Rondje Amsterdam horloges passen

Vandaag naar Amsterdam geweest om wat horloges te passen. Eerst naar de Oris Boutique voor de Movember en Divers 65 met de bronzen bezel. Daarna naar de Seiko Boutique. Daar hadden ze geen Shogun, sbdx017 of spb051, maar wel een sla025 en spb077. Ik mocht ze beide even passen. Ten slotte nog even naar Amsterdam Vintage watches voor een Rolex 168000 en gelijk ook een 16610 gepast die in de vitrine lag (tip: ze hebben meer dan op de website staat).

Ja, ik zit nog in de orientatiefase. Ben er ook na vandaag nog niet uit. De Orissen deden mij niet zoveel, hoewel de 40mm met bronzen bezel wel leuk was. Een 36mm was echt te klein.

De Seiko Spb077 viel qua afwerking tegen. De sla025 vond ik vandaag veruit het mooist. Eigenlijk wil ik een sbdx017 en die is niet alleen fors goedkoper, maar ook iets kleiner, dus dat zou goed uitkomen qua draagbaarheid.

De Rolexen waren mooi, maar die Seiko spookt onverwacht toch meer door mijn hoofd.

Aardige mensen bij alledrie winkels overigens. Hier enkele foto’s:

22 likes

Wat houdt je nog tegen dan? :sunglasses:

2 likes

Heb je ook een paar foto’s? Hoeven geen goede foto’s te zijn. Een paar onscherpe gedraaide exemplaren mag ook. :sunglasses:

6 likes

Mag ik dat zeggen, ja dat mag ik. Ik vind de 36mm het beste bij je pols staan. Sorry…

10 likes

Nope.
Als je als man onder de 1.70 m bent , en polsen zo dik als een worteltje hebt dan mag je dat doen.
Anders gewoon niet. Maakt ook niet uit welk horloge.

Grote man ? Groot horloge. Punt.
Kleine man dikke armen ? Groot horloge.
Mager klein ventje ? Okay dan mag t. Moet eigenlijk zelfs.

Zullen wel heel veel mensen hier gaan huilen en/of mekkeren, maar mag ik dat zeggen ? Ja dat mag :sunglasses:

8 likes

Het verschil in formaat en draagbaarheid valt echt mee hoor, ik merk in ieder geval geen noemenswaardig verschil tussen de SBDX003 en de SLA025.

Het prijsverschil is inderdaad fors, maar dat zie je ook wel terug in de afwerking, de wijzerplaat, enzovoort. Ik spreek uit ervaring :wink:

Heb je de SBDX017 ook al eens gepast? Het zou immers zonde zijn als je de SBDX001/017 gaat kopen, maar vervolgens stiekem eigenlijk de SLA025 wilt. Na dit uitgiftejaar wordt het zeer moeilijk om nog aan dat horloge te komen.

Je hebt overigens wel allemaal toppers gepast zeg, gaaf hoor! Ik zou ook nog graag mijn SLA017 en een 16610 of 116610LN rechtstreeks met elkaar willen vergelijken. Ze zijn immers allemaal (ongeveer) 40mm.

Judas :joy:

Edit: opruier :wink:

Bij ons thuis zeiden ze altijd zit niet zo te judassen dan waren we de boel weer aan het opruien… maar judas was een verrader dus dat komt niet erg overeen :see_no_evil:

Vind toch de Rolex erg mooi :+1:t3:

2 likes

De Rolex is toch wel het echte werk en de andere zijn retro.

Ik ga morgen met maatje @Siedo een rondje Amsterdam doen. En dankzij jou zeker langs de Seiko boutique om die SLA025 even om te slaan, thanks!

4 likes

Pas jij de route beschrijving even aan?

1 like

Nee, dat was mijn doel vandaag, maar mislukt. Zal moeilijk worden om die nog ergens te passen nu die niet meer gemaakt wordt. De sla025 lag er dus wel. Erg vet horloge en leuk om eens omgehad te hebben. Ik vond hem nét iets te groot.

Een belachelijk groot horloge vind ik geen probleem, maar kan niet goed tegen lug overhang, of rechte lugs bij ronde polsen. Dat laatste heb ik bij de Submariners.

Kijken, kijken, niet kopen! Echte Nederlander in het buitenland, ohw wacht…

2 likes

Trouwens, ik heb de laatste weken veel van je gelezen hier en op watchuseek. Leuk om te zien dat je het gewoon gedaan hebt, die sla’s. En dan ook nog eens die sbdx003, prachtig. Dat je zo lang zoveel plezier hebt gehad van je marinemaster overtuigt mij wel dat het ondanks het formaat ook voor smalle polsen een prima daily beater kan zijn.

Ik kan je (als oud-eigenaar van een 116610LV, een 16613 en een 16570) met volle overtuiging zeggen dat de Seiko SLA025 het echte werk is. Die verslaat qua afwerking deze drie Rolexen met gemak!

1 like

Ik ben de afgelopen maanden inderdaad erg losgeslagen, excuses daarvoor :wink: Ik heb nooit problemen gehad met het formaat van de SBDX003 icm met mijn relatief smalle pols van 17cm. Mijn pols heeft zich er inmiddels ook wel aardig naar gezet trouwens. Mijn linkerpols is veel platter dan mijn rechterpols… :joy:

Ja maar het is een gloednieuw horloge in een retro jasje en de Rolex van de bovenste foto’s is echt vintage of gewoon oud :wink:

Zo een 40mm sub is natuurlijk echt niet te versmaden. Maar wel van heel andere grote qua budget…:smirk:

Dat is waar, al kun je ook stellen dat Rolex constant is door blijven gaan met hun modellen (want deze 16610 is natuurlijk ook al ruim 40 jaar na de eerste Submariner afgeleverd) en Seiko tussen de twee versies er een bescheiden pauze van 50 jaar op heeft nagehouden :wink:

Dankzij dit bericht weet ik nu dat mijn woonplaats na mijn vakantie ineens een Oris Boutique kent :ok_hand::grin:

Hier nog een! Bij de rest zie ik uitstekende lugs; dat vind ik niet mooi en het maakt je horloge kwetsbaarder. De Seiko vind ik ook in de hoogte wat groot voor je pols, de Rolex behoeft natuurlijk geen toelichting maar is een andere (prijs)categorie.