Iemand ervaring met Paul van Zeeland's horlogemaker?

Carissimi Amici,

Nav van mijn recent geposte topic, over een nieuwe batterij voor mijn vrouw’s prachtige Perpetual (Seiko, ik durf het hier bijna niet te zeggen… :wink:) heb ik even advies nodig van de deskundigen.

Paul van Zeeland heeft alhier een nieuw zaakje geopend, en navraag leert dat de complete ingreep (pakkingen, batterij, reset, en een hoop ingewikkeld gepiemel met de eeuwigdurende kalender) voor een klein prijsje door PvZ’s eigen horlogemaker kan worden uitgevoerd.

Ik meen me te herinneren dat er niet allemaal positieve verhalen over PvZ bekend waren, maar kan er weinig meer van terug vinden.

Dus, wat zouden de gewaardeerde Medeforummers adviseren? Gokje wagen? Of toch maar voor driemaal PvZ’s prijs het ding naar Seiko Nl op laten sturen…

Ervaringen, tips, en vooral een heleboel likes zijn welkom!

Ik deed vroeger altijd de batterijwissel bij PvZ, tegenwoordig doe ik het zelf, scheelt veel €€. Een keer had ik een zeer moeilijk te openen Timex met een onbekende batterij. Ik kreeg de bedrijfsleider zelf die blijkbaar veel ervaring had en die was er behoorlijk veel tijd mee druk en dat allemaal voor een klein prijsje! In het verleden ook wel eens een andere medewerker gehad en dat ging niet helemaal goed, moest ermee terug!

Thkz, James,

In mijn geval gaat het om een “moeilijker” horloge, waar PvZ’s “speciale horlogemaker” aan te pas moet komen. Hij zit op de hoofdvestiging, en ik probeer een beetje backgroundinfo te versieren, omdat niet alle verhalen positief zijn.

Ooit iets over deze “legendarische figuur” gehoord :wink: misschien?

Je bedoelt denk ik de kale vriend die in Zwitserland bij Breitling is opgeleid tot één van de specialisten van Nederland voor dat merk.

Dan zou een Seiko Perpetual ook moeten lukken zou je denken :wink:

Thkz, Candide,

Ik ken hem niet, maar enerzijds schijnt het een “bekwame man” te zijn (om Wim Kan te quoten), althans volgens de jongeman in de veel te strakke broek alhier, maar anderzijds staat/stond PvZ niet alleen maar om positieve geluiden bekend.

Het blijft dus een gok, zoals eigenlijk alles…

Laat ik het zo zeggen, Paul van Zeeland is de reden dat ik zelf ben gaan knutselen met horloges.
Want zoals ik de horloges daar destijds terugkreeg na een batterijwissel en reparatie was ronduit schandalig.

Voor de goede orde, dit is gebaseerd op ervaringen met vestiging Velp tot ca. 4 jaar terug, ik heb begrepen dat er inmiddels ander personeel in het atelier zit wat beter schijnt te zijn.

In Velp lopen er in ieder geval 2 jongens rond die ervaring hebben met de luxere klokjes. Service is daar nu in ieder geval ook prima. Wel wat duurder, maar dan krijg je ook wat.

Als je de vraag moet stellen, ben je er denk ik niet gerust op. Wat er ook voor feedback komt. Ik zou voor “piece of mind” gaan en doen waarvan je het lekkerste slaapt 's nachts.

Yep, ik geloof dat ik daar ook op uit kom, Jasper. Het ging me er alleen even om of de berichten die ik me meende te herinneren ook inderdaad over deze firma gingen.

Anyway, bedankt voor jouw, en alle andere bovenstaande reacties, het wordt “duur en degelijk”. En omdat het mijn vrouw’s klok betreft, dan maar een bos bloemen minder :wink:

Nooit minder lief doen tegen je vrouw. Gewoon een bos bloemen bij het horloge met nieuwe batterij. Dankbaarheid kan alleen maar meevallen

Horlogemaker bij Paul van Zeeland is Mark Braamhaar, een vakman op en top.

Volgens zijn LinkedIn profiel is-ie daar net weg. Hij heeft trouwens wel behoorlijk pittige kwalificaties, maar ik begrijp uit zijn LI-pagina dat-ie een eigen ateliertje heeft. Als je LI hebt, ik zou even kijken.

Vorig jaar nog bij pvz geweest met mijn rolex geholpen door horloge maker met kalend hoofd goed geholpen en aardige man

Alles prima gegaan

Batterij verwisseld bij vestiging in Wageningen, zie net dat ze de kast hebben beschadigd, zijn stukjes van afgespat. Ik zal straks maar eens teruggaan.

Ben er geweest, maar volgens hun hadden zij dat niet gedaan (zal wel). Maar ze wilden het wel even polijsten. De krassen zijn echter nog wel zichtbaar. Volgende keer ga ik wel naar de juwelier die er een paar panden naast zit.

Kwaliteit verschilt per vestiging.
Heb ooit batterijtje laten vervangen door juwelier. Zag de assistent met een horlogemes bezig en riep nog dat het een schroefdeksel was.
Kreeg klokje terug met een kras op het deksel. En als antwoord… Zie je toch niet. Zit aan de achterkant :imp:

Sindsdien vervang ik mijn eigen batterijen :wink:

1 like

De PVZ vestiging in Apeldoorn, tegenwoordig Royals met ook vestigingen in Doetinchem en Wageningen hebben twee ervaren horlogemakers in dienst genaamd Cor en Koen. Doen al mijn horloges naar grote tevredenheid.

Velp ben ik zeer tevreden over

Ze zijn het dealerschap van Breitling kwijtgeraakt en dumpen ze nu op marktplaats. Erg jammer allemaal.

Waar lees je dat?