Tissot smartwatch: T-Touch Connect Solar

Ik kan nog weinig vinden over wat je er allemaal mee kunt, maar het lijkt erop dat Tissot een smartwatch introduceert met een bruikbare batterijduur.

Ben zelf vrij sceptisch over het fenomeen smartwatch vanwege de hopeloze accuduur en omdat het binnen een paar jaar achterhaald is door de snelle ontwikkelingen op dit gebied. Ben benieuwd of dit wat beters is. :thinking:

Edit: hier nog een promotiefilmpje:

7 likes

Fijn om te zien dat steeds meer merken werken aan smartwatches die (bijna) zelfvoorzienend zijn voor hun energie. Alhoewel je ziet dat de smartwatches kwa functies en bediening toch een stuk anders zijn dan deze 3SW. Om een onderscheid te houden worden ze vaak connected watched genoemd. Hoe dan ook, ik ben blij dat er weer een speler aan het lijstje toegevoegd kan worden.

Begin alleen wel keuze stress te krijgen intussen :laughing:

Overigens. Met veel smartwatches is de ondersteuning er na een paar jaartjes er wel uit. Ik ben benieuwd of de Swatch Group dat anders aanpakt en langer App ondersteuning blijft geven op hun smart horloges.

1 like

Ik heb zelf geen smartwatch, dus ik weet niet welke functionaliteit het meest gebruikt wordt, maar ik heb het idee dat het toch vooral de simpelere dingen zijn die veel gebruikt worden (fitnesstracker, notificatie van berichten o.i.d. etc.) Dingen die je met een “connected” watch ook prima kunt. Ik denk dat er weinig mensen zijn die berichtjes gaan zitten typen op hun smartwatch.

Wat voor mij belangrijk zou zijn bij de aanschaf van een dergelijk horloge is of ik er over 10 jaar nog iets mee kan of dat hij dan de prullenbak in kan omdat we bijvoorbeeld inmiddels bij bluetooth x.x zitten en het ding niet meer ondersteund wordt.

Ik heb zelf twee “normale” T-touch horloges, en die hebben over 10 jaar nog steeds een kompas, hoogtemeter, thermometer, etc. die ik kan gebruiken. Uiteraard hebben elektronische horloges altijd een mindere houdbaarheid en “repareerbaarheid” dan mechanische horloges, maar als ik binnen 5 jaar m’n smartwatch weg kan gooien omdat ik er niks meer mee kan ga ik daar geen 1000 Euro in steken.

Ik denk dat je bij “connected” horloges in elk geval de “offline” functionaliteit nog steeds kunt blijven gebruiken, dus dat hij als een “normale” T-Touch blijft werken mocht de connectiviteit niet meer ondersteund worden. :thinking:

Bij sommigen denk ik wel, maar (nog?) niet bij de Powerwatch. Daar gebeurt bv zelfs de tijdinstelling via de app. Hij synct namelijk telkens automatisch de tijd met die v je smartphone.
Maar mochten ineens de stekker uit de App getrokken worden, dan heb je alleen nog n veredelde armband…

En daar zit em de crux in. Ik en velen met mij zien n horloge als iets voor de lange termijn. Kijk maar naar de reclame van Patek.
Maar de gemiddelde smartwatch gebruiker zal het zien en gebruiken zoals hun telefoon. Elke 1 of paar jaar een nieuwe. Mede door de ontwikkeling v nieuwe technologie.
Maar vanuit de producent kost t n hoop om oude modellen (met oude software en hardware) te blijven ondersteunen. Ik bedoel, bij n mechanisch horloge geef je er garantie op en heb je er als producent nooit meer kosten om. Een servicebeurt betaalt de klant voor.
Maar software updates voor 10 jaar lang volhouden, voor een product waar je een decennium geleden iets aan hebt verdiend is weinig aantrekkelijk. Of je moet er bij de verkoopprijs al rekening mee hebben gehouden of een soort abonnement voor de App rekenen. Maar dat werkt alleen als er genoeg mensen zijn die het gebruiken en er voor betalen.

