NA | Tudor Pelagos 25600TN + Rubberen band (#151)

Geniet er van Remco!

1 like

Driemaal scheepsrecht!

1 like

Waar heb je deze laten maken?

1 like

Een ex-HF’er maakt die dingen en nog meer. Het is een echte leerkunsternaar. Mapjes, hoesjes, tasjes, dingetjes … van alles. Mooi en kwalitatief goed spul. Ik heb er ook een van Sinn, Swatch en Omega laten maken. Allemaal top! :sunglasses:

Hij is nog actief op Instagram en noemt zijn winkeltje WatchPouch.

2 likes

Gefeliciteerd :+1:, geniet ervan :ok_hand:

1 like

Ik overweeg een (datum)gravure op de zijkant van de sluiting van mijn jongste aanwinst. Ik heb deze Pelagos nieuw gekocht om een persoonlijk moment te markeren. Vandaar deze gedachtekronkel. :sunglasses:

Hier even een snelle fotosjop als voorbeeld, met de datum van gisteren. In het echt zal het iets minder opvallend zijn, verwacht ik. Heb ‘de gravure’ bewust even wat donkerder gemaakt, om een goed beeld te schetsen.

Wat vinden jullie?

  • Doen!
  • Niet doen …

0 stemmers

Gezien jouw flipperhistorie zou ik graveren niet doen… beter een gepersonaliseerde MN strap :laughing:

Oh, en als je het wel doet… niet so lafjes, en gewoon vol op de kast. :sunglasses:

1 like

Jij weet de datum toch en waarom je het hebt gekocht? Wellicht kan @jurk een tekening voor je maken :ok_hand: waarin alle aspecten voorkomen

3 likes

Dat is aardig SATruman!
En daarnaast gewoon die datum in de zijkant rossen :+1:

2 likes

Vind ik nog niet eens zo’n gek idee om die erbij te nemen! :sunglasses:

Doe niet zo raar gast! Deze kast heeft zo’n fraaie finish, daar ga ik geen cijfers opzetten hoor. Achterdeksel wellicht, maar dat doet iedereen al. Vandaar dat ik uitkwam bij de sluiting. Maar alles kan.

Tuurlijk. Dat is ook zo, ik zat er even over te mijmeren.

:see_no_evil: … ûh, was wel van plan het even uit te besteden aan iemand die het netjes doet. :wink:

1 like

Kan altijd nog, als het toch een keer geflipperd wordt kan je natuurlijk een sluiting kopen :+1:

2 likes

Zou zo’n gummetje echt goed werken? Ik heb lang geleden weleens de band van een gmt2 die ik toen had weer netjes gemaakt met een bergeon 5444. Dat werkte perfect.

1 like

Bij Titanium is het antwoord: Ja! Werkt prima. Check ook maar het linkje uit de post waarop je reageert. Daar staat een voorbeeld van een band die echt wel fors gebruikt is, na een uurtje ‘gummen’ ziet die er weer érg netjes uit. Ik denk dat het verhaal klopt, ik heb nl. zelf wel eens een klein krasje van een band weggehaald. Op de Pelagos sluiting werkt het trouwens niet denk ik, is niet van Titanium.

Voor een paar cent heb je een gummetje.

Als je een Titanium bandje hebt ofzo, gewoon even proberen (het blauwe gedeelte) … :wink:

Ik blijf deze Tudor echt geweldig vinden maat helaas ook te groot voor mij :sob:

5 likes

Ik zou dan toch eerder een bergeon blok ervoor gebruiken. Blijkbaar geeft een gummetje toch wel een hele rare finish in direct zonlicht:

Foto uit die thread van je link

1 like

Oké.

Ik gebruik zelf gewoon het gummetje van 40 cent, werkte (bij mij) prima. Uiteraard wel met beleid gedaan. Ik heb overigens nu een splinternieuwe om, dus voorlopig hoop ik de gum helemaal niet te hoeven gebruiken. De eerste kras doet altijd pijn! Dus daar wacht ik liever even mee. :wink:

1 like

:point_up_2::point_down:

3 likes

… even wat bandengeklooi voor het slapen gaan! :beers:

Morgen is immers de dag waarop de Formule 1 weer begint enne, dan praat men altijd over rubber. Ik heb de regenband alvast gemonteerd, gezien het mooie weer … :cloud_with_rain:

Even de kast afplakken en men neme bijvoorbeeld een pincet om de band los te maken. Ik gebruik daarvoor ‘Horofix Spring Bar Tweezers’. Niet bij alle bandpennen is zo’n pincet trouwens een handig ding. Past 't niet, dan gebruik ik gewoon de Bergeon 6767. Bij Rolex/Tudor spullenboel zet je dit type pincet heel gemakkelijk achter de kraag van de bandpen, even indrukken en je trekt de band er zo vanaf. Fluitje van een cent. En dit is een Tudor, dus …

Het terugplaatsen van de band doe ik wel met de Bergeon 6767, simpelweg omdat ik dat gewend ben en er handigheid in heb. Dat gaat prima.

En klaar. Ik vind dat Tudor er best een mooie band bij levert. Moest er even aan wennen, maar … ûh hoe zeggen ze dat ook alweer? It grows on me! :wink:

Bedtijd! :sleeping:

6 likes

Dat titanium krast als een malle. Probeer het gummetje eens weet ik of het werkt :joy:

2 likes

Gaaf hè, dat je onder zo’n hoek nog gewoon de tijd kan aflezen. Ik vind dat echt super!

Dat vind ik zelf reuze meevallen. Ik heb mij eerste Pelagos een paar maanden als ‘daily’ gedragen. Die zag er nog keurig uit. Ook de kast was nog helemaal strak en krasvrij, wat ik overigens belangrijker vind dan de band. Zeker met de geborstelde finish die Tudor heeft gebruikt. Bandschakeltje durf ik wel aan … :wink: vind jouw bandje trouwens ook wel meevallen, je ziet het denk ik op het eerste oog veel minder dan zo op de foto. Draagsporen horen erbij.

Ik heb dat hierboven al uitgelegd: het werkt! :sunglasses:
Can’t go wrong voor een paar duppies enne je kunt het even testen op één (los) schakeltje. Lukt het niet, jammer dan.