Swatch 007 Tribute Collection ²Q [UPDATE Oktober2020]

Vandaag was de dag dat ik er achter kwam dat ondanks het feit dat ik dacht dat ik nu wel al het horloge nieuws binnen handbereik had dit totaal niet bleek te kloppen.
Swatch blijft toch een ondergeschoven kindje hier op dit forum, en dat vind ik als eclectisch horloge liefhebber jammer.

Kortom de aankondiging van de 3de James Bond collectie door Swatch is volledig aan mij voorbij gegaan en daardoor miste ik bijna (ja u leest het goed bijna) de kans om eigenaar te worden van alle 7 horloges binnen deze collectie.
(Check ook nog even deze kekke 007 swatch website)

Gezien ik nog steeds bezig ben om het de 2de collectie volledig te krijgen heb ik her en der wat zoekopdrachtjes lopen die mij mailen zodra er een 007 swatch op de 2de hands markt komt.
Dit maakte dat ik vanochtend opeens te maken kreeg met een 007 model aangeboden op marktplaats dat ik nog niet kende namelijk de:
Q
Een onverlaat is zo snugger om deze voor meer dan het dubbele (450 euro in plaats van de 200 euro) van de nieuwprijs aan te bieden op marktplaats.
Dat deed mijn hart toch even een slag doen overslaan en 1 google later bleek dat Swatch ergens in februari dus de Swatch 007 tribute collectie had uitgebracht (natuurlijk weer limited damned).
Geïnspireerd door iconische films en bijzondere filmtitels, telt de Swatch X 007-collectie zes tribute-ontwerpen en een gelimiteerd en exclusief Q-horloge die tevens te zien is in de 25e Bond-film, No Time To Die.

Op de webshop al niet of nauwelijks meer verkrijgbaar, op marktplaats voor woekerprijzen dus binnen 5 minuten hing ik aan de telefoon met mijn dichtstbijzijnde Swatch winkel.
Die hadden de Q nog liggen, YES ! Ik heb toen gezegd leg deze s.v.p. appart inclusief alle andere die jullie nog hebben ik stap nu in de auto.

En zo geschiedde dat ik binnen 1 uur dat ik erachter kwam een deel van de nieuwe collectie in mijn bezit had, lekker gekletst met de dames van Swatch die er van baalden niet alle horloges meer te hebben maar mij als tip gaven om nog even langs de Bijenkorf te gaan, daar verkoopt men immers ook Swatch.

En de horlogegoden waren mij gunstig gestemd, en gelukkig was ik vroeg, alle 3 de horloges die ik nog miste hadden ze nog (van alle 3 ook de op 1 na laatste) en zo liep ik vanochtend een beetje moe maar voldaan met 7 nieuwe NA’s weer richting mijn auto en kon ik voldaan weer verder gaan met de werkdag :slight_smile:

14 likes

Kijk aan gelijk de hele serie :smile:
Die met de ‘Q laptop’ is erg leuk!

1 like

't koffertje is een “laptop” en inderdaad erg leuk.
Ik heb me ingehouden en niet meteen er 2 gekocht (waren wel beschikbaar) zodat een andere liefhebber niet mis zou pakken.
En tja heb ooit de mazzel gehad om de eerste collectie compleet in stickers te kunnen kopen, maar de 2de villain collectie ben ik nog bij elkaar aan het sprokkelen … vandaar dus nu BAM alles in 1 keer nieuw gekocht gelukkig zijn ze goed betaalbaar :slight_smile:

2 likes

Ik had deze imcoming! :ok_hand:

4 likes

Mooi verhaal, mooie collectie. :ok_hand:
Ik ben eigenlijk nog wel benieuwd naar wat foto’s, hier of in het Swatch Only topic … dan gaat dat ook weer beetje leven! :sunglasses:

Haha mooi man!
Ik leef helemaal met je mee! :dancer:

1 like

7 op 1 dag, heerlijk :grin:

1 like

Licht er natuurlijk ook een beetje aan wat je onder Swatch verstaat. Het merk lijkt idd onderbelicht. Zou leuk zijn als dit dat misschien wat weet op te krikken. Variatie is altijd mooi.
Echter Omega, Rado, Logines, Hamilton, Tissot, enz. Zijn dan gezamelijk weer oververtegenwoordiging voor de Swatch Group.

Ik kijk uit naar een topic waarin je alle 007 horloges bespreekt. Leuk om te lezen en helpt de positie van Swatch.

1 like

Zojuist het 3de horloge van de dag om de pols geslagen.
Begon met mijn Rolex 16613 omdat ik die al te lang niet had gedragen maar in mijn top 3 valt.
Daarna mijn “werk” horloge de vostok Amphebia en toen lokte toch die Swatch Q enorm.

En nu pas miste ik de seconde wijzer, maar gecompenseerd door het uiterlijk.
De volledige NA van alle 7 komt later maar damn wat een feestje.
En saillant detail na mijn laatste aanwinst die ik bij S&C mocht ophalen riep ik nog hardop even langs de Swatch store, maar dat vond ik op dat moment “niet nodig” vandaag had ik spijt, het was namenlijk perfecte timing om deze collectie te aanschouwen.

Maar goed het is goed gekomen, maar het is op zijn minst frappant.
Binnenkort komen alle 8 NA’s (ja 7 swatches en die ene bij S&C) voorbij.

3 likes

Ik ben tevreden met mn Casino Royale versie…valt lekker op :blush:

Die Q versie ziet er heel goed uit Sj44k …

1 like

Oops … they did it again, i.v.m. het uitstellen van de première van de laatste Bond film No Time To Die vanwege de Covid19 malaise dacht Swatch “never waste a good crisis”.
Kortom men heeft de Q die in no time was uitverkocht een kleine update gegeven (andere band, dial kleur van rood naar blauw en subtiel 1 spoel van rood naar blauw) en hernoemd naar ²Q

Zit in een hele nifty verpakking en ach … ik moest de collectie wel compleet hebben kortom ook deze is inmiddels onderweg :slight_smile:

4 likes

Cool! Mooie Swatch ook. :ok_hand:

1 like