Regels voor de "Horlogemarkt.nl" categorie

In de categorie “horlogemarkt” kunnen horloges en aanverwante artikelen worden aangeboden door aktieve leden van Horlogeforum.nl. Men kan hier dus pas posten als ‘trustlevel 2’ is bereikt.

De volgende regels zijn hierbij van toepassing;

Reageren op een advertentie is niet toegestaan. Een reactie zet de advertentie bovenaan alle topics en benadeelt andere leden. Communicatie met een verkoper mag dus alleen via een persoonlijk bericht (PB). Het feit dat een pb is verzonden mag ook niet in de advertentie worden vermeld. Heb je een aanvulling of opmerking over de inhoud van een advertentie die je hebt gezien, communiceer die dan met de plaatser via een pb, zodat hij de advertentie kan aanpassen met inachtneming van de onderstaande regels. Vind je een advertentie misleidend of pertinent verkeerd, meldt deze dan aan de moderatoren dmv het aanklikken van de “flag” onder de bewuste advertentie.
DE MODERATOREN VAN HET FORUM BEHOUDEN HET RECHT OM EEN VERKOOPADVERTENTIE TE ALLEN TIJDE TE VERWIJDEREN.
Dit kan van toepassing zijn indien (te vaak) nieuwe horloges worden verkocht, er een vermoeden is van handel, er sprake is van verkoop door handelaren, verkoop door personeel van Rolex-dealers of andere redenen.

Het plaatsen van een advertentie

 • Het maximale aantal horloges dat iemand tegelijk mag aanbieden is 6 (advertenties die op slot staan, worden niet meegeteld).
 • Het maximale aantal horloges dat per jaar mag worden aangeboden is 24.
 • Advertenties mogen slechts om-de-andere-dag omhoog worden geplaatst d.m.v. een reactie of edit (als je op de 2e van de maand een advertentie plaatst, mag je deze pas op de 4e weer omhoog plaatsen. Het tijdstip is hierbij niet van belang. Binnen deze tijd mag een item of advertentie wél op “gereserveerd of verkocht” worden gezet. Hij mag dan echter niet binnen 2 dagen “weer beschikbaar” komen. Ook dit uiteraard om ongewenste upjes te voorkomen).
  Een “edit” is een aanpassing van je advertentie met het zgn potloodje. Prima als je dat meteen na plaatsing doet omdat je een foutje ziet maar het zet de advertentie weer bovenaan. Na een paar uur dus graag achterwege laten.
 • Het aanbieden van namaak/imitatie horloges (en aanverwante artikelen) is niet toegestaan. Hommages (dus zonder een merknaam waarop het horloge gebaseerd is), mogen wel.
 • Handelswaar is niet toegestaan. Dus geen handelsvoorraden, winkelaanbiedingen of advertenties van leden die commercieel actief zijn met horloges of aanverwante artikelen. Ook de verkoop van gebruikte horloges door handelaren is dus niet toegestaan. Ook particulieren die horloges kopen met de intentie deze op dit forum tegen hogere bedragen te verkopen worden aangemeld als handelaar.

Het aantal horloges (!) dat per kalenderjaarjaar mag worden aangeboden is maximaal 24 stuks!
Aanverwante artikelen zoals bandjes zijn niet gemaximaliseerd maar de moderatoren behouden het recht om aangeboden artikelen te verwijderen of de verkoopmogelijkheid te beëindigen als zij achten dat het buitenproportionele vormen aanneemt.

Specifiek:
Het aanbieden van horloges waarvan algemeen bekend is dat deze zeldzaam zijn en boven de listprijs worden aangeboden is niet meer toegestaan als zij korter dan 6 maanden in bezit zijn van de verkoper hetgeen door de verkoper (alleen op verzoek van de moderatoren) dient te worden aangetoond. Denk hier bij aan sommige types Rolex, Omega etc.
Het net na deze 6 maanden aanbieden van een dergelijk (”gekocht, toch niet mijn ding en nog ongedragen Rolex”-) horloge mag ook slechts eenmaal per kalenderjaar plaatsvinden! We gaan er vanuit dat dit je niet nog een keer ‘overkomt’ en willen geen platform bieden aan dit investeringsmodel.
https://www.horlogeforum.nl/t/specifieke-regels-voor-het-binnen-6-maanden-na-aankoop-aanbieden-van-horloges/299742/3

Neem bij twijfel ALTIJD contact op met de beheerders (horlogeforum@ziggo.nl).

Alle “te koop/te ruil” advertenties moeten:

 • gesteld zijn in de Nederlandse taal;
 • in de onderwerp-regel de naam van het horloge (of gerelateerde item) hebben staan;
 • een vraagprijs bevatten (indien “te ruil” dan niet noodzakelijk);
 • minimaal één of meer eigen foto’s bevatten (of een link naar een foto) van het aangeboden object waar de huidige staat van het object uit blijkt (dus niet alleen foto’s van vorige eigenaren, van internet etc etc!!);
 • een omschrijving hebben die naar waarheid is (informatie moet naar eer en geweten, volledig en juist worden weergegeven en u dient de feitelijke beschikkingsmacht over het aangeboden object te hebben (het object moet in uw bezit zijn)).
  Om misverstanden en incomplete advertenties te voorkomen, is voor horloges het gebruik van het automatisch in de advertentie geplaatste “rijtje” VERPLICHT:

Merk en model:
Diameter:
Leeftijd:
Papieren, doos en eventuele accessoires:
Verzendkosten of afgehaald:
Conditie (krassen, werking etc):
Soort uurwerk en kaliber:
Vraagprijs:

Als het horloge verkocht is, moet worden teruggetrokken of elders is verkocht, kan je dit vermelden in de topictitel óf een reactie achterlaten onder je advertentie. Hij wordt dan verplaatst naar Horlogemarkt (archief). De in het archief geplaatste advertenties geven inzicht in het aantal aangeboden horloges (advertenties van niet verkochte horloges kunnen op verzoek worden ontdaan van alle aan het horloge gerelateerde gegevens).

Overtreding en/of niet nakoming van bovenstaande regels kan leiden tot verwijdering van de advertentie, schorsing of zelfs intrekking van het lidmaatschap.

36 likes