Tudor Prince, advies custom band

Hallo horloge aficionado’s
Graag jullie advies…
Mijn Tudor Prince wil ik graag op leer gaan dragen. En dan wel een mooie, want dat verdient deze. Ik heb er nu even iets opgezet wat ik nog had liggen maar deze vind ik mwah en is net te lang.


Door de combi van 19mm lugs en mijn smalle polsen kom ik uit op een custom made band. Daarin is veel mogelijk, maar niet alles.

Mijn voorkeur gaat hierbij uit naar een blauwe band.
Mijn inspiratiebron is deze :stuck_out_tongue_winking_eye: Waarbij ik dan croco grain ipv echte croco zou willen (en da’s nauwelijks custom in 19mm te vinden)

Nu dan de vraag…er is zoveel mogelijk…Welke stijl band en welke tint blauw zouden jullie hierbij mooi vinden? En bij welke aanbieder? Ik heb al de custom made strap topic doorgestruind maar er is zoveel mogelijk…

Om een idee te geven…Ik was wel gecharmeerd van deze straps maar is misschien te licht blauw,
http://shop.atelierdegriff.com/product/riviera-blue
http://shop.atelierdegriff.com/product/textured-royal-blue
Of onderstaand,juist weer te donker?
http://shop.atelierdegriff.com/product/portofino-navy

Ofwel tips welkom!

3 likes

Zelf zou ik voor een vintage bruine of cognac band gaan ofwel jouw idee in deze kleur.
Blauw is een kleur die niet altijd bij een andere tint blauw past…

3 likes

Dat is moeilijk in te schatten omdat ik jouw horloge niet ken qua kleurstelling in het echt. Overigens prachtig exemplaar!

Maar als het gaat om custom is wat mij betreft de überbandenbaas op dit forum @7T2_Straps en @Ko-Banden maakt ook hele mooie banden op maat. Wellicht hebben zij een mooie kleur.

In ieder geval succes en ben benieuwd.

Edit: ik zou wellicht ook voor een andere kleur gaan i.p.v. blauw op blauw. En ik kan het topic niet meer vinden van @Zulu meen ik. Die had een heel mooi overzicht van bandenbazen en dus keuze genoeg.

Edit1: Gevonden! Mischien kun je hier no wat mee

3 likes

Ik ken de kleurstelling wel :wink: en van de genoemde banden zou ik zeker gaan voor riviera blue! En ik denk dat donkerbbruin ook mooi zou passen. Succes!

1 like

Ik denk dat donkerbruin of juist cognac in de zomer erg mooi zou staan icm de blauwe plaat…

11 likes

Deze: https://www.twostitchstraps.com/products/two-stitch-vintage-leather-cognac

At your service, slotje a.u.b. :smile:

Neh, raak je snel op uitgekeken. Donkerbruin/Cognac, zoals mijn collega hierboven zegt.

6 likes

Thx voor de tips mannen.
Liever bruintinten begrijp ik…wat de meesten betreft.
Ben ik dan zo eigenwijs als ik denk dat blauw blauw ook mooi is :upside_down_face:?
Welke stijl strap zouden jullie mooi vinden? Two Stitch vintage van at your service :wink: @Zulu of een andere variant?

1 like

7T2 een mooie cognac band laten maken.
:ok_hand:

1 like

Gewoon doen!

1 like

Blauw op blauw kan prima. Alleen is het geen zomerse combi :-1:

Mijn ex:

2 likes

Als ik dit horloge zou hebben zou ik hem zonder meer op een Swick of Trident strap knallen. Lekker tegen de stroom in, gewoon omdat het vet staat.

Daarnaast zou ik prijs/kwaliteitstechnisch Ko een vintage cognac laten maken met blauwe side-stitches. En om het allemaal wat makkelijker te maken hier nog wat custom made keuzestress:

2 likes

Nomos heeft ook een redelijk ruime keus in 19mm banden. Ik heb zelf een 19mm Nomos Shell Cordovan op mijn King Seiko zitten, fijne band van hoge kwaliteit. Kan me herinneren dat ze ook een soort van blauw grijze suède variant hebben, zou ook mooi op jouw horloge staan denk ik.

1 like

Niet goedkoop, maar Visconti maakt schitterende banden van topkwaliteit, ook in 19/16 (wat ik in jouw geval zou nemen). Zelfs “bespoke” want ik heb daar een jaar geleden voor de Aqua Terra ook een 19/16 in denimstof laten maken. Gewoon een mail sturen. Maar nogmaals, niet goedkoop.

https://viscontimilano.com/product-category/classic-watch-straps/leather-straps/1916/

1 like

Dat zijn vrij lange banden, 120/80. De gesp zit dan waarschijnlijk niet in het midden van de (dames)pols. Ik adviseer je een band op maat te laten maken bij @Ko-Banden

2 likes

Je bent van harte welkom in mijn atelier in Broek op Langedijk in de buurt van Alkmaar. Heb enorm veel keus leer op voorraad.

4 likes

Nog een stem voor (licht) bruin. Suède en vintage vind ik een gave combi.

En dan nu de bespaartip (want standaard leverbaar in 19 mm) :slight_smile:

TOTOY Zachte Lederen Horloge band, 16 18 19 20 21 22 Retro Lederen Horlogebanden, Bruin Geel Grijs Matte Lederen Horlogebandje
http://s.aliexpress.com/uaUZBz2y?fromSns=Copy to Clipboard

Is natuurlijk wel niet de allerbeste kwaliteit. Ik denk dat elke custom bandenmaker zoiets voor je kan maken in zeer goede kwaliteit. Wellicht is Ali een ideetje voor als je het eerst uit zou willen proberen.

3 likes

Kee jaroorat nahin. :joy:

image

1 like

Ik heb hier toevallig nog een heuerville racing in 19 mm. Was bedoeld voor mijn datejust. Maar verkeerde maat dus. Sommigen zullen van mening zijn dat een racing niet op een DJ hoort, maar ik vind het gewoon de tofste banden.

Heuervilles zijn geen goedkope banden, maar bijzonder goede kwaliteit. 16 weken wachttijd en zo tegen de €100,-. Maar mijn fout kan jouw voordeel zijn :wink:

2 likes

Natuurlijk was @Ko-Banden mijn 1e insteek :wink: alleen hij heeft even ‘pauze’. De banden van -bijvoorbeeld- Griff kunnen ook op maat worden gemaakt. :ok_hand:t2: En dat is voor mij essentieel. Mijn polsmaat is 15.5…

1 like