Het grote "Omega Only" topic

Altijd had ik me voorgenomen om een eventuele Speedmaster op leer te gaan dragen, dus toen ik twee weken geleden m’n Speedmaster kocht, heb ik meteen een leren band besteld (Hirsch Liberty Kl. 70).

Maar, de originele bracelet zit echt perfect en begon ik te twijfelen of ik eigenlijk wel een leren band op m’n Speedmaster wil. Die nieuwe band past dan ook wel op een ander horloge.

Bij de bestelling van de leren band ging e.e.a. mis, het duurde allemaal wat lang en toen gisteren de zending eindelijk binnenkwam, zat de verkeerde maat in het pakje. Gelukkig kon ik zonder problemen de bestelling annuleren en blijf ik m’n Speedmaster mooi op de originele bracelet dragen!

Ω

12 likes

De bestelling is een feit, Moonwatch komt eraan!
Wil hem altijd al graag op leer, zo dus ook besteld. Maar nou vroeg ik mij af, na al dat staal-geweld hier: is de stalen band, eventueel ooit, ook los te krijgen?
Bedankt.

2 likes

Kan allemaal, maar persoonlijk vond ik de stalen band helemaal niet prettig zitten. Altijd of te strak of te los. upgraden naar een gesp met fijnverstelling kan natuurlijk wel.

1 like

Tnx!
Gelukkig kan ik me voorlopig heel goed beheersen op de stalen band.
Maar je weet nooit hoe de toekomstige-ik erover denkt.

Uiteindelijk blijkt gewoon (zoals altijd) dat goed gereedschap het juiste verschil maakt de expert van van Willegen in Rotterdam heeft me supersnel, supernetjes kosteloos geholpen zojuist.

Kreeg wel bevestigd dat dit wel de meest vervelende band is om te verstellen juist i.v.m. de gebruikte Loctite, maar hij een goede schroevendraaier heeft (geen Bergeon heb er nog specifiek naar gevraagd) en dit zonder enig ander hulpmiddel los krijgt. Kortom vergeet gasbranders of heet water e.d. puur en alleen een goed passende schroevendraaier kan dit klusje in nog geen 5 minuten klaren.

8 likes

Hollow ground screwdriver…die heb je nodig :+1:

3 likes

Crosspost maar who cares :wink:

12 likes

Dank ! Ik heb weer wat geleerd, en ter lering en vermaak hier het verschil tussen een standaard (tapered) schroevendraaier en een hollow ground versie. (vond ik net op google en vond ik wel verhelderend).

ScrewDriverTypes-300x182

3 likes

Ja dat zal best. Neem dan ook een bak geld mee. Hier wordt over het algemeen gemeld “koop op staal” want een lederen band is naderhand vele malen goedkoper.

1 like

9 likes

10 likes

Je kunt de Speedy het beste op staal kopen; achteraf een stalen band kopen is vele malen duurder (en daarmee érg kostbaar!!) :face_with_raised_eyebrow:

U werkt voor het Kwaliteits Controle Bureau?

Ik heb zojuist in het vintage gedeelde een topic geopend met een vraag over een bracelet voor mijn Seamaster Cosmic, maar bedacht me net dat dit misschien ook wel een goede plek was om deze vraag te stellen. Bedankt voor het kijken!

Soms heb je even tijd nodig. In juli 2017 kreeg ik m’n Omega International Collection 1979. Deze heb ik toen meteen weggebracht voor service, nieuw glas, nieuwe kroon en stift, in december 2017 was het horloge gereed en heb ik op het laatst ook besloten om een originele leren Omega band er bij te kopen, de juwelier had er nog een liggen en deze kon ik voor een geschikt bedrag overnemen.

In september 2017, toen m’n Omega nog lang niet terug was, heb ik op HF “Gezocht” een oproep gedaan voor een mooie band voor dit horloge en @Farfal reageerde, en bood me een nog nieuwe “Rios 1931 Louisiana Crocodile Calf” aan voor een bescheiden bedragje. Deze heb ik toen overgenomen van Jack, maar er verder niets mee gedaan.

Maar het leek me in december 2017 erg leuk om m’n eerste Omega (nu heb ik er vijf😀) te voorzien van een originele Omega band.
Zojuist herinnerde ik me die mooie Rios band en heb ik hem alsnog (twee jaar later dus) op m’n Omega gezet en het staat prachtig, veel mooier dan ik had gedacht! Dus Jack alsnog bedankt!

De originele Omega band die eigenlijk voor dit horloge iets te fors is, bewaar ik voor m’n onlangs aangeschafte Speedmaster Date Silver, als ik deze op leer wil gaan dragen.

Hierbij een foto van m’n Omega International Collection op de mooie zwarte Rios:

12 likes

Staat hem goed Hans geniet ervan en bedankt voor het leuke geschreven stukje :+1::+1:

1 like

Dank je wel Jack en graag gedaan!!!

17 likes

The Dutch mountains! :+1:

2 likes

Wederom aan het strand!

18 likes