Traska only

Iemand ervaring met het merk ‘traska’?
Vind hier op het forum zo goed als niets… of zegt dit reeds genoeg?


geen ervaring mee, misschien anderen, succes

1 like

Ik zag er hier gisteren pas voor het eerst iets van en dat was een positieve verrassing.
Vind het er goed uitzien verder weet ik er niks van en heb ik me er niet in verdiept.

1 like

Die mint met steel bezel is bijna net zo leuk als een Seaforth baby blauw.

Ik heb het niet over kwaliteit of afwerking, gewoon over ontwerp. :slight_smile:

1 like

Weer een kickstarter met een Halios ideetje :zipper_mouth_face:
Deze heeft dan een Seiko uurwerkje, dat is natuurlijk al bewezen ‘meer dan prima’ maar weinig vernieuwend mi.
De groene dial is leuk bedacht maar meer ook niet.
Ik wordt zo langzaam aan enigszins ‘kickstarter’ moe :wink:

2 likes

Serieus? Heeft Halios de duiker met fris kleurtje wijzerplaat uitgevonden?

Imho een erg leuk horloge en zijn geld zeker waard. Als ik niet al te veel horloges had zou ik er vast eentje hebben besteld.

Ik proef sarcasme :thinking:… ik doel er meer op dat ik t kickstarter van Halios nog kon waarderen.
Nu begint t wat mij betreft een soort kickstarter virus te worden met al die soortgelijke projectjes

1 like

Nieuw leven in het draadje, volgens mij verdienen ze inmiddels wel iets meer dan bovenstaand cynisme. Toe aan hun derde generatie Freediver, dus zeker geen eendags-Kickstarter-vlieg.

Zie ook: https://www.zaltekreviews.com/traska-freediver/ en https://twobrokewatchsnobs.com/traska-freediver-watch-review/ over de eerste generatie Freediver;
https://www.thetimebum.com/2019/11/new-traska-freediver.html, https://www.beansandbezels.com/reviews/traska-freediver/ en https://www.zaltekreviews.com/traska-freediver-ii/ over de tweede; en
https://www.zaltekreviews.com/traska-freediver-iii/ over de aanstaande Freediver.

De groene gen I had ik verkocht terwijl de zwarte gen II binnenkwam, maar ik had ze vandaag dus wel even allebei. Mooi spul.

10 likes

Die 2 heb ik ook ooit beide gehad :innocent: … tegelijkertijd

1 like

Nieuwe Traska Summiteer binnen. Zeer tevreden over gezien de prijs.

10 likes

Eergisteren de Traska Commuter ontvangen die ik afgelopen januari in de pre-order heb besteld. Het is mijn eerste micro-brand dus ik vond het best spannend. Inmiddels kan ik zeggen dat de afwerking van zowel het horloge als de band echt prima zijn. Nauwkeurigheid van ongeveer +10 per dag maar dat kan nog veranderen. Het miyota uurwerk kwam uit de doos wat stotterend op gang maar nu loopt het soepel. Per saldo ben ik dus een happy camper

11 likes

Nog een gen III review, deze is van Random Rob: https://www.youtube.com/watch?v=SaJEvVwXen4

1 like

Jammer van de prijsstijging bij de Freediver MKIII, ook bijzonder dat die Zaltek het over $525 heeft, terwijl de Traska site zelf toch al maanden $575 aangeeft… :face_with_raised_eyebrow: maarr… het zijn wel erg goede verbeteringen!
Ik heb de MKII gehad (als zoethoudertje totdat ik een Halios Seaforth kon bemachtigen), en hoewel ik 'm prachtig vond, stoorde ik me ook aan de optische dikte, aangezien de duikring nagenoeg gelijk liep met het saffier. Dit maakte hem erg dik ogend van de zijkant gezien, op een slanke pols i.i.g.

Bij de MKIII is Traska (nog) meer de Halios kant op gegaan (en I know, Gisae, heul veul merken doen dergelijke boxed domed sapphire crystals tegenwoordig, Halios was wel één van de eerdere :stuck_out_tongue_winking_eye: ) door de duikring te verlagen.
Seiko uurwerk eruit, Miyota erin…had ik nu geen Halios gehad, dan was de Freediver MKIII wel een serieuze gegadigde voor me. En misschien nog steeds, mochten ze nog eens met wat funky kleurtjes (oranje/geel) uitkomen, met date-venster color-matched.

Overigens, één kritiekpuntje wat ze -voor ik zover kan beoordelen op de huidige beschikbare foto’s- nog steeds niet helemaal lijken opgelost te hebben, is het kleurverschil van de lume op de wijzers en de indices.
Op de wijzers oogt het witter. Als je dat eenmaal ziet… :grimacing:

1 like

Mooi hoor, ik ben aan het wachten op de volgende ronde om deze witte Commuter te kopen. Eind deze maand zag ik. Veel plezier ermee!

Ik word hier wel blij van.

8 likes

Ik weet dan wel naar wie mijn zwarte gen II moet als ik 'm kwijt wil, qua traditie… :wink: :point_up:

2 likes

Er is er nu eentje te koop op uhrforum.

1 like

Hoe bevalt ie?

Ik ben nog steeds blij met m’n eerste generatie Summiteer, maar moet wel zeggen dat ik toch een beetje jaloers ben op het nieuwe boxed saffiertje.

3 likes

Mooi afgewerkt horloge voor deze prijs met een origineel dail ontwerp.
Ondanks dat ik geen groot fan ben van een metalen horlogeband draagt deze toch zeer comfortabel. Heb hem gekocht met als doel,’ tool watch’ te zijn. Gaat daar zeker in slagen

1 like

Dankjewel! Als het goed is, kom ik onder die prijs uit bij Traska zelf. Omdat mijn Freediver V2 erg slechte QC had en terug is in de US, krijg ik korting bij Traska. Toevallig vandaag nog even over gemaild en dat lijkt goed te komen. Maar, zeker weten doe ik dat pas als deze maand voorbij is… Ik houd maar een slag om de arm :slight_smile: