Retourtje Monaco: mijn nieuwe vintage aanwinst

Onlangs bood ik op een horloge in een veiling in Monaco, en dan krijg je achteraf altijd het gedoe rondom verzending. Bij de ene gaat dat heel makkelijk, de ander verstuurt helemaal niet en kun je op zoek naar een derde partij en soms is het gewoon best duur. Dat laatste was hier aan de hand. Ja.meneer versturen is geen probleem, de kosten zijn 180 euro… Euuhhh

En zoals het een goede Nederlander betaamt ga je toch even rekenen. Wat zou het kosten als ik hem zelf ga ophalen? Dus allerlei ticket combinaties bekeken, heen- en terugvliegen 98 euro, parkeren Schiphol 44 euro, trein 10 euro, brandstof 15 euro.

Ja dat past.

Dus gistermorgen naar Schiphol…

Monaco is samen te vatten in een paar woorden, vol, appartementen, winkels, parkeergarages auto’s en jachten. Gewoon iets wat je een keer gezien moet hebben.

Het beroemde casino

Ik heb uiteraard even een rondje langs het circuit gelopen

Als je boot een baby heeft (overigens in Nederland gebouwd)

En horloges vind je er ook genoeg

Alvast een hint naar mijn nieuwe aanwinst…

Voor het Apollo ruimtevaart programma was er Mercury. De astronaut Scott Carpenter ging als vierde man de ruimte in. Hij had als piloot altijd al een Breitling Navitimer. Maar in de ruimte heb je geen besef van dag en nacht. Dus vroeg hij aan Breitling om daar iets voor te verzinnen. Dat werd de Breitling Navitimer Cosmonaute met 24-uurs weergave (gaat dus maar één keer rond per dag).

image

Dit is hem dan, mijn Breitling Navitimer Cosmonaute ref. 809 uit 1966

En toen maar weer terug naar Nederland, mijn budget liet nog een pizza toe, en wat te drinken, die ik kon eten aan de boulevard van Nice.

Holland by night

En nu gewoon weer lekker thuis.

Is het waanzin en een beetje decadent om je horloge op te gaan halen, ja misschien wel, maar het was wel weer een bijzondere ervaring…

444 likes

Schitterend om op zo’n locatie je horloge op te halen. Echt leuk!

3 likes

Leuke bijdrage zeg

Gefeliciteerd met je horloge :+1:

1 like

Prachtig horloge…toch geweldig een reis die ongeveer net zo duur is als het horloge verzenden…maar de belevenis is onbetaalbaar ! :smile:

2 likes

Ten eerste gefeliciteerd met je prachtige aanwinst en er dan ook zo’n leuke trip ervoor doen helemaal top! Mooi verslag en foto’s en veel plezier van je horloge😀

1 like

Gaaf verhaal en heel gaaf horloge. Met die 24 uurs aanduiding extra cool. :+1:

1 like

Vette trip man :beers:

1 like

Geweldige trip , en mooi horloge gefeliciteerd :+1:

1 like

Heel leuk uitgelicht,
mooie fotosessie, zo heeft het klokje nog een extra subjectieve waarde gekregen.

:+1:

1 like

Gaaf! En leuk tripje erbij😎

1 like

Leuk man!
Dit zijn mooie belevenissen die in het rijtje onvergetelijk kunnen.
Veel plezier met je NA!

1 like

Genieten, dit. Goed gedaan Jochie!

1 like

Leuke trip op deze manier.
24u aanduiding lijkt me in het begin nog wel wennen om snel de juiste tijd te weten.

2 likes

Heel gaaf en weer een extra leuk verhaal bij je horloge :smiley:

Ik heb ook een cosmonaute 809 in mijn ogen 1 van de gaafste breitlings

Geniet van je NA

1 like

Dat valt in de praktijk wel mee, dit is nog de makkelijke versie met 1 tot 24. Er bestaan ook gekantelde varianten zoals bij deze Tissot:

4 likes

Geweldig verhaal en een mooie Cosmonaute! Ik heb zelf een nieuwere uitvoering uit 2003. Welke juwelier in Monaco heb je deze aangeschaft?

1 like

Hij komt van een veilinghuis, dus geen juwelier. Ik heb eigenlijk geen idee of er ook vintage horlogedealers zijn in Monaco, maar dat zou me niet verbazen.

Vliegen is te goedkoop, en die doorstuurfirma’s veel te duur :rofl:

Ik heb ooit een zakhorloge gekocht op een veiling in de VS, en daar kwamen ook dergeljjke verzendkosten bij. Nu was ophalen in de VS toch nog wel even een stukje duurder dus niet echt een optie :grin:, maar had me wel een hoop stress bespaard. De doorstuurfirma was nl. niet alleen duur maar ook onhandig en communiceerde slecht :grimacing:

Gefeliciteerd met de aanwinst en dank voor het delen :+1::+1:

1 like

Gaaf man! Toffe ervaring en een erg mooie Breitling. Ik hou wel van de drukte.

1 like

In Amerika is dat inderdaad ook vaak bijzonder, om een of andere reden verzenden ze liever helemaal niets buiten “the good ol’ US of A”. Als je daar iets koopt dan moet je vaak meteen een hele hoop items kopen omdat het anders totaal niet haalbaar is. Ik heb op die basis weleens met meerdere personen tegelijk gekocht zodat je samen kunt versturen.

1 like