Dus ik denk dat je blij mag zijn als je smartwatch een jaar 3 a 5 ondersteunt blijft worden. Ben benieuwd hoe een oude ‘traditionele’ speler als de Swatch Group dit aan gaat pakken.

1 like

Inderdaad; dat is precies het probleem van het samenbrengen van de traditionele horlogemarkt met de smartwatch markt. Een traditioneel horloge is te duur als wegwerpproduct dus moet eigenlijk dan ook langer ondersteund worden. Ben ook benieuwd hoe ze dat gaan doen bij Tissot.

Overigens zijn er mensen die ook makkelijk meer dan 1k spenderen aan een mobiele telefoon; ik hoor daar duidelijk niet bij; zo’n wegwerpding mag bij mij max. 200-300 kosten. :thinking:

1 like

Ben benieuwd of dit aanslaat tegen zo’n pittige prijs. Okay, compatibel met Android, IOS en Huawai en solar, maar toch. Qua elektronica -wat dit toch vooral is- zou ikzelf meer op Japans inzetten.

1 like

Koreaans bedoel je :wink:

:flushed::roll_eyes:

1 like

Hoe lang doet een mens gemiddeld met een mobiele telefoon? Ik zelf iets van 3-4 jaar, en dat is denk ik bovengemiddeld. Bijna alles wat ik koop gaat langer mee. Oftewel: wegwerpdingen. :innocent:

2 likes

Tegenwoordig ? Makkelijk 5-7 jaar.

Dat denk ik dus niet. Dat was 5 jaar geleden ofzo.

Het zijn zeker geen wegwerpdingen.

EDIT: Maar ok. Als ik zie hoe sommigen er mee omgaan en na 2 weken al een gebroken scherm hebben … Maar dat snap ik dan weer niet

1 like

Leuk om te zien dat Tissot nog steeds ‘innoverend’ probeert te zijn, wat ze in het verleden veel meer waren :+1:

1 like

Dat snap ik ook niet; ik noem het wel wegwerpdingen maar ik ben wel zuinig op m’n spullen, ook op m’n telefoon.

Het zou kunnen dat de levensduur wel toeneemt; de ontwikkelingen gaan minder snel waardoor de economische levensduur langer wordt. Heb m’n huidige telefoon nu 2.5 jaar, en ben nog niet aan het overwegen om hem te vervangen. Maar het blijft dat een mobiele telefoon een van de dingen is die je het vaakst vervangt. (afgezien van dingen die echt slijten zoals kleding). :thinking:

Die T Touch is wel leuk trouwens.
Maar hou het wel bij mijn huidige T Touch :grin:

1 like

Ik voorlopig ook. :sunglasses:

1 like

Een plastic bekertje bij de koffie automaat of zo een niet navulbare aansteker zou ik weg werp dingen noemen.
Maar een telefoon zou ik daar niet onder noemen.

Voorheen had ik elk jaar of zelfs binnen een jaar meerdere telefoons. Vroeger had je ook nog eens die abonnementen met ‘gratis’ mobieltje.
Tegenwoordig gebruik ik meestal m’n mobieltjes totdat t niet langer praktisch meer is om ermee door te gaan. Zo ging ik van de 1e ultra 4KHD smartphone terug naar een compacte S5 mini. Die had echter slechts 1,5 GB werkgeheugen, waardoor multi tasking op n gegeven ogenblik niet meer lukte. Bovendien was zn GPS erg zwak/traag.

Toch wou ik niet meer terug naar een groot toestel en nu al een 4 jaar oude Folder 2 in gebruik. Voldoet prima aan mijn wensen.
Hoewel de Z Fold mn aandacht nu heeft getrokken. Twijfel nog over de e-sim.

2 likes