NA: H. Moser & Cie Pioneer Centre Seconds

Na tig keer een H. Moser & Cie in het grote “Wat had je vandaag willen dragen” topic geplaatst te hebben, moest het er een keer van komen om er daadwerkelijk eentje zelf te kopen. Gemakkelijker gezegd dat gedaan.

Het leuke aan een Moser is natuurlijk deels de beperkte oplage die ze ieder jaar produceren (rond de 1000 -2000 stuks). Hierdoor is de kans dat je iemand anders met het zelfde horloge tegenkomt op straat of kantoor erg klein. Echter brengt het ook wat uitdagingen met zich mee, om te beginnen worden ze nergens in Nederland verkocht. Er is geen AD in Nederland en voor zover ik heb kunnen vinden worden ze in het grijze circuit ook niet aangeboden. Ook een zoekertje in het lichtblauwe gedeelte hier mocht niet baten. Dus uiteindelijk maar via Chrono24 van een particulier het horloge overgenomen.

Ondanks de vele Chrono24 topics op het forum waar het allemaal minder dan ideaal gaat, is het hier gelukkig allemaal goed gegaan. De verkoper was duidelijk in de communicatie en op de afgesproken datum stond er voor de deur inderdaad een koerier met een goed ingepakt pakket.

De eerste aanblik is gelijk raak. De indices spelen met het licht, wat helaas niet (althans niet door mij) op stilstaand beeld vast te leggen. Wat ook direct opvalt is de afwezigheid van het bekende “Swiss Made” op de wijzerplaat. Een subtiel protest van H. Moser tegen de te soepele eisen voor het voeren van “Swiss Made”.

H. Moser staat natuurlijk vooral bekend om zijn kenmerkende Fume wijzerplaten, zo ook op deze pioneer. bij elke beweging van de pols ziet het horloge er anders uit. Van diepzwart tot sprankelend blauw. Hieronder een matige poging om het op beeld te krijgen.

Het uurwerk is netjes, maar niet uitbundig afgewerkt. Een gouden rotor, ala JLC Master Ultra Thin, had wat mij betreft niet misstaan.


Met zijn 42,8mm diameter en 11,3mm hoogte is het niet bepaald een klein horloge. Maar ik vind hem om mijn pols niet te groot ogen. Het horloge ligt lekker stabiel en de kast vormt zich fijn om mijn pols heen.

De kast is erg netjes afgewerkt, waarbij en profil vooral de geschubde “inhammen” erg opvallen als ook het sterk gebolde saffier.

Grootste nadeel aan het horloge is in mijn ogen de standaard band die er bij komt. Ik vind rubber eigenlijk nooit geslaagd, en in dit geval niet anders. Gelukkig was een mailtje naar H. Moser & Cie in Zwitserland genoeg om dit op te lossen; er zit nu een mooie leren band op de post zoals deze ook bij de Endeavour wordt geleverd.

Het horloge maakt in het echt gelukkig net zoveel indruk op me als dat het op de plaatjes deed. Toch spannend omdat ik niet eerder een (duurder) horloge puur van alleen wat plaatjes had besteld. Nu maar lekker dragen en van genieten.

140 likes

Prachtig!

Een lederen band zal hem goed doen

1 like

Top, gefeliciteerd en veel plezier ermee!!!
Overigens vind ik hem op rubber ook heel mooi. :smiley::+1:

1 like

Schitterend!! Staat goed op je pols die maat :ok_hand:t2:

1 like

Schitterend! Van harte😀

1 like

Manmanman…wat mooi :+1::+1::+1::clinking_glasses:

1 like

Kijk, dit zijn nou eens de NA topics.

Zo zo.

Poe poe.

Nou nou.

Wat een klatser zeg. In alle betekenissen van het woord. Het ontbreken van Swiss Made of andere overbodige tekst maakt de wijzerplaat zen op een manier waar zelfs mijn GS niet aan tipt, en die “niet uitbundige” afwerking van het uurwerk is ook een vingeroefening in subtiliteit waar ik zachtjes opgewonden van raak.

Hij moge een tikje groot zijn, maar wat een eindbaas heb je daar, zeg. Veel genot er van. :+1:

Uit pure nieuwsgierigheid: Hoe is de lume?

3 likes

Oef! Wat zal ik zeggen. :ok_hand: prachtig, prachtig, prachtig!

Van harte!

1 like

Schitterend :star_struck:

1 like

Beautiful, wat een schoonheid :ok_hand::ok_hand:. Geniet er van!

1 like

Wow, heel gaaf!:star_struck:
Echt een kunstwerk, als je het mij vraagt :ok_hand:t2:

1 like

Prachtig, echte klasse toont zich in eenvoud. Gefeliciteerd en veel plezier met je je exclusieve aanwinst!

1 like

Werkelijk prachtig, perfect voorbeeld van less is more!

1 like

Allemachtig. Sprakeloos. Wat. Een. Keuze.

1 like

Holy shit. Magnifiek. Toen ik je zoekertje voor het eerst zag had ik zoiets van: succes daarmee. Maar dat heb je snel voor elkaar! Fijn dat het goed is verlopen en geniet van deze prachtaanwinst!

En blijf plaatjes posten :wink:

gr, HJR

2 likes

Alle superlatieven zijn al voorbij gekomen en daar sluit ik mij bij aan!

1 like

Wat een beauty is dit zeg…

1 like

Super!

Zag ze op de SIHH 2018 met een grote stand. Had ze nooit eerder IRL gezien. Maar je moet ze echt “in het echt” zien om het te begrijpen. Heel bijzonder, en het uurwerk is wat mij betreft precies goed zo. :wink:

1 like

Mooi geschreven, proficiat met de NA. Werd al belaagd met reclame van deze firma dus was benieuwd naar de ervaring! Niet dat ik ze kan betalen overigens. Waarom zou ik toch getarget worden? :sweat_smile:

Ohja; omdat ik allerlei andere horloges way above mijn budget google natuurlijk.

2 likes

Wauw wat een prachtig horloge!!! :heart_eyes:

1 like