HanDavinci's Haribo Starmix '85 Rolex Datejust 16013

:point_down: (Aanklikken voor topic-ambiance) :point_down:

Hartelijk bedankt Jeroen. Mijn beurt. Het creëren van de perfecte Datejust, geïnspireerd door @Jtrapman (de Duke Nukem met balls of steel), @Schoen & @flowert (de nay-sayers) en door mijzelf (de ‘fuck-it-het-leven-is-te-kort-om-naar-een-ander-te-luisteren‘ koning).

All right nu weer serieus, ik durf er bijna geld op in te zetten dat alle leden van HF inmiddels wel weten dat ik een two-tone DJ heb.

Ik heb hem ook eigenlijk non-stop gedragen sinds hij in mijn bezit is gekomen en ik heb het al vaker gezegd; als ik niet van het bestaan van een 16018 en de Day-Dates afwist had dit prima the one watch kunnen zijn.

Ik ben niet zo’n verzamelaar of hoarder en ik snap de flipperaars niet. Behalve een paar sjoemelaars hier hebben de meeste HF’ers toch meer afschrijving dan winst. Waarom dan geen doel vastzetten zodat je je end game haalt en niet voor de rest van je leven je blijft vergapen aan de plaatjes terwijl je prima je grail binnen kan slepen? Mits je een gameplan hebt natuurlijk (voor mij de Day-Date dus).

Toch klopte deze nog niet. Die champagne plaat mag dan wel klassiek Rolex zijn, het past niet bij mij. Het is teveel één geheel. Dit is een eerste generatie Chinese ondernemer, dit is een opaatje die zijn gordijnzaakje goed heeft verkocht en zijn tijd doorbrengt achter de automaten in het Holland Casino :older_woman: Dit heeft niet de da Vinci sway :dancer:

Vlak nadat ik de DJ binnen had gekregen ben ik een beetje doorgeslagen en heb ik in één weekend een zwarte, zwarte tapestry, zilveren tapestry en blauwe wijzerplaat overal en nergens vandaan getrokken.

Internetplaatjes:

Gisteren heb ik de DJ weggebracht voor een wissel naar Movements in Hengelo (toppers, echt een aanrader) en net kon ik hem ophalen. Ik wilde het toch even aan jullie laten zien. Dit is wel Han.

Ik had het zelf kunnen doen, maar ik zag in mijn hoofd het 3035 uurwerkje al uit de handen glippen en door de woonkamer vliegen. Een 7S26 uurwerkje vang ik nog wel met de voet op en die David Beckham ik zo terug mijn hand in :soccer: Een 3035 denk ik niet :roll_eyes:

Do you know what we say to fucking up your own Rolex?

Not today.

Ik stuurde vanmiddag uit blijdschap een voiceclip naar een paar jongens van HF in een Whatsappgroep en tijdens het opnemen van die voiceclip sprong ik zo hoog in de lucht dat ik bij het neerkomen mijn laminaat verwoest heb :joy: Maar dat drukt mijn pet natuurlijk niet, ik heb nog wel ergens van die houtjes liggen :sunglasses:


Afijn, de plaatjes.

BOOOOOMMM!

De dial is mint, net als de DJ. De lumedots zijn nog iets groenig t.o.v. de wijzers, maar ik werd er door een ander op gewezen, het stoort me gelukkig totaal niet.

Het grappige is dat ik zelf ook gefopt werd. Ik dacht namelijk dat er twee uitvoeringen waren van een blauwe TT dial, een matte en een sunburst.

Deze dial lijkt mat…toch?

Wrong. Je moet hem even uit het volle licht onttrekken en dan verschijnt er zo’n ongelofelijk diepe sunburst. Sweet baby jezus, wat cool.

Dit is Rolex. Ik heb ontzettend veel sunburst wijzerplaten gezien, maar geen enkele was zo geslepen.

Ik voelde mij vanmiddag een klein kind die vrijgelaten werd in Disneyland, onbeperkt snoepjes mag pakken van alle kraampjes en honderd keer in elke attractie kan zonder dat er een rij staat. Een tevreden man dus.

Betekent dit dat de DJ nu klaar is? Natuurlijk niet. Mijn endgame voor de DJ is een 16018 Birchwood wijzerplaat erin en ik ben bereid om daar flink voor af te tikken.

