The one that got away

Enigszins geïnspireerd op het topic ‘je mooiste ex’: Het is niet alleen het afscheid nemen, het aan de kant gezet worden of uit elkaar groeien dat met berouw, spijt of weemoed herinnerd kan worden. Hetzelfde geldt voor gemiste kansen.

Een bekend gezegde luidt: je kan beter spijt hebben van iets dat je gedaan hebt, dan van iets dat je niet gedaan hebt. Toch ben ik benieuwd of hier HF’ers zijn die spijt hebben dat ze een horloge niet gekocht hebben. Misschien te lang gewacht om de knoop door te hakken en was hij al verkocht? Was de vraagprijs erg hoog, maar is het horloge intussen alleen maar meer waard geworden? Op het laatste moment overboden op een veilingsite? Oftewel welk horloge is ‘the one that got away’

Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen en zal zelf aftrappen.

Ik ben helemaal niet van de vintage horloges, heb er de ballen verstand van. Maar zag op Catawiki een mooie Enicar Sherpa 320 te koop staan. Een prachtig helblauwe wijzerplaat. mooie vorm. En de prijs leek relatief laag.
Snel wat gegoogled en kwam alleen exemplaren tegen die een stuk duurder waren. Dat maakte me achterdochtig. Ook door een andere secondenwijzer en de caseback waar geen cijfers of tekst op terug te vinden was. Bovendien begreep ik dat er ook in elkaar gedraaide exemplaren uit Aziatische landen verschijnen. Al met al te veel twijfels om toe te slaan. Ik liet de deal lopen en plaatste een bericht op het forum. Toen begreep ik dat er vermoedelijk niets mis mee was, behalve erg gepolijst. Nadat iemand opmerkte dat ik zo’n kans voor die prijs niet snel meer zou krijgen, baalde ik toch echt wel even.

Natuurlijk even een plaatje:

11 likes

Soortgelijke heuer 2446 gmt voorbij laten gaan in een ruildeal omdat ik angst heb voor vintage, achteraf bleek alles kosher. Achteraf is het mooi wonen, zeggen we dan hier…

8 likes

Voila! Bestaat al…

1 like

Ik vind dit nieuwe topic beter.

7 likes

@RLC dit gaat toch over iets heel anders? Niet gekochte top deals…

Weet niet of ik het zelf interessant vind om daarover te praten. Maar toch?

1 like

Klopt bij nader inzien. Verkeerd gezien. Excuus.

Serieus de leading artist qua nutteloze topic generator die deze opmerking maakt.
…bijzonder…

:man_facepalming:

2 likes

@sj44k

1 like

Hier had ik wel wat gevoel bij…
Had al wat argumenten om NIET te kopen (heb al Sumo, heb al groene wijzerplaat, weer een dik horloge…etc) maar toen ik t topic ging opzoeken voor finale bealissing was deze al verdwenen in het archief :man_shrugging: normaal denk ik “komt vast wel weer langs” maar ditmaal had ik beetje spijt (en kocht een andere :man_facepalming:)

https://www.horlogeforum.nl/t/seiko-sumo-spb-103j1-nieuwste-model-verkocht/257624

2 likes

De nieuwe Seiko Sumo in het groen is prachtig. Zal in de toekomst wel vaker voorbij komen in het blauwe gedeelte aangezien hij nu nog maar relatief kort uit is

Deze seiko sportura perpetual, Ik kocht dit horloge voor niet al teveel omdat het bandje versleten was en de kalender was niet goed te krijgen, het horloge had iets.

Laten repareren door een seiko specialist en ik had een prachtig horloge. (Er zat zelfs een zeer goedkoop batterijtje in van de action) dat begreep de juwelier niet waarom iemand zo’n batterijtje in zo’n klok zou stoppen.

