Omega, uit de la van Opa ... te redden?

Laat Opa nu toch een echt horloge hebben … naast de nodige kapotte quartzen een Omega, en zo waar het tikt nog ook… het heeft wel wat meegemaakt, het verhaal is goed, maar het resultaat is droevig, voor het horloge althans. Maar mijn zoon is over-the-moon is dit zijn eerste echte horloge. In de deksel type 135.041, uurwerk 601.

De vraag is of hier nog iets van te maken valt. De kast is zwaar beschadigd en een nieuw glas kan ook geen kwaad. Er zit een te kleine kroon op. En dan het uurwerk zal wel een beurtje kunnen gebruiken.

Iemand een idee, suggestie of zelfs een minder beschadigde donor kast? Ik kan me vergissen maar laten bij Omega is het niet waard. Vind het niet erg om voor het goede verhaal er wat geld aan uit te geven, zit echter niet op een vermogensdelict te wachten.

Wat foto’s:

9 likes

Nu mag het een domme vraag zijn, maar wat is hier zo beschadigd aan? De wijzerplaat is niet raar, het glas kan vervangen worden of waarschijnlijk zelfs gepolijst als het plexi is, en het uurwerk kan een beurt krijgen. Een goeie horlogemaker kan hier zeker iets van bakken.

Maar ik begrijp niet echt waarom je de kast zo slecht vindt… Misschien ligt het aan de foto’s, misschien word ik kippig.

Vertel!

4 likes

Ik vind 'm ook niet dusdanig vernield dat er een donorkast nodig is. Dan heb je toch ook niet meer de feel dat je opa’s horloge draagt? Gewoon een goeie beurt, nieuw glaasje erop en knallen maar!

3 likes

Ik kan je maar 1 advies geven: Leg eens contact met de grote Meester, hier bekend onder de naam @Inca. Ik hoop dat het horloge van je opa in volle glorie kan worden hersteld want dat is natuurlijk iets geweldigs om voor je nageslacht op te passen…

3 likes

Het oranje lijntje is de scheidslijn tussen goud en messing. :wink:

De kast opnieuw laten vergulden is geen erg kostbare aangelegenheid. Wat originaliteit betreft slaat het natuurlijk nergens op, maar het maakt het horloge weer aardig toonbaar, wat het zeker waard kan zijn als het het horloge van je grootvader is dat je met trots wilt dragen. Dat is althans mijn mening. Lees hier maar eens. :slight_smile:

1 like

175 ballen voor grootvader’s Omega? Wat lullen we nou? Ik zou er met een gerust hart 500 ball’n op stuksmijten. Nieuw vergulden, glaasje, uurwerkbeurt. Hopla.

En als het even kan een nieuw setje pakkingen. Mooi toch?

8 likes

Die 175 ballen waren volgens mij voor een horloge met een jubilee-bandje. :thinking: De losse kasten kreeg hij uiteindelijk mooi voor 35 per stuk voor elkaar. :sunglasses:

Het is een onbetaalbaar horloge. Puristen zouden een mening kunnen hebben over een nieuw vergulde en opgemaakte kast, maar het gaat er in dit geval om dat het daaronder nog steeds écht het horloge van je opa is. :sunglasses:

Het glaasje is misschien nog wel te redden door het te poetsen denk ik, tenzij die ene kras bij “SWISS” stiekem tóch een barst is. :thinking:

2 likes

@W.E zag het al. De goud laag is op de hoeken compleet weggesleten. We gaan er werk van maken, en dan kan mijn zoon trots met Opa’s “gouden” horloge op pad.

6 likes

Voor een jonkie die precies dit is overkomen: absoluut het geld waard om de Omega te herstellen en bij je zoon om de pols te hangen! Onvergetelijk voor 'm!

2 likes

Ik ben van het restaureren. Want ouwe meuk laten versloffen omwille van een notie van originaliteit is gewoon dom. Dan kun je ook geen reserve onderdelen meer inbouwen als er eens een tirette-veer breekt of zo.

4 likes

Onbetaalbaar, zeg ik je. Zowel voor je zoon als voor jou, in dat geval. Sommige dingen… Dat zijn van die herinneringen die je een leven lang bij je draagt. Ik weet niet hoe oud je zoon is, maar de dag dat mijn broer met mijn grootvader’s horloge aan kwam zakken staat in de mijne gegrift.

3 likes

I’ve said it before, and I’ll say it again: Ferrie Schweitzer. Omega specialist en fijne man.

3 likes

Dat. :point_up_2:t2:
Ik heb de Omega van mijn vader, 38 jaar in een kast gelegen, laten restaureren. Nieuw glas, nieuwe kroon (zat geen originele op), uurwerk geserviced. Heel erg blij mee.
Het ligt er ook aan waar je woont door wie je het laat doen. Ik heb heel goede ervaringen met @Nico_Rijsman. Toke Grutters @Tokes (Cuijk) restaureert ook Omega’s.

4 likes

Ik heb ook een Omega Genève uit de familie. 14k met 14k gewoven band. Oubollig/niet meer draagbaar, die band was gewoon niet mooi vond ik. Beige/zilver dial die erg geleden had. Ging wat verder dan gewoon ‘patina’. Wijzers idem. Ik heb een volledige upgrade gedaan. Ergens bij omega nog een zwarte leeftijdsgetrouwe dial kunnen vinden (mooi met goud). Nieuwe wijzers, nieuw plexiglas. En aan kroko band gezet.

Je kroon lijkt idd tikje klein maar zou ook versie kunnen zijn?

Ik stuur wat foto’s zodat je kunt zien wat het kan worden. Is het nu een Frankenstein? Wellicht voor sommigen. De case en het automatische uurwerk (uiteraard servicebeurt gekregen) inclusief de gelegenheids gravering uit 1970 is gewoon dezelfde en ik draag sporadisch met trots het oude maar weer up to date horloge uit de familie. Wordt gewoon weer overgedragen aan de volgende generatie.

Zeker op laten knappen. De historie/het verhaal over diegenen die hem om de pols hebben gehad is toch fantastisch! Mooi voor het nageslacht!

4 likes

Als de onderdelen niet in deze configuratie zijn geleverd onder deze referentie hoop ik dat er niemand is die betoogt dat het géén Frankenwatch is. :joy:

Maar dat maakt uiteindelijk niets uit, zo lang je het horloge maar niet verkoopt alsof het een originele is. Het belangrijkste is inderdaad dat je de geschiedenis van je familieleden ermee bij je kunt dragen. :sunglasses:

Niks mis mee als jij er blij mee bent. Een frankenwatch kan een issue zijn bij verkoop, maar aangezien deze in de familie blijft zou ik me daar niet druk om maken.
Ik vind het horloge er geweldig uitzien met de zwarte dial.

3 likes

Zal ik er ook eens wat over zeggen?
Het uurwerk restaureren is zeker de moeite waard, misschien is alleen een schoonmaakbeurt al voldoende.
De wijzerplaat ziet er goed uit, ik zou zeggen niets aan doen.
De kast is iets wat de eigenaar zelf moet beslissen.
Ik zou het in eerste instantie persoonlijk niet laten vergulden.
Nieuw glas is wel nodig, maar als het een omega glas moet zijn, kan dat nog wel eens duur worden.
Iedere horlogemaker moet een dergelijke servicebeurt kunnen geven.

3 likes

Verkoop is niet aan de orde. Het moest een net horloge worden. Draagbaar bij de juiste outfit. En dat is naar mijn smaak goed gelukt!

1 like

Naar de mijne ook. :+1:

1 like

Ik ook :wink:

1 like