Pontiac only

Alweer een only-topic? Inderdaad, maar wel met een goede reden.

Enkele jaren geleden kreeg ik een vintage Pontiac horloge via een goede vriendin van mijn moeder, waarvan de man overleden was. Deze man had meerdere klasse horloges, maar niemand in de familie vond deze Pontiac mooi genoeg. Het horloge lag te verstoffen in een rommellaatje en kwam in mijn bezit toen dat laatje een keertje werd opgeruimd.

Ik was toen nog niet zo met horloges bezig, had toen alleen een klassieke Seiko dresser en een vakantie Fossil. Maar door die Pontiac ben ik me meer in horloges gaan verdiepen, kwam op dit forum terecht en gaandeweg verslingerd geraakt aan dit leuke merk en horloges in het algemeen. De Fossil heeft allang het veld moeten ruimen. Daarvoor in de plaats zijn een 10-tal duikers gekomen en diverse vintage horloges van verschillende merken gekomen, gegaan en gebleven.

Maar vooral ben ik los gegaan met Pontiac’s. Inmiddels heb ik er al 10-tallen in allerlei soorten, maten, calibers, kleuren, etc. Het is de verscheidenheid in uitvoeringen die mij zo aanspreekt. Van simpele ETA uurwerkjes tot Landeron en Valjoux. En niet te vergeten het verhaal achter dit merk.

Die verscheidenheid maakt het leuk, maar ook gelijk lastig. Het is verschrikkelijk leuk om weer een Pontiac met de post thuis te krijgen, die een pracht van een wijzerplaat heeft, of is voorzien van een bijzonder uurwerk (zoals bijvoorbeeld de pontitronic), maar er zijn teveel uitvoeringen om een verzameling compleet te krijgen.

Daarom dus dit Pontiac only topic. Natuurlijk zal ik in de loop van de tijd een aantal van mijn klokjes plaatsen, maar ik hoop dat, met jullie medewerking, het een verzameltopic wordt van prachtige Pontiac’s. Puur eigenbelang natuurlijk, want dat geeft mij de mogelijkheid om af en toe eens lekker door dit topic te bladeren en me te verlekkeren aan al die uitvoeringen die ik niet heb en hoop ooit eens te bezitten.

Links:
Pontiac watch
The smaller watch brands: Pontiac
Pontiac info @jazzbassman
Rikketik Pontiac info

35 likes

Mijn Hydraulica *** … :slight_smile:

11 likes

Ik ben eens gaan zoeken;

12 likes

http://img.horlogeforum.nl/uploads/db9961/optimized/3X/5/8/589a3a8924ebd2d516ec77852cb59279a757dc07_1_500x500.jpg

Even foto hergebruiken van :wink:
http://www.horlogeforum.nl/t/verrassing-bij-uitruimen-een-pontiac

11 likes

Leuk topic, complimenten voor de start! Ik heb er de laatste jaren wel wat weggedaan (gelukkig hebben we de foto’s nog…) maar dit oudje is er nog! Hij is alleen gesigneerd op de achterzijde, binnen heb ik nog nooit bekeken en dat vind ik ook best zolang die zo lekker loopt…

en de achterkant

14 likes

Leuk, ik doe mee, :wink:

12 likes

Het achtergrondverhaal van Pontiac is ook vermeld in een iets oudere topic: Pontiac achtergrond verhaal Echt wel interessant leesvoer als je het nog niet gelezen hebt!

3 likes

Twee stuks hier, een kleintje van 30 mm:

<img

en een hydraulica, helaas met een slechte wijzerplaat, maar met het originele glas met de P in het midden. (niet de p van pontiac overigens, maar van de kastmaker dacht ik)

13 likes

Hallo!

Ik heb me op het forum ingeschreven want men spreekt veel over Pontiac. (sorry maar mijn Nederlands is niet perfect)

Ik houd veel van dit merk. Hier is mijn verzameling. (ik heb reeds enkele anderen verkocht)

En hier nog andere stukken, maar ik moet nog ze herstellen.

27 likes

Enkele weken geleden kwam deze Pontiac horlogedoos voorbij op Marktplaats. Voor 3,50 euro plus verzendkosten. Uit welke periode deze doos stamt weet ik niet. Wie weet het wel? Ik heb maar één Pontiac, een supporter, mijn eerste horloge, wat ik op mijn 12e verjaardag kreeg, in 1963. Het blijft maar tikken en is nog nooit hersteld of geserviced. Oerdegelijke kwaliteit. De gesp vermeldt ook PONTIAC .Goeie foto’s kan ik helaas niet maken…13 likes

Wauw… wat een schitterende collectie!

1 like

@Hydraulica
Dat zijn hele mooie horloges, in een geweldige staat. Bijzondere exemplaren ook. Leuk om te zien

@Tissot2
Al zo lang in je bezit, dat is dan een heel bijzondere Supporter. Misschien toch eens een servicebeurt overwegen? Is wel het behoud voor dit geweldige klokje.

2 likes

Tsja… zou eigenlijk eens moeten, na zóveel jaren… ik heb het overigens tot mijn 18e gedragen, daarna werd het een Seiko. Het horloge draag ik af en toe eens voor de herinnering, maar zeker niet meer elke dag. Het is erg klein ook. Een dameshorloge, qua afmetingen. Nou ja, jongens horloge.

1 like

+1 !

De Hydraulica collectie :wink:
23 likes

Mooie verzameling Techca! Ik zoek ook een Hydraulica Supercompressor 20ATM eerste génératie maar het is een zeldzaam stuck, vooraal in goede staat. De Pontiac horloges zijn niet vaak met de origineel plexi met de ‘‘P’’ en de gesp Pontiac. Ik heb er enkele gevonden.

4 likes

Thanks,ja ze zijn zeldzaam de eerste generatie supercompressors heb de mijne hier in België op de rommelmarkt gevonden :stuck_out_tongue_winking_eye: zo’n gesp hoop ik ook nog n’s te vinden.

Ze zijn er wel, maar vind je het waard?

Mijn vader gaf 'm rond 1972 aan mij door, nu op nato ipv de fixoflex:


Regelmatig laten servicenummer, plexi met P is weg!

14 likes

Ya maar dat is een beetje duur voor de staat…

Er is een Hydraulica 20 op Markplaats voor het moment, maar de prijs… :cry: