Geen handel! Daarom!

Dit forum is in eigendom en beheer van een commercieel bedrijf, actief in de horlogebranche.
Het is opgezet om liefhebbers van horloges, over horloges te kunnen laten praten, ervaringen te delen, technische vragen te kunnen stellen etc etc.
Een dergelijk forum bestond nog niet en ook zaken als facebook, Instagram etc moesten nog uitgevonden worden.
Naarmate het aantal leden groeide en de forumspirit toenam, ontstond de behoefte om het ook eens over andere zaken te hebben (off topic was geboren) en wisselden horloges of onderdeeltjes ook weleens van eigenaar.
Dat laatste was natuurlijk niet de bedoeling van de commerciƫle partij maar zolang het gebruikte spullen waren gaf het niet.
Om eea een beetje te regulieren werd horlogemarkt.nl opgezet.
Een succes en tot groot ongenoegen van de betalende, commerciƫle partij (die hier zelf nooit iets aanbiedt en ook niet wil dat anderen dat doen), werden de gebruikte spulletjes steeds nieuwer en werd het ook steeds meer.
De opdracht om horlogemarkt te sluiten volgde al snel.
Als beheerders vonden wij dat echter erg jammer omdat het ook een onderdeel is van de hobby; verschillende horloges kunnen proberen, de mogelijkheid hebben om iets weer te verkopen als het niet bevalt en gemakkelijk aan een bandje of onderdeeltje kunnen komen.
Na een gezamenlijk overleg kregen we groen licht maar wel met een paar strakke kaders:

geen handel of iets wat daar op lijkt
geen commerciƫle activiteiten
geen commerciƫle partijen.
Een lastige opgave, want waar je vroeger een middenstandsdiploma moest halen, je online niet kon betalen en een Rolex gewoon tegen list bij Heetman te krijgen was (en dan kreeg je ook nog korting), is nu alles mogelijk en de wereld gek en heel klein geworden. Commerciƫle partijen zijn ook vaak gewoon liefhebbers en hoe weet je nu of iemand een handelaar is? Zeker de combinatie AVG/nicknames maakt het onmogelijk om daar een zinnig woord over te zeggen.
En blijken sommige thuis-knutselaars ineens uit te groeien tot volwaardige horlogemerken!
En dus hebben we regels bedacht die handel zoveel mogelijk moeten voorkomen.
Ter bescherming van de economie, de eerlijke (belastingbetalende) commerciƫle partijen en natuurlijk de activiteiten van de eigenaar.
Die trouwens een prima oplossing heeft voor soms de traagheid van het systeem; sluiting van off topic en de horlogemarkt, geen filmpjes en geen beeldmateriaal van derden.
En dus ā€¦ en dus roeien we met de riemen die we hebben, maken we er geen commercieel forum van, wordt iemand die handelt van het forum verwijderd (en degene die de schijn wekt meteen aangesproken) en reageren we niet meer op opmerkingen over de softwarematige forumprestaties en/of Discourse die zijn uiterste best doet om het maximale uit het basispakket te halen.
Nou, heel verhaal maar hopelijk geeft het wat inzichten :slight_smile:

18 likes