16018 Birchwood dial

Ik heb aan @amsterdamvintagewatches en wat anderen gevraagd om de ogen open te houden, maar ik verwacht niet dat ik deze binnen twee jaar ga vinden.

Net zoals maatje @klokkengek is mijn grail en het duurste horloge die ik ooit in mijn leven ga kopen (hoop ik) een geelgouden Day-Date en als ik zo door ga heb ik hem binnen twee jaar wel te pakken.

En ja, ik vind die houten wijzerplaten geweldig.

Het zou zomaar kunnen dat ik dan de DJ weer inruil, aangezien ik vermoed dat deze niet meer gedragen gaat worden met een DD in huis. Maar het zou ook kunnen dat ik dan de DJ als beater ga gebruiken :zipper_mouth: Don’t shoot me, ik ben niet zo van de horloges sparen, maar toch is het fijn dat ik bij deze DJ de eerste krassen zelf ga maken :upside_down:

Ik ben voor mezelf nu eigenlijk alleen nog met de Bulova Super Seville mod bezig, waarvan een tweede wijzerplaat ontzettend uniek gaat worden i.c.m. een 1601 witgouden bezel die al in de lade ligt… en in de kersttijd ga ik jullie allemaal verrassen met een mega actie :christmas_tree:

Niet te zuinig, dat wordt gaaf. Iets waar ik nu al de voorbereiding voor aan het doen ben en goedkeuring van de mods heb om het uit te voeren. Maar wat dat is… dat zien jullie vanzelf wel :ok_hand:

Bedankt voor het lezen en ik heb eigenlijk nog maar één retorische vraag aan jullie.

STIJLTJE HÈ? :sunglasses:

226 likes

Well done! Van harte!

1 like

Hahaha stijltje :+1:t2::+1:t2::+1:t2::+1:t2:

1 like

Haha gaaf Han!

1 like

Geweldig.
En Wagner maakt het helemaal af :sunglasses:

1 like

lekker bandje Han, zal rete strak staan bij die happy socks van je :sunglasses:

1 like

Way way waaaaaat cool brah

1 like

Mooi Han! Blue dial :white_check_mark:

9 likes

schitterend,is echt heel goed uitgepakt.

dit past wel bij je leeftijd,ipv die ouwe lullen dial :rofl::rofl::rofl::rofl:

3 likes

Hij is mooi Han!

1 like

Alleen voor die intro muziek geef ik je al een zoet sappig hartje!

Zo’n Birchwood plaat is ook echt een plaatje zeg… al hoef je voor je “reguliere :wink:” Datejust je ook niet te schamen… :+1:

1 like

Damnit Han…machtig en krachtig…top mod gozer! Had ik niet verwacht…je weet het origineel vond ik zeer cool…Sinatra At The Sands cool…maar dit is gewoon De La Soul! Oftewel…:ok_hand::ok_hand:

1 like

Lekker man! Staat hem idd een stuk beter!
Tof dat je je zo vast kan bijten in een project. Jammer dat je daar mee het flipperen moet missen :wink:

1 like

Vind ik niet. Ik dacht er ook wel over na om de BB58 te kopen bijvoorbeeld, maar mij kennende ga ik dan na de tweede dag bezit ontzettend hard zat om mijn gezicht ermee en hatsa, hallo afschrijving. Plus ik kan me niks gavers bedenken dan een 36mm fluted bezel :sunglasses:

4 likes

Echt heel erg mooi! Op de foto’s is het al schitterend, dat moet irl diep indrukwekkend zijn!

1 like

:joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy: wat moet het leven leuk zijn met zoveel zelfvertrouwen en zelfspot in gelijke doses! Toppertje!!!

5 likes

Zoals ik vanmiddag ook met gezonde tegenzin heb toegegeven: lang niet gek. Eigenlijk gewoon best wel mooi.

Even voor de zekerheid: onderaan je gifje, dat is een schoen toch?

4 likes

tenor-12

2 likes

Ik heb ook maar één vraag:
’ hoe kan het dat de onderkant van je arm glad is en de bovenkant zo… Wollig?’

:grimacing::see_no_evil:

Leuke plaat!
Enjoy

4 likes

Mooie combinatie en goede bijpassende muziek :joy:

1 like