Tips om horloges te fotograferen (incl. foto's al gemaakt)

Door alle prachtige foto’s die ik o.a. hier tegen kom ben ik zelf ook wat meer aan het experimenteren met op een andere manieren mijn horloges op de gevoelige plaat te zetten behalve om de pols.
Ik maak mijn foto’s ‘gewoon’ met mijn iPhone 6s Plus en gebruik voornamelijk de applicaties ‘Snapseed’ en ‘Handy Photo’ voor eventuele (na)bewerking.
Nou was ik benieuwd of hier nog mensen bepaalde apps gebruiken of tips hebben qua omgeving, achtergrond of lichtval enzovoort? Alle tips zijn welkom!
Uiteraard ook foto’s voor inspiratie!

Hier een aantal van mijn gemaakte foto’s.
Zoals ik al zei, ik ben net begonnen haha :wink:

16 likes

Goed topic! Ik gebruik alleen Instagram om wat aan te passen (niet zozeer de filters maar scherpte etc). Ga die apps eens downloaden.

Vind deze hierboven erg mooi en ook nog heel natuurlijk:

3 likes

Interessant topic! Ga ik in de gaten houden voor eventuele tips & tricks…zeer benieuwd.

Ik loop toch ook maar enigzins aan te klooien met mijn iPhone 7 Plus…soms aardige foto’s maar soms ook wel lastig iets fraais eruit te krijgen.

Beetje photoshop express en toepassen van een filtertje…maar dan houd het met mijn super profi foto’s schieten kwaliteiten wel een beetje op :joy:

4 likes

Ik roep de expert even op. Deze man maakt hele mooie (horloge) foto’s.

@malus65 , kom er maar in. :slight_smile:

7 likes

Inderdaad @malus65, @Sprinter en @Batossai gooien hoge ogen in horloge-fotografie contesten…

Kom d’r maar in jongens… figuurlijk hè?

7 likes

Sowieso lijkt me met die enorme klatsers een groothoeklens geen overbodige luxe. :wink:

2 likes

Fisheye lens!

2 likes

Mbt fotografie heb ik wel wat tips.

Tip 1: Nightvision
Tip 2: Een stand waar je je camera op kan zetten
Tip 3: Autozoom
Tip 4: Een afstandbediening
Tip 5: Een groothoek lens, deze is niet persé nodig maar kan leuke beelden opleveren

Groetjes aan je vriendin! Wel even delen als je bovenstaande toegepast hebt he!

2 likes

Ik gebruik altijd mijn Samsung S7. Heb zelf geen spiegelreflex camera. Daarnaast gebruik ik de standaard filters van mijn Samsung. Verder geen apps.

Ik probeer altijd de zon achter mij te houden zodat ik optimaal licht heb. Daarnaast zoek ik altijd een achtergrond op waarbij meerdere kleuren en contrasten te zien zijn.

Succes nog!

14 likes

Misschien moet je eerst even Google raadplegen wat de diameter is van de bovenstaande horloges want bijvoorbeeld de Qlocktwo is maar 35mm, de Zelos 44mm, de Blackout 42mm en de Bomberg 44mm.
Of jij moet horloges boven de 35mm al groot vinden, dan begrijp ik het :stuck_out_tongue_closed_eyes:

3 likes

Heel mooi! Thanks voor de tips!

1 like

Hahaha thanks @25tien. Ik maak ze soms ook met mijn mobiel. De Samsung Edge6 dacht ik … niet de minste. Echter, die kan echt niet tegen mijn spiegelreflex op. Net als we soms een horloge kopen en daar best ver voor willen gaan … doe ik … en ook @malus65 dus dat ook voor onze foto’s. Vroeg op staan of toch uren in de kou proberen. Altijd en overal mijn camera mee. Ja, daar hoort ook bij dat het hele gezin soms de dupe van is hahaha. Mijn dochtertje … pas 3 jr: 'papa meen je dat nou … ff serieus? ’ :joy: Nu maakt ze zelf ook wrist shots :wink:

Tips: de mooiste foto’s krijg je toch als je camera echt geen beweging heeft. Als je geen statief hebt, plaats je camera dan in ieder geval op een positie, waarbij je het horloge goed in beeld hebt. Lukt dat niet, omdat je je horloge vanuit een hogere positie wilt fotograferen dan kun je nog de repeat (of sportmodus) gebruiken. Vaak zitten er dan 1 a 2 goeie tussen. Denk goed na wat je de kijker wenst te laten zien: de sfeer van de omgeving of juist de nadruk op het horloge etc … Een andere simpele truc, foto’s maken op de volgende tijden: tien over tien met de secondenwijzer lijnrecht tegenover de lange of korte wijzer. Dat geldt dus ook voor 13.50 u. Nog eentje dan … niet een foto maken als de wijzers door het merk van je horloge gaan. Uiteraard doet het er niet altijd toe, maar voor als je het naar een hoger plan wenst te brengen dan is dit een goed begin. Oh ja, je hebt veel licht nodig, maar niet het licht dat recht op je horloge valt. Veel mee spelen dan komt het vanzelf wel. Het is moeilijk om uren van oefenen hier zo weg te schrijven. Laatste tip: maak ook foto’s van je vrouw en rest van het gezin hahaha

10 likes

Dit heb ik allemaal wel in huis alleen gebruik ik dat voor onze ‘home-made’ video’s vanauit de slaapkamer.
Voor het fotograferen van horloges wil ik het eigenlijk iets simpeler houden haha :wink:

Groeten terug!

2 likes

Dank je wel voor de geweldige tips @Sprinter!
Ik ga toch eens kijken naar de mogelijkheden voor wellicht een leuke camera voor erbij al kom ik met deze tips met mijn telefoon vermoedelijk ook een heel eind! :smiley::+1:t4:

Kijk hoe de wijzers staan :sunglasses:

Denk om de sfeer
<img src="/uploads/db9961/original/3X/6/0/605fa1df254fafc944b83cfa9776dc65adcf76ca.jpg"

Uploaden…

6 likes

Ja niets mis met de mobiele telefoons van tegenwoordig. Wat jouw foto’s nodig hebben is meer kleur. Zoek een filter op je telefoon die de kleuren helderder maken.

2 likes

Juist … veel licht en een goede filter dan heb je bijna net zulke scherpe foto’s als een spiegelreflex.

1 like

Qua “Apps”… ehh… Paint.Net da’st enige wat ik ooit gebruik om na het schieten de foto’s nog een beetje “op te poetsen”

Foto’s schiet ik met:

Nikon D90

Of, maar eigenlijk vooral met de Nikon Coolpix P7000, Ook vanwege de Macro stand, de makkelijke bediening (belichtingscompensatie,Witbalans) 't compacte formaat, en het gegeven dat ie lekker in de hand ligt…

Vroeger deed ik eigenlijk al het fotograferen met de Spiegelreflex, maar de Coolpix is langzaam maar zeker mijn "Grab&Go camera geworden, eigenlijk laat ie niet veel te wensen over, behalve dan dat ie geen verwisselbare objectieven heeft… maar je kunt niet alles hebben

Dit plaatje “effe snel” geschoten met de P7000

Zo van de Camera…

En even wat “getweaked” in Paint.Net.
Da’s maar “effe snel” gedaan… maar 't idee is duidelijk… :slight_smile:

3 likes

Het was een opmerking in algemene zin. :wink:

Jij maakt dus je foto’s minder mooi met Paint. :+1:

4 likes