Wanneer is er sprake van een koopovereenkomst?

Wanneer is er sprake van een koopovereenkomst?
Een koopovereenkomst is een overeenkomst waarbij de verkoper zich verbindt om een horloge te leveren en de koper om daarvoor een prijs in geld te betalen.
Die verbintenis (afspraak tot afgifte en betaling) komt tot stand op het moment dat de ene partij het aanbod tot (ver)koop van de andere partij aanvaardt .
Dus als een horloge te koop staat voor eur 100 en een ander lid biedt aan het voor eur 80 te willen kopen, dan is er nog geen sprake van een overeenkomst. Dat is pas het geval als de verkoper akkoord gaat met het bod van eur 80.
Als een koper aangeeft een horloge voor de vraagprijs te willen kopen, dan is er pas sprake van een overeenkomst indien de verkoper daarmee akkoord gaat.
Dit is omdat op het forum sprake kan zijn van verschillende belangstellenden voor een aangeboden horloge en de verkoper dat horloge niet aan iedereen kan leveren.

De verkoper is verplicht om het horloge te leveren als hij akkoord gaat met het bod van de koper waarna de koper verplicht is om de prijs te betalen.

Op het forum is het gangbaar dat eerst de overeengekomen prijs wordt betaald, waarna het horloge wordt geleverd. Uiteraard zijn andere afspraken tussen partijen altijd mogelijk.

6 likes