[BR] Patek 5170G-010

Dit horloge onlangs aangeschaft en is voor mij in vele opzichten perfect. Kan maar weinig dingen ontdekken die ik anders zou willen zien. Vandaar ook dat ik deze wil delen in een apart ‘NA’ topic.

Al een paar jaar wilde ik een chrono van Patek. Echter was de 5070 een flinke jongen met zijn 42mm en de dikke bezel helpt daarbij niet echt. Daarnaast had ik altijd het idee dat het horloge scheel keek, dus tja,…

Na het uitkomen van het nieuwe manufactuur uurwerkje, de 29-535ps, in een dames horloge, kon daar weleens verandering in komen.
Zo kwamen er al snel een paar modellen op de markt. Eerst in 2013 de witte en eindelijk in 2015 een zwarte en wat mij betreft nog mooier dan de witte met pulsometer. Helemaal clean en ook meer terug naar de roots. Wat mij betreft nagenoeg perfect. Daarbij natuurlijk het mooie uurwerk zonder te veel poespas. Dus de keuze is dan al snel gemaakt.
Enkel, Patek kennende, komt er dan ook nog de platinum versie en in sommige gevallen kan die nog mooier zijn. Al zou dat een erg moeilijke opgave worden. Kortom eerst maar even wachten en hopen dat het goed komt m.b.t. de beschikbaarheid. Met name omdat de zwarte gelimiteerd is. Lang verhaal kort,… de platinum versie is onlangs beschikbaar en zoals ik al een beetje had verwacht haalt deze het niet bij de zwarte wit gouden versie.

Ik zal niet zeggen dat die lelijk is, maar wel een stuk drukker en daarbij geen fan van de baguette diamanten indexen. Kortom de keuze is nu definitief en deze kon eindelijk worden toegevoegd. Er zijn verder genoeg goede reviews te vinden, dus hierbij de foto’s:

Mooi in zijn zakje zitten wezen is natuurlijk maar niks, dus snel eruit:

De (te) glimmende zwarte band is niet aan mij besteed, maar toch eerst even een foto gemaakt natuurlijk. Anders hebben we het verhaal natuurlijk niet compleet. :wink:

Sluiting ziet er vertrouwd uit en prima afgewerkt. Ik had gelijk al een andere Patek bandje gekocht dus die gelijk maar even monteren.

Gelukt, nu nog even het horloge eraan.

Nog even naar buiten voor enkele foto’s, die een beter beeld geven hoe het horloge er irl uit ziet.

Nog een paar macro’s:

Natuurlijk vergeet ik niet de achterkant, dat is een eigen wereld op zich. Wat mij betreft één van de mooiste chrono uurwerken. Geen poespas, gewoon functioneel en mooi afgewerkt. Helaas vernagelt dit forum vaak het één en ander aan de scherpte van foto’s. Dus eronder staat een link naar de originele resolutie. Zeker een aanrader om even op te klikken (5144 x 3424). Let wel dat je dan een behoorlijk virus te pakken kan krijgen. :wink:

Hier klikken voor het originele formaat van de foto

Nou, ik hoop dat jullie op deze manier iig mee kunnen genieten van dit mooie horloge. :+1:

204 likes

Héél mooi! Die zou ik graag nog eens in het echt willen zien.

1 like

Wow :heart_eyes:

1 like

Prachtig horloge, wat voorrecht om zoiets te mogen bezitten. Schitterende foto’s ook. De versie van de eerste foto zou voor mij, had ik de middelen, sowieso een no-go zijn, afgekapte cijfers. Ik hoop dat je er nog lang van mag genieten. :+1:

2 likes

Wat een prachtig horloge. Pure horloge-porno!
Geniet ervan!

P.S. waar staat BR voor?

2 likes

In 1 woord…magnificent :ok_hand:

Dank voor het delen…leuke NA post :thumbsup:

1 like

Pats! Dat is een geweldig horloge zeg. Grail materiaal. Heel veel plezier ermee.

1 like

Sodeju dat is nog eens een aanwinst zeg…
Wat een onwijs gave chrono :heart_eyes:

Proficiat!

1 like

Geweldig mooi! Gefeliciteerd. Op naar Patek ONLY! :wink:

1 like

Oef! Schitterend!

1 like

heel mooi, maar eehh… die komt geleverd in een plastic zakje??

2 likes

:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: wauw!!!

1 like

Prachtig!! Wat gaaf

1 like

Goeiedagschotel. Gefeliciteerd met deze knaller!

1 like

Prachtig! Veel plezier er mee.

1 like

Superbe. :heart_eyes::heart_eyes:

1 like

Waanzinnig! :clap:

1 like

Horlogeforum winnaar 2017 bekend

6 likes

Ik vind de achterkant mooier dan de voorkant :relaxed:

1 like

Huh, staat je wijzer nou niet goed uitgelijnd of is dat vertekend? :stuck_out_tongue:

Wel echt een super bruut horloge! Veel plezier ermee!

2 likes