp :medal: de ThaPapper custom SKX bezel is over een tijdje middels offerte verkrijgbaar :sunglasses:.

We zijn er bijna!

Het uurwerk

Commander Bond heeft voor zijn missies natuurlijk een uurwerk met hacking nodig. Aangezien ik de Turtle wijzerplaat ga gebruiken, ben ik voor de 4R36 gegaan.

Ik heb hem nieuw gekocht en het dagschijfje had een print erop voor een horloge met de kroon op 3:00. Dit mocht de pret niet meer drukken.

Hier zit nog een verhaal achter. Nog één? Ja nog één. Ga er nooit vanuit dat alles goed gaat, want dat is niet zo :slight_smile:.

Ik wilde het dagschijfje van een 7S26 gebruiken, en de schijfjes moesten toch even van de 4R36 af om de juiste spacer te installeren.
Toen ik de schijfjes weer wilde monteren, sprongen er twee tandwieltjes weg van plastic. Ik dacht; “hmm, hup terug erin jullie”. Ik met een loep en pincetten aan de gang en was natuurlijk hartstikke trots dat het me gelukt was.

Jippie, snel kijken of alles werkt. In de eerste positie van de kroon (dus tijdens het handwinden) draaide het dagschijfje als een dolle en was ik binnen no-time door de week heen :joy: Hnmm…this is not the way it supposed to be :thinking:

Tussen neus en lippen door in een topic aan @peterlc de vraag gesteld, en zijn wedervraag was; ‘wist je dat de tandjes van het tandwieltje wel een juiste richting op moeten staan?’ Nee Peter, ook dat wist ik niet. Ik twijfel zelfs of ze wel op de juiste plek zitten :unamused:

Ik heb een youtube filmpje gevonden in HD waarbij iemand de schijfjes aan het wisselen is. Toen hij net zijn hand omhoog bewoog heb ik snel het filmpje op pauze gezet, screenshots gemaakt, deze laten renderen d.m.v. Adobe software (volgens mij?) bij een vriend, en ingezoomd om te kijken hoe die tandwieltjes precies zaten.

Ja ja, ik had beter een spec op kunnen zoeken van het uurwerk…maar daar heb ik totaal niet bij stilgestaan. I am not the brighest bulb on the porch :bulb:

Maar weer ben ik trots, want nu zit het prima en alles werkt naar behoren :sunglasses:

Een orginele SARB059 kroon met de signed “S” erop, en het is compleet.

Als iemand graag het Japanse dagschijfje wil (voor een Seiko met de kroon op 3:00), stuur me een berichtje en het kost je een postzegel :v:

:heavy_check_mark: :heavy_check_mark: :heavy_check_mark: Eindelijk is alles zoals ik het wil en het is tijd.

Inmiddels zijn we al een paar maanden verder en heb ik geleerd om een beetje geduld op te brengen. Ik wacht nota bene ook al meer dan driekwart jaar op die ene wijzerplaat en wijzers om mijn eigen 6R15 SKX af te maken. Mijn eigen visie op de 62MAS en al die reissues, maar daar mogen jullie nog even op wachten.

Het volledige lijstje

SKX009 (kast uit 2017)
4R36
SARB059 kroon
SRP775 wijzerplaat & wijzers
One Second Closer brushed steel chapter ring
HanDavinci keramische sub insert :nerd:
ThaPapper custom coin bezel
Crystal Times CT037CIS DD saffierglas

Na lang wachten, tegenslagen, tranen en blijheid presenteer ik…de 4R36 James “Davinci” Bond Heritage SKX:

Onze @Ko-Banden heeft een strap gemaakt voor de SKX, pfieuw prachtig!

Maar jullie snappen dat er nu maar één echte optie overbleef qua strap.

Ik wilde eigenlijk contact opnemen met @ruudvv van STRPS.nl, omdat ik toch wel benieuwd was naar de kwaliteit van zijn NATO’s. Het leek namelijk alsof hij mensen betaalde om reclame te maken op het forum (ik kijk jullie aan Johan en Ide, jullie marketingmachines).

Ik moet zeggen dat zijn NATO’s er tippedietop uit zien. Ze zien er sterk genoeg uit om je schoonmoeder mee vast te knopen, maar ik ben niet tot een PM gekomen.

Ik kwam er namelijk achter dat Sean Connery op zijn eigen 6538 helemaal geen NATO strap droeg met de ringen zoals wij die kennen. Hij droeg een nylon strap met één floating keeper en dat was het.

Waarom zo’n dunne?

Hans (@Motormuis) bracht het antwoord. Schijnbaar was het bandje geknapt tijdens de opnames, en konden de producers niet zo snel een nieuwe nylon strap vinden in 20mm. Dan maar een 16mm erop.

Het ironische is dat geen ENKELE James Bond in de film OOIT de zwart-grijze NATO strap heeft gedragen, die wij als “Bond NATO” kennen. Daniel Craig draagt de 6538 (gekregen van EON productions) wel op meerdere shoots op een zwartgrijze.

Ik ben op zoek gegaan, en Watchgecko is de enige die precies had wat ik zocht.

De “Vintage Bond strap”:

Deze is gelukkig wel de juiste maat en heeft één floating keeper, en één fixed keeper :sunglasses:

Ik ben erg tevreden. Ik heb mijn best gedaan (met geweldige hulp), en het geheel klopt in mijn ogen. Zoals ik al eerder zei; het is een echte hommage en mijn moderne SKX-interpretatie ervan.
Mijn tribute aan al die uren oude Bond films op videoband, die ik samen met mijn vader in de kleermakerszit heb gekeken.

