Wat zijn jullie plannen voor 2016?

Het einde van het jaar is in zicht. Naar aanleiding van onderstaande topics, met name die van @Daddelvirks moest ik denken aan mijn 'horloge’doelstellingen voor komend jaar. Ik kwam verder de topics van @merl tegen. Benieuwd of jullie doelstellingen van 2015 zijn uitgekomen!

Mijn doelstellingen voor volgend jaar zijn minder impuls-aankopen doen op horloge gebied. Verder op zoek naar een mooie struisvogel-bandje. Tot slot wil ik komend jaar mijn horlogecollectie uitbreiden met een (vintage) chrono!

Ik ben benieuwd naar jullie plannen voor komend jaar!

Voortzetting van de discussie Wat zijn jullie plannen voor 2015?:

Voortzetting van de discussie Beetje vroeg, maar het moet maar:

Plannen?.. Simpel… Meer horlogekasten maken… Kijken of ik mijn eigen ontwerpen kan uitwerken tot een productieklare versie… en die in de verkoop gooien…
één horloge staat al vast voor volgend jaar… de SUBDELTA Limited voor komend jaar… omdat ik eigenlijk van elk horloge wat ik in Serie voor anderen produceer, ook eigenlijk zelf een exemplaar wil hebben bij wijze van Portfolio…

3 likes

Ik zie dat mijn voornemen is uitgekomen, maar het einde van het jaar niet gehaald heeft

Mijn eigen voornemen van vorig jaar is niet uitgekomen. Er is geen Meistersinger gekomen (naja alleen een wandklok :clock10:)

Tudor 38mm of een daydate vintage tudor met rolex stalen band.

Ik ga proberen wat spul te verpatsen en me meer te richten op enkele stuks, ik weet nu ongeveer wat het virus me per jaar kost, dus ik beperk me ( hopelijk ) tot 2 of 3 modelletjes voor 2016
waaronder waarschijnlijk een Certina DS Action Diver

1 like

Waarschijnlijk mij volgend jaar beperken tot één van deze:

Enkel maar 1 horloge kopen volgend jaar zal wel moeilijk worden, maar anders flippen we weer maar even iets he!

2 likes

Eigenlijk mezelf voor mn 45e verjaardag een speedmaster of een aqua terra gunnen. Moet alleen nog kiezen tussen de speedy moonwatch, speedy tintin, speedy fois, AT zwart-oranje markers, speedy broad arrow zwarte dial of met witte dial/blauwe wijzers. Of toch maar een Aquis zwart DLC met oranje markers…ik ben er nog niet uit. (Zucht)

1 like

ook de Pellikaan? Of krijg je dan flinke korting (serieuze vraag trouwens).

Die is leuk, hangt hier ook (oude versie)

2 likes

Niet echt plannen, behalve fondsen vrijmaken en sparen voor een duurdere aankoop.

Of ik dan korting krijg?.. dat blijft tussen Hubert en mij… (waarom denk je dat ik geen Staudt heb?) :smile:

Plannen? Minderen in aantallen en een stapje omhoog wagen. Ik merk dat ik alle (7) horloges in bezit nog steeds mooi vind, maar gewoon minder waarde aan het afwisselen hecht - daardoor blijven sommigen in de kast liggen.

Duidelijk :slight_smile:

Plan voor eerste helft 2016: even geen horloges meer aankopen en eerst investeren in mijn pubertje. Nieuwe kamer, middelbare school, nieuwe fiets, nieuwe garderobe… pfff… Tweede helft 2016: spaarvarkentje voor de Panerai Radiomir flink bijvoeren :slight_smile:

Edit: ook nog verder met afvallen, inmiddels is de linkerpols dusdanig geslonken dat de Radiomir hommage er al aardig op begint te ‘drijven’. Ben benieuwd of dat nog wat gaat worden.

2 likes

114300

Eindelijk eens wat meer tijd vrijmaken om het zelf servicen van uurwerken onder de knie te krijgen. Als dat een beetje is gelukt eens wat horlogeprojecten gaan afronden in plaats van nieuwe projecten erbij kopen. En daardoor misschien wat sparen voor de nieuwe Tissot PRS 516 Chrono die momenteel toch wel bovenaan mijn lijstje staat. :smile:

2 likes

Een plan maken is geen slecht idee.
Als hardcore spaarder wil ik eindelijk eens wat geld gaan uitgeven aan een horloge.
Momenteel denk ik aan 3000 eur, verdeeld over max. 3 horloges.
Misschien dat ik later nog een topic start om de ideeën daaromtrent te delen, en inspiratie te krijgen.

3 likes

Heb je dan niet ook de verleiding om dat geld stuk te slaan om 1 horloge? Omdat je die dan in bereik hebt?

In 2016 prioriteit geven aan andere liefhebberijen, en hier kijken hoe snel je teruggaat van TL 3 naar TL 2.
Het is wel even genoeg geweest wat horloges betreft.

2 likes