Vinwat clinic 2022

Als er bij mij iets wegschiet, ligt het vaak veel dichter bij me dan ik zou verwachten. Maar het kan een avontuur zijn. Witte jas is een aanrader. Je ziet er alles op, dus ook onderdeeltjes. Zoek dan ook in je borstzakje - ook al eens een deksteentje teruggevonden. Kijk ook bovenop je schoenen, net achter je oliepotjes, en schud even door je haar (niet boven je werk!). Zat bij mij ook al eens een veertje in. :sweat_smile:

8 likes

Helemaal waar, bleek gisteren ook weer.

Ooit eens een veertje in de wenkbrauw van een clinicganger gevonden , maar daar kwamen we pas na een tijd zoeken achter…

8 likes

Dat klinkt best intiem harry

7 likes

:rofl: :rofl: :rofl:

3 likes

Harry, uitkijken wat je roept.
Polsporno Clim is duidelijk weer op jacht, je weet maar nooit, dangerous.

5 likes

Ik heb goede ogen Clim…

3 likes

FTFY

4 likes

Ja, zo’n clinic is pas het begin van de ellende… oefenen, van frustrerende uitdaging naar hobbels op de weg in die oude uurwerken. Geduld heb je echt wel nodig. En steeds meer gereedschap :rofl:

8 likes

Vandaag de Omega verder afgeregeld en op zich best wel een eind gekomen:

Wijzerplaat naar beneden

Wijzerplaat omhoog.

Het rare zijn die abrupte verspringingen. Iemand een idee waar dat vandaan kan komen? Even laten lopen en het blijft een stabiele lijn :thinking:

Helaas ben ik kaal… maar dank voor de andere tips…

1 like

Ik ben wel benieuwd naar deze DIY oliegever… kan iemand me daaraan helpen?

1 like

Ja, naar de komende clinic komen.

3 likes

:joy:

2 likes

Dit lezen en aan de slag!

3 likes

Met @lassale op naar @vinwat naar Clinic 2, dag 1, seizoen 4.
#mido

12 likes


Ja zeker

11 likes

Hele toffe eerste clinic avond gehad gisteren! Na een beetje gevoel krijgen met alle gereedschappen best voortvarend aan de slag gekund. Desalniettemin kreeg de tweede boobytrap (de tiretteveer) me te pakken en heb ik met @lassale significante tijd op de grond gespendeerd om 'm terug te vinden. @Climholland vond hem uiteindelijk onder een doos. :exploding_head:

De boel zit weer half in elkaar en ben erg tevreden naar huis gereden gisteren. Zin in volgende week!

12 likes

Gisteravond vond de 1e clinicavond voor de 2e groep van dit najaar plaats. Nu is het voor ons (@Climholland en @vinwat) sowieso verschrikkelijk leuk om de mensen te ontmoeten, die je alleen kent onder hun forumnaam, maar gisteravond waren er 2 bekenden bij. @Guapo, die een hernieuwde klusstart maakt en @Bruut, waarmee ik jaren heb samengewerkt, maar nu een ex-collega blijkt te zijn. Leuk om ze weer te zien en spreken.

Net als voorheen, stond de eerste avond in het teken van het demonteren van het uurwerk. Dit ging zeer voorspoedig. Soms zo goed, dat de onderdelen door het enthousiasme in het rond vlogen. Het hoort bij het krijgen van het juiste pincetgevoel (niet te hard knijpen!) en het ervaren dat sommige onderdeeltjes beter met een stukje Rodico opgepakt kunnen worden.
Op 1 onderdeeltje na, is alles teruggevonden… Een groot deel van de uurwerkjes zit al weer gedeeltelijk in elkaar, dus ook deze groep was redelijk vlot. Volgende week afmaken en nog ze wat tips, trucs en andere vaardigheden meegeven.

13 likes

Erg leuke avond gehad! Kijk nu alweer uit naar overmorgen! :slight_smile:

5 likes

Gisteravond de tweede clinic-avond georganiseerd door @vinwat , @lassale en @Climholland gehad. Ontzettend tof dat de heren dit doen. En zelfs ik - de onhandigste man van dit forum - ben weer een stap verder gekomen in de vaardigheden want dit keer geen onderdelen kwijt geraakt en zelfs het horloge weer in elkaar gekregen al deed die het nog niet :sweat_smile:

Heren, nogmaals dank voor het initiatief, de hulp en de gezelligheid! :ok_hand: :grinning: :+1:

8 likes