Ik raad jullie nu aan om deze playlist op te zetten, en daarna verder te lezen:

Mijn eigen favoriet is “We have all the time in the world” van Louis Armstrong, maar…dit is alweer afdwalen en wegdromen met die heerlijke muziek. Beide staan op het lijstje van mijn kernkwaliteiten.

Want…natuurlijk hoort hier een avontuur bij, 007 waardig en niets minder

Voor de robuustheid is er weer gewisseld naar de oyster. We willen zeker weten dat James goed voorbereid is en het avontuur aan kan.

James moest een microchip recoveren die de villain gestolen heeft uit een MI6 safehouse in London.

Dicht bij huis begon de eerste missie, in Engeland.

Nadat deze faliekant mis was gegaan werd James door M weggestuurd naar Italie.

Tijdens zijn missie in Italië kreeg James bericht dat de villain weer opgedoken was in Sardinië. Hij heeft de onderzeeër gepakt om van Rome naar Sardinië te reizen (pun intended).

Bij aankomst in Sardinie bleek al snel dat Commander Bond de villain gemist had, die was al lang snode plannen aan het smeden in Griekenland. Hij liep wel één van de vrouwelijke bodyguards tegen het lijf in Olbia. Bloedmooi, maar net zo dodelijk als haar looks.

Wat had zij een bolle kadetjes zeg, poeh.

Hij kwam dichter bij het vuur te zitten, en de villain had door dat James hem op het spoor was. Ook in Griekenland was er een confrontatie, maar is de villain ternauwernood de dans ontsprongen.

Onderweg werd er even gestopt voor een wristshot.

De villain had inmiddels het vliegtuig gepakt, en James heeft hem op kunnen sporen in Twente. De uiteindelijke confrontatie leverde veel actie op, met nog grotere explosies en 30 blote vrouwen in zwijmel :woman:

Maar…eind goed, al goed. De missie was een succes en James heeft de microchip kunnen recoveren. Deze kan terug naar MI6 met zijn trots en reputatie in ere hersteld.

Het is voor James tijd om weer contact op te nemen met die knappe Italiaanse bodyguard, en heerlijk achterover te zitten met een bakje Johma pittige kip-samba.

Dus als allerlaatste foto van dit topic…

“A Martini please…shaken, not stirred :cocktail:"

007…euhm HanDavinci uit.

171 likes

Btw…nice job.

:thumbsup:

5 likes

Ik ben erg onder de indruk.
Geweldig om te lezen hoe je tot het eindresultaat bent gekomen en je kunt er trots op zijn.
Veel draagplezier.

2 likes

Ik vind hem werkelijk waar geweldig!:cowboy_hat_face::sunglasses:

En een super manier natuurlijk om de hobby te beleven!:+1:t2: Lekker mee bezig zijn en ideeën in kwijt kunnen.

5 likes

Heeel gaaf weer zeg. Man wat een kunst stukje!!!

1 punt waar ik me elke keer wel iets aan stoor is die X op de plaat.

Verder te gek.

Weer.

1 like

Ik stoor me er niet aan, maar had hem ook liever zonder gezien! Helapidaka :confused:

2 likes

GEWELDIG weer Han!:ok_hand:t3::grin:

2 likes

Een prachtig horloge met een goed verhaal!
Erg mooi gedaan, als ik toch nog ooit besluit om een Seiko te nemen dan moet het wel zo een zijn!

1 like

Prachtig!Deze mag wat mij betreft zo in productie.

2 likes

Hij is weer goed hoor! Mooi epistel en ik zag de supermarktfoto’s al voor me toen ik de titel las. :laughing:

2 likes

Geweldig. Geweldig horloge maar het verhaal eromheen is wellicht nog veel beter.

Geniet ervan!

3 likes

Wat een geweldig verslag, wat een passie en wat een vakmanschap. Horlogepassie optima forma :+1:

Hij is prachtig!! @HanDavinci :grinning:

3 likes

Mooi man :+1:

1 like

Heel mooi, knap werk.
Nu al benieuwd naar je volgende mod!

Mocht je ooit de noodzaak zien om een schoonmoeder vast te knopen zie ik de pb wel verschijnen :slight_smile:!

1 like

Zeer, zeer fraai gedaan hoor! Petje af, ziet er heel gaaf uit.

1 like

Wow @HanDavinci! Dit is pure p*rno :heart_eyes:

Als zoiets ooit door Seiko op de markt wordt gebracht dan weet ik het wel!

Gaaf hoe je ons zo mee neemt in het bouwproces :thumbsup:

Heel veel draagplezier.

3 likes

Leuk stukje proza weer. Die bezel is echt next level modden, nice! :sunglasses:

1 like

Geweldig weer!:ok_hand:
Deze vind ik erg geslaagd.

Tevens weer een half uurtje om (lezen) in de baas zijn tijd😄

1 like

Haha, je hebt het weer gedaan! :cocktail:

3 likes

Prachtig resultaat :heart_eyes:

Indrukwekkend wat een werk je in alle details hebt gestopt. Bizar hoe netjes je die lume pip van de bezel insert hebt gekregen. Chapeau :+1:

1 like