3 maanden gedragen en toen in een opwelling voor minder dan mijn aanschaf prijs verkocht.(Ik moet nog veel leren)

Ik heb daar achteraf erg veel spijt van, als er weer 1 op mijn pad komt koop ik deze zeker. (Met lederen band)

1 like

Met een vintage horloge heb ik nog nooit achter het net gevist (is ook niet heel moeilijk als je er in totaal maar twee hebt gekocht :stuck_out_tongue: ). Het horloge waar dit wel bij gebeurde was een Tag Heuer Carrera cal 5. Die wil ik al heel lang hebben maar ik kom nooit een goede tegen voor een mooie prijs. Ik wil een vierkantje om het datumvenster, een metalen band en een zacht prijsje (duh). Uiteindelijk kocht ik een Aquaracer omdat er een mooie deal langs kwam, 2 dagen later een mooie Carrera online van een goede verkoper uit het verenigd koninkrijk. De volgende dag besloot ik de Carrera te kopen en de Aquaracer online te zetten, kreeg ik een berichtje van de verkoper dat het horloge 20 minuten eerder verkocht was :sweat:. Maarja, ooit komt hij er nog wel!

the one that got away ……. hmmm :thinking:
eigenlijk heb ik dat niet, ik heb nog steeds (tot hiertoe) de horloges die ik graag had (nieuw of tweedehands) kunnen aankopen. :smiley:
ook op veilingen, als ik begin mee te bieden dan laat ik niet meer los, ik win tot hiertoe steeds het kavel :smiley:
ik heb ook wel een limiet dat ik voor mezelf voorhoud maar als het niet anders kan ga ik ook daarover, als je (ik) meebied betekent dit dat je het wil hebben, zo ben ik toch. :smiley:

In de zomer van 2018 een Omega 2292 op de baai laten lopen op een paar tientjes. Was destijds op vakantie en wilde thuis zijn als ie bezorgd werd. Nog steeds spijt van.

En de Omega DeVille 145.017 die hier eind 2019 voorbij kwam laat mij ook niet los…

Inderdaad, deze is v horloges die je niet hebt gehad ipv je ex.

Persoonlijk ook wel enkele keren meegemaakt, o.a. IWC Portuguese. Ik vond t horloge wat te netjes, terwijl ik vaker wat stoerder/sportiever draag en ging voor de Aquatimer.
Daarna nog n keer toen ik voor n IWC fliegers ging, die kwam ook voor de Portugese. Toch blijft ie in m’n achterhoofd knagen…

Verder de her intro vd Sea dweller. Toen nog voor n redelijke prijs kunnen kopen, maar helaas niet gedaan. Ik had al n ouwe en de nieuwe heeft nog steeds n relatief dikke achterdeksel en draagt daardoor nog steeds hoog op de pols. Doch, had graag n Rolex gehad met glidelock.

Mag ik hier even mijn frustratie van mij afschrijven. Dit is er eentje die ik misliep vanwege een minder betrouwbare verkoper.

Ik vond op MP een pracht van een Seiko SPB041J voor een knappe prijs. De deal was snel gesloten en direct handgeld overgemaakt om de koop te bezegelen. Zoals afgesproken haalde de verkoper het horloge direct van MP en het wachten was alleen nog op het moment van overdracht.
We hadden een afspraak staan in Amsterdam maar Corona stak daar een stokje voor. We spraken af dan maar even te wachten. Er werd zelfs nog bevestigd dat de deal gewoon door zou gaan. 2 weken later kreeg ik bericht dat het horloge toch aan een ander verkocht was.

Dit horloge stond al enige tijd op mijn wantlist en was zelfs de reden dat ik mij hier heb geregistreerd.

Oef! Dat lijkt me heel frustrerend. Heb je de verkoper daar nog een net antwoord op kunnen geven, of heb je hem eerlijk gezegd hoe je erover dacht?

Ik heb hem beleefd gemeld dat ik het niet eens was met deze gang van zaken. Ik blijf altijd netjes, er wordt al genoeg vuil gespuid op het internet. Ik kom er vast wel weer eens eentje tegen.

Heel heel veel respect daarvoor want u stond volledig in uw recht, en dan die bevestiging “de deal staat als een huis” wat een onbetrouwbaar type.

Derhalve al mijn respect naar u voor deze reactie en uw relativeringsvermogen.
Mocht ik er een treffen dan zal ik me even bij u melden.

1 like

Klopt, er vliegen al genoeg verwensingen over en weer, zo semi-anoniem achter de computers. Desondanks prijzenswaardige reactie. Succes met de hernieuwde zoektocht.

1 like