Na 4.5 jaar zwoegen Omega!

Welkom iedereen, sommige leden hebben hem al eens gepost gezien maar ik heb onlangs een van de gaafste horloges opgehaald.

Zo’n vier en een half jaar terug begon ik aan mijn opleiding; automotive management op Fontys. Na zo’n 10 weken merkte ik bij mijn eerste toets al dat ik geen makkelijke opleiding had gekozen, naar wel een leuke. Daarom besloot ik om te gaan sparen voor een speciaal horloge om dit als afstudeercadeau aan mezelf te geven.

Ik had niet echt een bepaald horloge wat ik echt het einde vond, maar wel wat merken die ik graag eens zou proberen. Je smaak kan tenslotte ook veranderen in zo’n vier jaar tijd. Het begon bij een Oris big crown pointer date, die vind ik overigens nog steeds gaaf. Zeker toen ik de podcast Mannen van de Tijd zat te luisteren leerde ik het wat beter kennen (ik loop een jaartje achter inmiddels, oeps). Leuk, maar geen wauw. Dat mag wel voor vier jaar sparen.

Gaandeweg veranderde inderdaad mijn smaak. Seiko is altijd goed geweest, maar niet echt afstudeer waardig. Grand Seiko dan? Ik kocht een instapmodelletje om eens te proberen, maar ik had nog steeds het gevoel dat ik een Seiko om had, dus dat idee heb ik ook maar laten varen.
Ik ben van de “mist elke vorm van studiebeurs en heb de helft van de opleiding ook nog geen les gehad vanwege corona” generatie, dus laten we zeggen dat het wel iets moet zijn waar ik achter sta.

Mijn budget was zo’n 1700 euro, dat mogen jullie best weten. Ik zat eens op chrono te kijken, die site is nog wel eens een leuke inspiratiebron. Een beetje een geval “ik ga hier passen en elders kopen”. Daar zag ik dat de GoldenEye Seamasters ook nog net binnen budget zaten. Echter; Japan… Inklaring… Btw… Ver weg… Allemaal kud. Als ik dit soort bedragen ga uitgeven en mijn vriendin boos maak, kan ik maar beter even passen en kijken.
Mijn oom heeft een generatie Seamaster nieuwer, namelijk de 2221.80. Die had ik al eens omgehad, echter vind ik die te onrustig. Opgelegd logo, witte tekst en rode tekst maakt het niet zo’n mooi geheel als de versie waar alles wit en geprint is.

Als echte MKB’er vind ik het mooi om de ondernemer hier in Nederland te steunen en ik had in het verleden al eens contact gehad met B&O watches. Erg vriendelijke kerels die een specialisatie hebben in neo-vintage Zwitsers. Er stond een knaller online, een prachtige 2841.00. Afspraak voor een bezichtiging aan het plannen en helaas… Ik had sneller een knoop moeten doorhakken, het horloge was al verkocht via chrono.

De heren van B&O zaten niet stil en hielden me op de hoogte met de Pierce Brosnan Seamaster en toen kwam hij voorbij: een prachtige, bijna nieuwe 2831.00. Automaat dus, dus iets duurder. Ach, dit was precies wat ik zocht en voor het prijsverschil was een automaat de moeite waard. Meteen akkoord gegeven en afgesproken om hem op te halen.

Geen auto meer? Geen probleem. Studenten OV for the win. Ik sprong op de trein van mijn werk in Den Bosch naar Hengelo. Eten? Op een station zal vast wel een burgertent zitten ofzo.
Toen ik in Zutphen aan kwam had ik een half uur overstaptijd en daar heb ik de beste kapsalon op in tijden. Wat een uitvinding, Zutphen bestaat gewoon echt en ze hebben kapsalon.

Eenmaal op station Hengelo aangekomen werd ik opgepikt door Robbin en was het eindelijk zo ver. Daar wassie dan, een perfecte Omega Seamaster niet-GoldenEye want daar droeg Pierce Quartz. Hij was nog mooier dan gehoopt en de klik was er meteen. Gekletst, afgerekend, bijna gestrand in Zutphen en terug naar Tillywood. Nog even een mooie huidige generatie doos laten komen om het plaatje compleet te maken, die oude doosjes zijn schijnbaar niet veel soeps. Ik mag dan pas de 23ste van het nieuwe jaar afstuderen, maar hij is alvast in the pocket en wat is hij mooi!

Eindstand:
5 uur heen en terug naar Hengelo >
Zutphen bestaat echt >
De perfecte Seamaster opgepikt >
Blij als een kind.

Bedankt Robbin en @rudiculous en geniet van de fotos forum!

447 likes

Proficiat met je aanwinst. Geniet ervan…

2 likes

Mijn beste,

Mijn complimenten!!
Ziet magnifiek uit!!

Dank voor het delen.
Ook van je uitvoerige en vooral ook enthousiaste verhaal.
Heel leuk.

Geniet er met volle teugen van.:watch:

Orologio Signaturis Temporis :wink:

4 likes

Proficiat! Heel mooi. Volgens mij is de omega box niet tijdsconform het horloge maar dat mag de pret natuurlijk niet bederven.

3 likes

Mooi verhaal (en meteen trek gekregen in kapsalon)…!
Zeer mooie aanwinst en zo zie je maar dat wachten wordt beloond :ok_hand:t3:. Gefeliciteerd en geniet ervan!

1 like

Van harte!!! Ziet er goed uit.

1 like

Van harte gefeliciteerd met je nieuwe aankoop! Nu heb ik ook zin in een kapsalon.

2 likes

En wat is tie mooi!

1 like

Fantastisch man! En excellente keuze! :ok_hand:

1 like

Mooi verhaal en een prachtige Seamaster. Gefeliciteerd!

1 like

Mooi cadeau en een mooi exemplaar!

1 like

Mooie aanwinst! Proficiat

1 like

Fantastische keuze. Veel draagplezier!

1 like

Leuk verhaal, leuk geschreven en proficiat met het behalen van je diploma! Een iconisch horloge waar je met recht trots op mag zijn en waar je hopelijk nog vele jaren, misschien wel de rest van je leven, van kunt gaan genieten. Veel draagplezier toegewenst!

1 like

Leuke studietrip, ook voor ons, de lezer!

Gefeliciteerd met deze topper en geniet ervan! Ook alvast gefeliciteerd met het behalen van jouw diploma!

1 like

Mooie rit Yannick :+1: veel plezier ermee :smiley:

1 like

Zeer leuke reis en verhaal. Geniet ervan man :wink:

1 like

Held

1 like

Proficiat, mooie mijlpaal

1 like

Leuk verhaal en gefeliciteerd!

1 like